søndag 10. januar 2010

En helt topp søndag!


Dette har vært en herlig søndag, iallefall så langt. Meg og lille M er hjemme alene, og vi har kost oss så mye. Det er veldig ok å ha et barn for seg selv. Det blir så rolig og koselig og lille M slipper konkurranse fra store søsteren.  Dagen i dag startet med en rolig frokost med god tid. Bildet er tatt før maten ble satt på bordet. Et bilde blir ikke det samme med brunost og syltetøyflasken på bordet.


Lille M er glad i nystekt bagel med syltetøy på.


Og det er koselig å brenne stearinlys på frokostbordet. Lysestaken ble kjøpt på Liebe i København i sommer og den liker jeg så godt.


Så over til den fantastiske og spektakulære delen av dagen. Vi har gått på sjøen, sånn som Jesus.... Ok, vi hadde 20 cm tykk is under benene og det hadde vel ikke Jesus. At det ligger tykk is på sjøen i Kristiansand er sjeldent. Så i helgen har det rett og slett vært folkevandring ut til isen som ligger på sjøen. Noen syklet, noen gikk på ski, noen brukte moped og noen brukte spark. Vi spaserte på isen fra Auglandsbukta til Bragdøya, et sted vi normalt må ta båt for å komme ut til. Sist gang dette var mulig, var på slutten av 1980 tallet, så det kan bli lenge til neste gang.

Vi stoppet opp med noen som fisket gjennom isen, som hadde fått masse Hvitting og Sei på kroken. Genialt. Det har jeg lyst til å gjøre, ta med meg fiskesnøre og lage hull i isen.


Jeg er fornøyd med at vi dro over der i dag, det kan jo være like lenge til neste gang vi har sjansen. Her er meg og lille M med masse klær på oss. Det var kaldt der ute i dag, så det var godt å komme hjem igjen, inn i varmen.

En videre fin søndag til alle dere der ute. Klem.....

22 kommentarer:

 1. Ser ut som dere har hatt en herlig dag, sikkert deilig for den lille frøkna å få litt alen tid med mammaen sin...
  Så morro å vandre på isen, må jo benytte annledningen når den først dukker opp....
  herlig bilder fra en herlig dag...
  klem victoria

  SvarSlett
 2. Slike kosesøndagar er dei BESTE! :) Fin frukost, flott friskluft....mmmm!

  SvarSlett
 3. Hørtes ut som en deilig. deilig dag!! Vi kjørte forbi et vann hvor det var en masse folk som gikk på isen i dag! Så utrolig gøy ut! Men med en baby på fem uker, er det litt for kaldt å være ute nå... Så jeg krysser fingrene for at det blir is neste år også!:)

  SvarSlett
 4. Å, så koselig!!! I dag har jeg bare vært inne og gjort huslige sysler, jeg. Bla bakt kanelsnurrer. Så bare ta med deg noen....(om det er noen igjen, da):)
  Ble så glad da jeg så alle de flotte fargene og mønstrene fra ditt forrige innlegg. Da blir min kreativitet pirret.

  SvarSlett
 5. Så herlig med en slik tur - jeg er litt pysete av meg når det gjelder å gå på isen, sikkert mye fordi jeg ikke har vært vant til det hjemmefra, vi gikk aldri på skøyter. Men det ser jo så friskt og koselig ut. Jeg og Herr Glede har tenkt oss til København i vår - må sikre meg noe fra Liebe jeg også. Så lekkert! Ha en fin kommende uke!

  SvarSlett
 6. Det så ut som en herlig søndag;)

  Fine bilder, fine farger på den lysestaker din.. den var litt vårlig og det liker vi at den snart er ... eller.. det er fortsatt en del mnd igjen:)

  Uansett ha en fin uke,

  K-Janne

  SvarSlett
 7. Takk for tipset... ;)
  Er en hønemor selv så tenker ikke på det....
  ha en fin søndag vidre
  klem victoria

  SvarSlett
 8. Kjære Minmill! For et fint dekket bord! Så fine farger altså! Er helt imponert med isen på denne sjøen. Da jeg var barn gikk vi ofte på skøyter på en av de gamle kratersjøene i Eifel-område. Det var kjempefint og jeg likte det veldig godt. Synes, jeg var ganske flink på skøytene, men stodde ikke på disse i noen år.
  Jeg har faktisk vært to ganger på Besseggen. Denne turen er kjempeflott, men du vet, der finnes masse folk vanligvis. Du skulle da starte veldig tidlig om morgen :) Mange sier at det er bedre å starte turen fra Memurubu, men jeg foretrekke det å starte fra Gjendesheim. Det er litt krevende av og til, men likevel lekkert. Jeg liker også Knutshøi fjellet (Miniput-Besseggen) som er Besseggens nabo på andre siden av Gjendesjøen.
  Her var det helt stille i ettermiddag. Mannen min og våre sønner var på snøtur :))
  Ha en deilig ny uke!
  Klem fra Pillepalle

  SvarSlett
 9. Ser ut som om dere har hatt en deilig dag sammen. Håper dere har kost dere masse resten av søndagen også.

  SvarSlett
 10. for en gøy opplevelse å gå sånn på isen. så søte du og datteren din er:)

  SvarSlett
 11. Så vakker du er! Nydelige bilder av deg og din søte!!!

  Denne dagen så perfekt ut, jeg kan bare huske å ha gått på sjøen en gang i hele mitt liv - ganske spesielt!

  SvarSlett
 12. Mm...søndager er deilige!

  Ønsker deg en flott ny uke:)

  SvarSlett
 13. Hei vennen!

  TUsen millioner takk for uteolig koselig hilsen hos meg idag.. veldig veldig glad ble jeg :)
  Nydelige bilder av dere, skjønn liten prinsesse og fin mamma :)

  Her i Bergen er visstnok ikke isen trygg enda.. (?).. hadde vært kjekt da ;-D

  Den lysestaken var helt nydelig ja! Ett funn!

  Klem fra meg :)

  SvarSlett
 14. underbara bilder på er...
  Vilken liten goding du har:)
  kramar...

  SvarSlett
 15. Hei :-)
  så ut som en herlig dag dere har hatt ute i vinterværet da! Selv har jeg vært på skattejakt, og kom hjem med eT SVÆRT syskrin med sikker flere 1000 knapper...Lykke ;-)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 16. fy for noen helt uttrolige fine bilder fra et isbelagt Norge, hjemmlengsel diiilux - barndommens vintrene da det gikk ann å gå til besteveninna, som bodde på andre siden av glomma - ja over isen!!!

  SvarSlett
 17. Åhh vilka härliga bilder på er och underbart med isen! Här nere på västkusten har inte isen lagt sig så tyvärr.... men jag kommer ihåg på 80-talet när isen var tjock och vi kunde gå långt ut i skärgården. Jag minna att det var lite läskigt ;-)

  Ha en bra dag! Kram Lotten

  SvarSlett
 18. Heisann mange fine og fargerike innlegg jeg ikke har sett - herlige bilder i siste innlegg!

  Ha en super mandag!

  KlemKKann

  SvarSlett
 19. Det såg ut som ein nydeleg søndag!
  Liker godt lysestaken og fatet frå Liebe. Så må eg bare få sei at pastell lyktene dine er superfine!!!


  Ha ein fin kveld!
  Klem frå Kamille

  SvarSlett
 20. Vilken härlig dag! Man behöver tanka lite umgänge och närhet med bara ett barn åt gången ibland.

  SvarSlett
 21. Vad vacker du är kära Minmill!!!! Och så härligt med isen för er!!! Undrar vad som händer med alla känsliga växter en vinter som denna?!?
  Älskade den där ljusstaken och önskade så att jag hade en - och vasen också!!! Är de från samma ställe och vet du om de går att beställa?!?

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!