lørdag 30. januar 2010

Ugle og hyttetur

Hjemme hos meg står det mange metallfat med lys og pynt på som blir forandret hele tiden. Siden den nyinnkjøpte uglen egentlig er en lysestake, tenkte jeg den skulle få et lys på toppen av hodet.  Det gamle sølvplettfatet fant jeg på gjenvinningsstasjonen i vinter, og jeg er så fornøyd med at jeg kan bruke det. Det er slitt, men jeg synes det gjør det mye finere. Det er litt sånn Wabi Sabi - tankegang hos meg nå.

Jeg sitter på hytta på fjellet akkurat nå. Her snør det lett, og det var 15 minusgrader på morgenen. Snart er det frokost, og så skal vi ut og renne litt slalom etterpå. Neste gang jeg er her, skal jeg ta med kamera og vise dere hytten, men for all del, jeg må advare. Denne hytten er en hytte vi leier på vinterbasis, fra november til mai, og her er standarden meget enkel. Men du verden så vi koser oss, men det kan jeg si mer om når jeg har noen bilder herfra.

fredag 29. januar 2010

Det er vår hos oss :-)

I går fikk jeg skikkelig vår-følelse i kroppen. På en liten bytur, så skinte sola, det var varmegrader, og alle snakket om våren. Jeg kjente det kriblet litt i armer og bein og hode selv, så når jeg kom hjem måtte jeg vår-frisere hjemme i stuen litt.
Jeg dillet og dallet litt med pynteting, omrokkerte og byttet litt plass på sakene. Jeg fant fram to turkise vaser som jeg synes faktisk så litt vårlige ut. Jeg får litt lengsel etter friske og lette farger på denne tiden av året.

Jeg stakk også en tur opp på loftet for å se til "Dronning Ingrid" som overvinter på loftet. Jeg fikk helt hakeslepp. Tydeligvis har dronningen fått litt mye lys og varme i det siste, for her var det friske skudd og blader som hadde kommet fram. Det er første gang i mitt liv jeg prøver å ta vare på og lagre på sommerblomster. Min mor pleier å gjøre det, så jeg er nok litt smittet av henne. Jeg kommer iallefall til å få en stor og fin dronning i hagen til våren og sommeren i år.

Jeg tok henne med ned i dusjen, og gav henne en real omgang med rensing av fjorårets blader, og litt vann i jorden. Hun ble bært opp på loftet igjen. Det er iallefall to-tre måneder før jeg tør å slippe henne ut på trappen.

En liten kommentar til Randi/Lady West: Hvis jeg var dere ville jeg bestilt bord på "hos Naboen" i markensgaten. Maten /servicen er bra og interiøret er superfint (masse gøye lamper å se på).

Jeg har vårstemningen i kroppen i dag også. Men i ettermiddag reiser vi til vinterland igjen. Turen går til hytten på fjellet hvor det blir skigåing og andre vinteraktiviteter. Jeg skal ta med meg både pc og modem, så det er ikke umulig at jeg tar en liten bloggrunde. God helg og klem fra Minmill....

torsdag 28. januar 2010

Dekorering av peishylla



Nå kom jeg visst helt ut av bloggsporet igjen. Men tittei altså, her er jeg igjen. Jeg kan si så mye som at lille M har det bra etter sykehusbesøket. Hun var i full fart dagen etterpå, og har til og med vært i Oslo på Disney show i helgen som var.


I går kveld fikk jeg en ide, basert på noe jeg har sett i interiørmagasiner i det siste. Hvorfor ikke ha et speil oppå peishylla. Alle mest ville jeg hatt et speil som var buet på oversiden, men jeg hadde et gammelt speil på loftet som jeg tørket støv av istedet.


Speilet var et jeg kjøpte for mange år siden. Speilflaten er slitt og rammen er også det. Jeg synes absolutt ikke det gjør noe om rammen er gullfarget. Det er bare med på å varme opp litt i kulørene.


Så må jeg jo ikke glemme å nevne at jeg synes bokstavene og småvasene fikk lov til å stå ved siden av speilet for å lage litt miljø der på peishylla. Jeg er jo veldig i det bokstavianske hjørnet for tiden. Det kommer mer bokstaver fra meg snart, så bare følg med....

fredag 22. januar 2010

Fredags sysler.



Hei hei, bare et lite snertent kjøkkenbilde herfra i all hui og hast før jeg tar kvelden. Jeg likte lampevalgene i dette kjøkkenet. I dag har jeg ikke vært aktiv på bloggen i det hele tatt. I går kveld skrev jeg ørten kommentarer rundt forbi fordi jeg har vært så på etterskudd. Men i dag har jeg ikke vært på en eneste blogg.

Dagen i dag har gått til sykehus med lille M, som skulle få dren i øret. Vi har ventet og ventet og ventet, og var hjemme igjen sent på ettermiddagen. Jeg har vært litt utladet etter det, og kvelden har gått til tv og tacospising. Nå påkker vi bagen og drar til fjells i morgen tidlig. Det gleder jeg meg til. Tror jeg trenger litt miljøforandring akkurat nå. Måtte bare innom her og legge fra meg en noen ord, og ønsker alle dere der ute en fantastisk helg.

Klem Minmill

torsdag 21. januar 2010

Loftsstuen og Plonka-puter


Endelig fikk jeg somlet meg til å finne fram kameraet og ta noen flere bilder her hjemmefra. Det er liksom litt mer ekte med hjemmesnekrede innlegg, istedet for bilder fra cyberspace, som egentlig alle klarer å finne fram. I forrige innlegg fikk dere jo ønskelisten min fra House Doctor da, så bare ta kontakt. He he.


Loftsstuen her hjemme skal være mitt lekerom, sånn interiørmessig sett, hvis dere skjønner hva jeg mener. I høst skulle jeg egentlig ta fatt på dette rommet: rive av strukturtapeten, sparkle veggene, tapetsere, male, rive sjalusiskapet, bytte gulv (nå er det ekkelt falskt laminat gulv som ligger der.), liste på nytt, male døren og vinduet.


Alt dette har blitt utsatt fordi jeg ikke har hatt lyst eller tid til å begynne på det. I stedet for så har jeg malt alle møblene som er inni rommet. Målet er at møbler og dill i dette rommet ikke skal koste sælig med penger. Det jeg har brukt tid på istedet, er å male det salongbordet, sengesofaen og et lite bord som du ikke ser her.... og fargen er hvit. (blir nok en hvit base her, og fargeklatter som dekor)


I denne delen av huset har jeg lyst til å leve ut mine fargerike drømmer og gjøre akkurat hva jeg vil. Derfor har også et lampeskjem-skjelett kommet på plass her.


Oj, nå holdt jeg på å glemme de skjønne Plonka-putene. De to retrogrønne putene i sofaen er kjøpt inn fra Epla butikken til Plonka. Hun lager så skjønne puter i masse herlige retrostoffer. Jeg vet jeg har nevnt Plonka før, men hvis du ikke har vært der, så klikk på denne linken HER.

Til slutt ønsker jeg alle dere en superduper torsdag kveld. Klem Minmill.... :))))

House Doctor


Kan noen gi meg et sånt herlig skap så jeg kan henge det på kjøkkenveggen? Et som jeg kan fylle opp med herlig eyecandy til enhver tid?
 
...hvis ikke, så kan dere gi meg en koffert, helst den som er grønnturkis. Den kunne jeg ha lagt tilfeldig på en skjenk her i stuen og fyllt opp med mine hemmeligheter.




Jeg kunne nok også ha tenkt meg noen av disse søte putene på stolene mine rundt spisebordet. Jeg kunne byttet ut saueskinnene når sommeren og varmen kommer og satt meg ned og spist mens jeg sitter på en av disse.



Kan en av dere også gi meg en sånn stor herlig sinkpotte som jeg kan ha på utsiden av huset? Gjerne flere i forskjellige størrelser. Et oliventre til å ha oppi også??? Please.

Takk for engasjerte kommentarer rundt innlegget mitt i går, som var nokså alvorlig. Dere hadde alle hørt om hendelsen, og jeg er glad for at noen kom med reaksjoner. Tenk hvis vi ikke reagerte, noen av oss? Livet går videre her hos oss, og jeg vet at mine to små snupper vil få et godt liv, fordi vi gir dem masse kjærlighet og oppmerksomhet. Jeg tror at den som forgriper seg på andre, aldri har fått de samme betingelsene som mine barn får. Jeg tror de har opplevd noe, kanskje noe lignende, som gjør at de gjør det de gjør. Bare de det angår vet det...

tirsdag 19. januar 2010

Tirsdags bilder


Ingenting må være som en lang knaggrekke med lekre ting å feste på. Jeg tror ikke denne rødfargen er noe for meg, men lekkert var det å se på likevel. Jeg ville nok ha brukt en annen farge på tilbehøret.


Innimellom synes jeg det er herlig å bruke litt flettekurver, og jeg er spesielt glad i de som er gråaktige. Det er alltid noe man kan putte oppi en kurv. Til jul brukte jeg en diger kurv og puttet juletreet oppi. Nå kan jeg bruke den samme kurven til puter og pledd. Jeg må innrømme at jeg har veldig lyst til å kjøpe et oliventre og ha inne, og da ville en kurv som dette vært perfekt.


Dette er et rolig og avslappet interiør med naturlig og industriell look. Jeg likte vel spesielt godt det gamle arkivskapet. Jeg kjenner ingen som har sånt. Gjør du?


Melkehvit stemning med et skjønt og grønt avbrekk.

Dette er noen bilder jeg fant hos Tine K Home. Siden det er litt labert på fotograferingen hjemme må jeg ty til inspirerende bilder hentet fra internett, hvor det bugner av herlige inntrykk.

Ønsker dere alle en fin og inspirerende dag :)))

mandag 18. januar 2010

Shopping og bokstaver

Så var det en ny uke med nye muligheter. Jeg er glad for å være på jobb igjen etter hjemmeperiode med syke barn. Begge ungene mine er i fin form igjen, og spiser mat og smiler. Vi fikk heldigvis en kortvarig variant av omgangssyken.

På lørdagen var jeg på Annas Rom og handlet noen presanger, og som tidligere nevnt fikk jeg handlet noe til meg selv også. Det pleier jo som regel og være slik når jeg slipper meg løs i en butikk. Jeg fikk kjøpt meg et & - tegn og en ugle lysestake. Jeg synes uglen godt kan brukes uten lys i toppen. Begge tingene har fått plass på B'en som jeg er så fornøyd med.


Min B bringer meg videre til det jeg egentlig skulle blogge om. Jeg lovet Janne og lage et lite innlegg om salg av hennes bokstaver:

Historien er nemlig slik at bokstavene er fra det gamle skiltet som hang over TØNSBERG TORV. Janne har skiltprodusenten som nærmeste nabo til jobben, så bokstavene havnet der når de var tatt ned fra torget. Janne kjøpte hele skiltet X 2, så hun har en del bokstaver i kjelleren. Hun har bedt meg så pent om å lage en liten link til henne om disse i håp om å få solgt resten av bokstavene som er igjen.

lørdag 16. januar 2010

Sånn ble det i dag....


Det ble visst ikke noe hyttetur på oss denne helgen likevel. Omgangssyke er visst mer smittsomt enn jeg trodde. Lille M klarte å smitte store M, og i går kveld rundt midnatt hadde vi nok en syk jente her i huset. Stakkarsen hadde en tøff natt og en feberfull dag i dag. Jeg må innrømme at jeg ble litt skremt når hun hadde feberfantasier og så ting rundt seg som jeg ikke kunne se. Men etter en paracet var feberen på tilbakegang. Selv om hytteturen gikk i vasken, gjør det ingenting for meg, fordi det kommer flere helger framover vi kan kose oss på hytten.


Nok en gang har jeg vært i bildearkivet og denne gangen vil jeg vise noen flotte bilder fra Madame Stoltz. Jeg har selv en og annen ting derfra, mest sink-ting. Jeg liker stylen godt, og disse bildene synes jeg er så fine å bare se på.


Når jeg ser bilder som dette, merker jeg at jeg begynner å lengte etter vår og sommer. Men nok en gang så må jeg si at jeg koser meg denne vinteren med snø og kuldegrader, men det er greit å vite at det kommer en vår og en sommer om ikke så altfor lenge til.


Til slutt, et bilde av noen skjønne ugle kroker. Mener jeg har lest at Annas Rom skal ta inn disse. Jeg var der ute i dag for å kjøpe noen presanger, men kunne ikke finne dem i butikken. Så de er nok på vei inn. Jeg kunne virkelig tenkt meg å ha disse på veggen her hjemme. Jeg kjøpte noen andre godiser der utenom presangene, men det kan jeg vise i neste innlegg.

fredag 15. januar 2010

Fint interiør i bloggen "Jeg er Jonathan"


Eieren av bloggen Jeg er Jonathan, har gitt meg lov til å bruke disse bildene fra hennes blogg. Første gang jeg var innom henne falt jeg pladask for dette bildet av stuekroken. Hun har lampen over alle lamper, som jeg ønsker meg, en Jielde gulvlampe. Jeg liker så godt den avlappede og lekne stilen de har i sitt hjem, og jeg kunne flyttet rett inn her med en gang. Bloggen er en blanding av familieliv og interiør. Se på bildene nedover her og bli inspirert.


Vidgis har også kjøpt store bokstaver fra samme sted som jeg kjøpte min stor B. Sjekk så kult dette ble. Jeg er helt overveldet. V og T er forbokstavene til husets eiere


En herlig kjøkkenkrok med turkisgrønne innslag.


Herlig bilde fra gangen. Sjekk industrilampen i taket. Me like.



Stilen på soverommet er også dønn avslappet. Kofferter i vinduet, bunker med blader bøker, gamle hekletepper, retrolamper på veggen.


..og selvfølgelig en søt Hang-It-All knagg på veggen.


Høye stabler med blader. Et flott stillben dette her.



Til slutt et nydelig dekket bord.

Jeg anbefaler dere å avlegge denne bloggen et besøk i ny og ne, iallefall hvis du likte noen av disse bildene.

En god helg ønskes alle. Jeg kan nevne at lille M er i bedre form igjen, heldigvis. Vi reiser til hytta i morgen, så jeg er nok tilbake på bloggen over helgen igjen. Klem...

torsdag 14. januar 2010

Det perfekte bilde


Jeg er alltid på jakt etter det perfekte bildet. Da jeg så disse, falt jeg pladask. Jeg tror det har noe med at de inneholder bokstaver å gjøre. Jeg er helt forelsket i bokstaver for tiden. Gråtonene i bildene var pene. Disse er laget av Magne Furuholmen som vi alle kjenner fra gruppen A-ha.


Dette bildet likte jeg også veldig godt, og egentlig falt jeg pladask. Det ligger i en prisgruppe langt under Magne Furuholmes bilder. Du finner dem HER. Prisen er fra £169.00.


Eller hva med dette? Et trykk med filmsitater på fra velkjente filmer. Det finner du HER.

I dag er jeg hjemme med lille M som har blitt syk. Stakkars liten. Hun ser på TV, mens mamma sitter på dataen. Jeg tror jeg må løpe for å gi henne en klem nå. Ha en fin dag.

tirsdag 12. januar 2010

Vårlig idyll


...bare litt eyecandy fra meg i dag med vårlige vibber, sånn mens vi koser oss med vinter, men allikavel har en lengsel etter våren...


...gleder meg til å boltre meg i blomster løker...


.....gleder meg til våren jeg... Alle bildene er fra Ib Laursen.

Ha en fin dag...

søndag 10. januar 2010

En helt topp søndag!


Dette har vært en herlig søndag, iallefall så langt. Meg og lille M er hjemme alene, og vi har kost oss så mye. Det er veldig ok å ha et barn for seg selv. Det blir så rolig og koselig og lille M slipper konkurranse fra store søsteren.  Dagen i dag startet med en rolig frokost med god tid. Bildet er tatt før maten ble satt på bordet. Et bilde blir ikke det samme med brunost og syltetøyflasken på bordet.


Lille M er glad i nystekt bagel med syltetøy på.


Og det er koselig å brenne stearinlys på frokostbordet. Lysestaken ble kjøpt på Liebe i København i sommer og den liker jeg så godt.


Så over til den fantastiske og spektakulære delen av dagen. Vi har gått på sjøen, sånn som Jesus.... Ok, vi hadde 20 cm tykk is under benene og det hadde vel ikke Jesus. At det ligger tykk is på sjøen i Kristiansand er sjeldent. Så i helgen har det rett og slett vært folkevandring ut til isen som ligger på sjøen. Noen syklet, noen gikk på ski, noen brukte moped og noen brukte spark. Vi spaserte på isen fra Auglandsbukta til Bragdøya, et sted vi normalt må ta båt for å komme ut til. Sist gang dette var mulig, var på slutten av 1980 tallet, så det kan bli lenge til neste gang.

Vi stoppet opp med noen som fisket gjennom isen, som hadde fått masse Hvitting og Sei på kroken. Genialt. Det har jeg lyst til å gjøre, ta med meg fiskesnøre og lage hull i isen.


Jeg er fornøyd med at vi dro over der i dag, det kan jo være like lenge til neste gang vi har sjansen. Her er meg og lille M med masse klær på oss. Det var kaldt der ute i dag, så det var godt å komme hjem igjen, inn i varmen.

En videre fin søndag til alle dere der ute. Klem.....

lørdag 9. januar 2010

Rice sin tur


Veslejenta ligger og sover og jeg har litt god tid foran PC'en. Måtte innom Rice for å se om det var noe nytt på gang, og det var det.

Rice er Rice, og det er ingen tvil om hva de står for. Det er duggfriskt og fargesprakende som alltid. Vår og sommerkolleksjonen er som en dropspose. Stilen og utvalget er relativt likt som før, bare litt andre fargevalg og fasonger. Små glassvaser er noe for meg..


Katalogen finner du HER, og det er morsomt å bla igjennom den. Du kan ikke unngå å få en viss sommerlengsel når du titter gjennom den.


Tekstilene til Rice er veldig sommerlige.


Hvem kunne ikke hatt lyst til å ta morgenstellet her?


Bager og kurver er det et rikt utvalg av. Selv kunne jeg tenkt meg en oldemorsrutet bastveske som sommerveske i år.


Sy-nostalgi.....


Plastbollene har samme fasong som i fjor, men andre kulører. Jeg kjøpte så mye plastutstyr i fjor at det ikke er plass til mer denne gangen. Det handler om å bruke det man har, iallefall når det gjelder sånne ting.