torsdag 25. juni 2009

Retro tepper

Disse herlige oldemorsrute teppene havnet i min postkasse for en liten stund siden. De er så absolutt ikke sommerlige i fargene, men de har allerede vært med meg på mange båtturer som sitteunderlag og de er utrolig kjekke å hive rundt seg når det er kaldt om kveldene. Et lyst teppe ville man vel aldri ha brukt til turer, eller hva? Teppene vekker litt oppsikt når jeg drar dem opp fra bagen, og jeg har fått mange kommentarer på dem. Jeg tror sånn retroting setter litt følelser i sving hos folk, og jeg vet at disse fargene ville jeg aldri ha brukt i ett eget produsert teppe. Men det var noe med dem som jeg falt pladask for. Jeg kjøpte disse hos en svensk bloggerske som har bloggen Re-DiZaIn. Hun har en fargerik blogg som aller mest handler om hennes selvsydde ting, hovedsaklig vesker. Denne damen formelig bader i retrostoffer, og jeg blir som vanlig helt misunnelig på alle de fine stoffene hun viser fram. Her inne har hun også en prylmaknad hvor hun selger noe av det hun lager og noe som er brukt. Jeg liker sånne små personlige blog shoper.
Målet mitt er å ha en haug av spesielle tepper, som helst ingen andre har. I forrige innlegg snakket jeg om et prosjekt her hjemme som ikke er påbegynt enda. Men jeg kan fortelle litt da. Vi har tenkt å fylle ut skråtomten vår og lage en diger terrasse her hos oss. Og når terrassen er på plass, skal det bli mange sommerkvelder der, og det er da teppene kommer inn i bildet. Skjønner? Tenk så flott å bare kunne sette fram en stor kurv med tepper til de som fryser....
Ellers så synes jeg disse teppene er i lune farger, og kommer sikkert til å bli benyttet inne utover høsten og vinteren.

11 kommentarer:

 1. du det var jammen en god ide å samle på sånne spesielle tepper.
  syns de var tøffe.

  SvarSlett
 2. Ja de var veldig fine de teppene fu har kjøpt. Skjønner at de vekker oppsikt når du tar de frem. Lykke til med veranda og myke og varme tepper til gjestene.

  SvarSlett
 3. God kveld i stua :)Så klarte jeg altså ikke å tusle i seng til normal tid i kveld heller da..
  Takk for koselig mail! Jeg svarer i morgen når jeg er mer våken..
  Hadde egentlig tenkt å legge meg men har kost meg så veldig med å titte på noen kupp jeg gjorde på gjenbruksbutikken i dag!
  Det var visst min lykkedag..Fant så fine stoffer og noen andre småting. Dessverre stenger de for sommeren og åpner ikke før 6 august igjen..Ser at du har funnet noen herlige lappetepper hos ReDesign. Hun har virkelig mye flott i nettbutikken sin og er en racer på symaskinen! Slike tepper er virkelig noen gullkorn og det er nok mange som har gode minner på lur når det dukker opp slike sukkertøy i nærheten! En stor kurv med slike tepper til gjestene høres superkoselig ut :)Så herlige bilder av sommerhuset til Gitte Brandt du har lagt ut i innlegget under her. Den damen kan virkelig kunsten å møblere! Det er helt min stil også! Angående bakgrunnen på bloggen min har du helt rett! Det er en Liberty tapet som jeg fant på nettet og har tapetsert bloggen min med den. Bloggagratis har denne muligheten til å endre bakgrunnen på bloggen som jeg er så glad for. Man kan jo tapetsere med det som måtte passe. Nå mååå jeg slå av maskinen her. Øyenlokkene siger igjen. er skikkelig solbrent på ryggen så jeg er usikker på om jeg får sove men jeg får forsøke..
  Nattaklem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 4. Søte tepper som vekker gode barndomsminner :)

  SvarSlett
 5. En underbar idé låter det som!!! Terass..HÄRLIGT...och så en hel hög av dessa!!!! Jag vill ju genast härmas jag, hihi, men vi har då inte nån terass ännu vi heller, men det ska till att bli..efter våra andra 48000 projekt!!! Tycker tepperna passar utmärkt till det ändamålet..vad du är påhittig och alltid så inspirerande att besöka goa du!!!

  Kramhögar Lycke

  SvarSlett
 6. Så lekre tepper! Du har nok helt rett i at de blir mer brukt utendørs når de har litt mørke farger ja, det var et godt tips :-)

  SvarSlett
 7. Hei hei :)
  skjønner hva du mener med at du ikke ville valgt de fargene selv ja...hehe. Men, du har helt rett, mye lettere å ta med på tur når ikke alt er lyst og hvitt ;-) SMART!!
  Er så enig med deg når det kommer til brukt-trenden! Det føles bra, miljømessig, og så bringer det frem så utrolig mange herlig følelser hos oss som eier tingene + alle andre som ser dem. Alltid noen som husker at "bestemor hadde en sånn", eller "sånn husker jeg hjemme ifra" ;-) kjempemoro!

  Jeg skal prøve dorens på duken, hehe...fikk tips om da av min mamma! Og så er neste tiltak å kjøpe vanish-pulver. Og om flekkene da ikke blir borte, så blir duken gjort om til 2 løpere og kanskje litt putestoff, hihi! Så blir nok en ordnings!

  SvarSlett
 8. Åi da..herlige tepper..
  jepp har ikke Re-Dizain mye kult..å hvilke herlige stoffer hun har..også den kunnskapen om de da...helt imponerende...
  Herlig at du kan dra opp slike tepper som ikke alle andre har...det liker jeg....Kule fargekombinasjoner vettu...we like...
  Oki, skal egentlig pakke...men det liker jeg visst ikke...da jeg heller sitter her hos deg og myser litt rundt..må jo ikke dette av lasset vettu...Og du viser jo alltid så mye fint....
  Oki..får visst sette på musikk...klokka flyr...og det må visst jeg også...
  Har hektet på hengeren...den må man jo ha med når man skal på ferie...hihi...vet aldri om man finner noe Dropsigt..hihi..
  Store solklemmer(ble nesten solkremer..)o la la...Drops har behov for mer ferie ja..*fnis*

  SvarSlett
 9. GOOOOOO SOMMER (mammi)...hiihii....
  Ikke to tull skrull her i gårn vettu..*fnis*....
  Gla for å blogge med deg min venn...

  SvarSlett
 10. Hei på deg Minmill!
  Hekleteppene du har fått kjøpt er kjempeflott, synes jeg. Denne bloggen du skrev om er veldig koselig, der finnes mange fine ting :)
  I morges kl. 01.00 kom mannen min hjem fra reisen sin til Madrid, men vekkerklokka slo presis alarm... så har det blitt bare litt søvn om natten (Pillepalle gjesper...) Ha en knallbra helg! Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 11. Var inne å kikket på de samme teppene, tenkte som deg at det er kjempesøte tepper, men kommer nok aldri til å hekle noe i samme fargene selv. Og verandaplanene dine hørtes flotte ut:) Vi er nettopp ferdig å male vår veranda og kan endelig bruke den igjen, det er deilig på slike dager ( dvs kvelder, for jeg er et "skyggemenneske" og om dagen er det altfor varmt der. Med slik varme som det er nå, må man enten være ved vannkanten eller i skyggen.)

  Ha en flott dag!!

  klem

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!