mandag 31. mai 2010

Kragerø

Anspent – avslappet
Irritert – harmonisk
Trøtt – uthvilt

En helg på spa hotell gjør underverker for en kvinne som lever et hektisk liv som meg. Beskrivelsene ovenfor er før og etter spa oppholdet i helgen. Jeg har en venninne som har leilighet på Kragerø Spa og Resort. Meg og min store M dro bort dit i helgen på besøk. Jeg har aldri sett maken til flott sted. Beliggenheten er helt rå. Interiøret er avstemt og avslappende og går i myke farger og fasonger. Det lukter deilig spa duft overalt. Leilighetene har golfbil til disposisjon, og på denne suste vi rundt på de små golfveiene. Det var som å være i et eventyrland. Alt var så velregissert og stilfullt.

Vi har badet, steamet oss og hatt badstue. Jeg fikk meg noen minutter for meg selv for å farge og nappe brynene av en dame som formelig svevde lett over gulvene og hadde englestemme. Vi øvde også på å slå golfballer. Jeg kan ikke akkurat si jeg hadde den rette stilen for golf, hverken i antrekk eller stil. Hihi.

Dette er mer min stil, å ligge henslengt i en sofa. Dette er fra hotellets fellesterrasse med panoramautsikt over Kragerø og kveldssol. Å sitte her mens man nipper til en drikk, er jo herlig i seg selv.


Det er jo ikke så lenge siden jeg var på Larvik Spa, men jeg kan stå inne for at Kragerø var mange ganger mer imponerende. Så her kan jeg trygt anbefale et besøk.

fredag 28. mai 2010

Tre ønsker

Når jeg skjønner at hele blogglandia er med på NIB sin konkurranse, så føler jeg at jeg også må hive meg med. Ja, jeg vet det er frivillig, men en rotekte blogger som jeg er, så kan jeg ikke la dette gå forbi min blogg. Jeg satt og tenkte dypt etter på hva jeg virkelig ønsker meg. Mine aller høyeste ønsker er sånn: Et tekstilbilde av kunsteren Gitte Brandt. Et sånt bilde har jeg ønsket meg i mange år.



Louise Campell sin vase-kjede har jeg ønsket meg helt siden den ble lansert. Mistenker meg veldig mye for at jeg kommer til å kjøpe den neste gang jeg er i Oslo.


Et Smeg kjøleskap til kjøkkenet som en gang skal pusses opp. Jeg håper ikke jeg skifter mening når kjøkkenet blir pusset opp for dette er nemlig verdens kuleste kjøleskap. Jeg ønsker meg ett med liten frydedel på oversiden og fargen bør være Creme.

torsdag 27. mai 2010

Mer Tine K

Selv om jeg liker mer farger i interiøret slutter jeg aldri å bli fasinert av Tine K sine bilder. Her regjerer svart, grått, hvitt, naturmaterialer, industriell stil. Bildene som kommer derfra er alltid så velregisserte, at jeg må stoppe opp og beundre det.


Tenk om jeg hadde vært så stilsikker selv?

Jeg tror jeg har blogget dette herlige arkivskuffe-skapet før, men jeg får som sagt ikke nok av det. Lovely, lovely......

tirsdag 25. mai 2010

Nytt stasj til vaskerommet og feiring.

Etter to barn. Etter en periode i 7 etasje i høybloblokk, en periode i et mini-rekkehus, nå i enebolig. Etter en nedslitt Volvo 360, en Saab, en familievennlig Toyota Avensis, nå en Toyota Rav 4. Etter elleve år sammen og syv av dem som ektepar. Lørdag, på pinseaften, feiret vi syv års bryllupsdag. Dagen ble feiret med Champagne og Sushi på fiskebryggen i deilig sommervær. På slike dager gjør man seg opp noen tanker på hva som har skjedd på disse årene vi har hatt sammen. Summen av alt, er at vi er fornøyd med livet vi har levd, og fornøyd med hva framtiden forhåpendligvis vil bringe.

Nå skal ikke dagens innlegg handle så mye om bryllupsdagen, men heller om innvielsesgaven jeg ga til vaskerommet vårt. Siden vaskerommet ikke er helt ferdig, blir det så som så med oversiktsbilder. Men benkeplate og nedfelt vask kom nettopp på plass, og jeg fikk fuget rundt benkeplaten nå i helgen. Dette måtte bli feiret med nye beholdere til vaskemiddelet. Jeg fant disse to "skreddersydde" beholderene fra House Doctor hos Den Blaa Dør i Kristiansand. Det kunne ikke blitt bedre. De har til og med herlige nostalgiske skjeer oppi, og er ferdig merket med "White" og "Colour".

Alternativet hadde vært to glasskrukker med dymo-tape på, men nå ble det ikke slik denne gangen.

Takk til dere alle for søte og hyggelige kommentarer hos meg. Hilsen en Minmill som går konstant med dårlig samvittighet for at hun ikke har tid til å skrive så mye hos dere. Men hun håper å komme på banen igjen om ikke så altfor lenge til. Ha en fin dag der ute.......

fredag 21. mai 2010

En spennende dag og litt til....



I dag hadde jeg en en spennende time på Sørlandssenteret. Jeg jobber i nærheten, og da jeg var ferdig med dagens arbeid, tok jeg blen og kjørte opp og parkerte. Jeg var klar for en handlerunde og hadde med meg handlelapp. Klar, ferdig, gå......Chlas Olson - dymomaskin, redningsvest og silikonmasse....Intersport - treningsbukse til datteren min.....Kid - bare ta en titt......Only - bare ta en titt.....Åhlens - hemmelig gavekjøp. Så kjente jeg at jeg var lei og ville hjem. Jeg er typen som ikke helt koser meg på kjøpesenter, så jeg dro til garasjen for å sette meg i bilen. Men hvor er nøkkelen til bilen? Ikke i posene, ikke i lommeboken, ikke i jakkelommen. Himmel, jeg kjente jeg ble varm i kinnene.
Bevar roen framfor alt du bevarer, tenkte jeg. Gå til butikkene du var i, og spør etter nøkkelen. Den dukker sikkert opp. Var hele runden uten hell, og til og med innom informasjonen uten hell. OK, en runde til. Kikk godt  etter der du pelte mye på ting. Kan jo være du la den fra deg ved siden av. Har dere funnet et nøkkelknippe? Nei, dessverre....nei, dessverre.

Runde to. Betjeningene nikket gjenkjennende og viste stor medlidenhet. Nøkkelen din har dessverre ikke dukket opp siden sist. Buhu, nå var det like før jeg knakk sammen.

Runde nr. tre. Betjeningen i infodisken på Chlas Olson kjente meg umiddelbart igjen, og smilte og lo og trakk fram et nøkkelknippe. Denne må være din. Det var nettopp en mann her og leverte det til oss. Å guri, jeg smilte fra øre til øre og lo.

Endelig kunne jeg sette meg i bilen og kjøre hjem til mitt kjære hjem. Om køen var lang hjemover, så var det meg likegyldig. Jeg var bare lykkelig over at alt ordnet seg og ikke minst at jeg endelig hadde fått kjøpt meg en DYMO maskin, så jeg kunne merke te-krukkene på kjøkkenbenken på en kul måte.

Dermed ønsker jeg dere alle gode blogglesere en veldig, veldig god helg, og jeg anbefaler dere å passe på sakene deres, så dere ikke kaster bort tiden på å lete. :-))))))

torsdag 20. mai 2010

Verandaliv - sånn jeg liker det

Det fine væet som har "rammet" oss her i sør, gjør at jeg har fått skikkelig sommerfugler i magen. Jeg liker å kunne sysle ute og kjenne varmen. Det er nesten ikke til å tro, men jeg klyper meg selv i armen og sier til meg selv at dette må jeg nyte. Hvem vet hvor lenge de varer? Jeg har knipset noen bilder tidligere i kveld av uteplassen på vår veranda.

Min "store M" plukket en blomsterbukett til meg i dag. Den er en miks av villblomster og hageblomster. Ehem, "ikke plukk hageblomster", sa jeg. Jeg er glad for denne buketten selv om den er plukket på en litt ulovlig måte. Herlig med deilige barnehåndplukkede buketter.

Jeg har visst falt pladask for stemorsblomster i år. Det finnes jo så mange forskjellige typer, og jeg har skaffet noen som er småblomstrede. Jeg har en liten plan om å prøve meg på kandiserte stemorsblomster. Jeg skal selvfølgelig blogge om det hvis jeg setter igang.

Så er det en jobbedag igjen før pinsehelgen. Du verden så deilig det skal bli med litt langfri igjen.

onsdag 19. mai 2010

Et lekkert hjem å hvile øynene på

I denne boligreportasjen som jeg fant hos Boligmagasinet var det mye fint og hvile øynene på. Det er vel ingen tvil om hvilken stil jeg liker, og som jeg ikke klarer å gjennomføre selv. Tolix, liberty-stoffer, gammelt vitrineskap. Dette rommet har jo alt..

Herlig spisestue med tolix stoler og fargerike puter.
Sjekk det digre franske speilet.Superfint. Og en aldri så liten Eames stol i hjørnet.


Lekkert på barnerommet.

Kjøkkenet er også nydelig. Hvitt og delikat. Se, der er jo sånne hyller jeg vil ha med trekant-knekter.

Hvorfor ikke ha en sånn tavle til å putte ting i på badet. Søren, hva heter den tavlen nå igjen? Dere vet det sikkert. Skulle gjerne hatt en på badet her selv. Det må jo være en drøm og ha øyenskygge, mascara og lipgloss oppi her.

Her ser det ut til at sommeren har kommet allerede. Det har vært langt over 20 grader i dag og jeg har valset rundt barbeint på asfalten iført en liten sommerkjole. Nå mangler jeg nok litt brunfarge, så det må vi prøve å få til nå de næremeste dagene. Jeg er jo hvitere enn hvitest i huden og skulle gjerne hatt noen solstråler på min vinterbleke kropp.

tirsdag 18. mai 2010

Ikke alltid stylet, men likevel fint



Hos Lutterlagkage på Flickr finnes det bilder fra huset til Stine Weirsøe. Det som er så herlig å oppdage, er at her ligger det bilder av et sted som ikke er ryddet, men som viser at det faktisk bor mennesker der. Men gjennom rotet her kan vi likevel se at det bor et menneske her som har fantastisk god smak. Jeg har så lett for å falle for lyse interiører med friske fargeklatter, så det er ikke rart at jeg stoppet opp her.

Dette bildet var jo ikke så verst da, ryddig og fint med en himmelsk Eames rocking chair...

Ikke noe rot her heller, men blikket trekkes mot herlige dype vinduskarmer, sjømannsbilde og liten barnestol med et lekkert teppe i, og ikke minst den herlige vaseserien fra Lousie Campell i vinduskarmen.

For dere som ikke vet det, så har denne Stine er herlig nettbutikk med selvlagede varer. Dere kan klikke inn på Lutterlagkage, hvor du finner hjemmesydde klær, boligtilbehør og andre assesoirer. Denne buksedressen kunne jeg godt ha ønsket meg til en av mine små.

Jeg må si det var hardt å starte hverdagen igjen etter en heftig 17. mai feiring. Vi hadde en super dag, men det er likevel hardt å stå opp tidlig igjen og fokusere på jobb og skole.

mandag 17. mai 2010

Happy birthday to you!

Happy Birthday to you!

En liten hilsen fra Minmill bloggen til alle dere på våres store nasjonaldag. Med et bilde av Rie Elise Larsen sin Gipsy String ønsker jeg dere det beste på nasjonal dagen vår. Kanskje et litt unnorsk bilde, men hvorfor ikke? Det er jo sånt jeg liker å se på....

søndag 16. mai 2010

Hvit trapp


Hei og hå, her er jeg på med innlegg for andre gang i dag. Det er sjelden kost til å være meg. Og ja jeg vet, jeg vet. Jeg har ikke lagt ut bilder av trappen vår som ble ferdig i påsken. Jeg har jo vent meg til den hvite trappen og synes at det bare er en trapp. Men jeg må jo holde det jeg lover, så hold dere fast, for her er bildene :-))

Det er veldig lite lys i den delen av huset hvor trappene er, så det er vanskelig å ta bilder her. Men ære være Picasa for utfyllingslys-funksjonen. Jeg må innrømme at jeg aldri har angret et sekund på at vi malte trappene våre hvite. Vel og merke kan man se alt støvet og trappene må ofte rengjøres, men det gjør jeg med et smil. Helt sant!

Hvem har tid kvelden før 17. mai, til å lese om en hvit trapp på min blogg? Jeg tar sjansen på at det er noen der ute som har noen minutter til en liten bloggerunde, mellom skjortestryking og sølvpuss.

Bøtten med papirruller er satt i trappen for å lage litt farge på bildene, og der skal den bli stående en stund. Jeg husker at noen spurte meg en gang hvor jeg har fått tak i alle papirrullene. De fleste paprirrullene ble kjøpt i København i fjor sommer. Noen av rullene er gamle retrotapeter, mens de andre er ruller fra Rie Elise Larsen, og noen andre er kjøpt hos Grønlykke i Læderstrædet.

Her skal morgendagen gå i ett. Det blir frokost, skoletog, småbarnstog, is/brus, aktiviteter på skolen, is/brus, besøk til besteforeldre med  mat/drikke, borgertog, grillfest med mat/drikke, så hjemover en eller annen gang i løpet av kvelden. :-))) Jeg kommer til å være stinn av mat, og forhåpentligvis fornøyd over å ha klart alt dette.

Modning av tomater og kroken min


Jeg skal lage tomatsalat til 17. mai festen sammen med vennene våre. Siden tomatene var blasse i fargen og ikke helt modne, så har jeg hørt at det er lurt å la dem stå lyst i romtemperatur for å modnes raskere. Så jeg håper trikset fungerer, for i morgen tidlig skal jeg skjære dem i skiver. Jeg synes tomatene ble dekorative i fildefer kurven, så de var absolutt verdt et blogg bilde.

Jeg har også svinset rundt litt i stuen i dag morges og ommøblert og pyntet litt. Globusen fikk seg en ny plass, og jeg synes den passet bedre inn her. Dette er liksom mitt dille hjørne av stuen, og det er under konstant forvandling.

Bunadsskoene gled jo rett inn her....

Nå må jeg løpe, frokosten er visst klar... Deilig å komme til dekket bord, og det lukter egg og nystekte bagels. Mmmmm. Ha en fin søndag alle dere som er innom.

lørdag 15. mai 2010

Min store M

Det er ikke alltid lett å få bra bilder av barn. De er alltid så opptatte, og alltid i farta. Men hils på min største datter, la oss kalle henne store M. Bildet av henne ble bra synes jeg. Hun er snart ni år og skal opp i fjerde klasse til høsten. Hun er på vei inn i en brytningsalder, hvor det som teller nå er å være kul. Det er tights, joggegenser, lange t-shirt i fargene grått, svart og brunt. Det er ikke akkurat det jeg vil kle henne i, men mine meninger betyr ikke så mye på det feltet. Jeg lar henne kle seg som hun vil, bare hun er lykkelig. Men hun er ikke så stor at hun har glemt å leke heldigvis. Dukker er fremdeles aktuelt. Yndlingssyslene akkurat nå for tiden er å sanke russekort, og kle seg ut som russ. Ikke minst er det viktig for henne å vanke sammen med gode venner fra skolen.

Det er matinnkjøp, rydding, vasking og hage som står på agendaen min i dag. Mannen er i båten for å gjøre den klar til sjøsetting. Jeg må vel også få strykt opp skjorter i løpet av helgen for det er ikke lenge til 17. mai. Hurra.....

fredag 14. mai 2010

Et perfekt kjøkken i et herlig hus


I et kritthvitt sørlandshus ved havet ligger huset til min gode venninne. Der var vi på besøk i går, og jeg fikk lov til å knipse bilder og legge ut på bloggen. Huset hennes er et drømmehjem spør du meg. Her kunne jeg flyttet rett inn. Huset er eldgammelt, men totalrenovert, så her er alt nytt og flott. Det er vinduskarmer så tykke som jeg bare kan drømme om...

Det står herlig pynt i disse vinduskarmene.....

Min venninne har sans for detaljer som gjør oppbevaring av vaskemidler til en drøm....

Herlig sinkpynt hengede i kjøkkenvinduet....

En Collage hengelampe fra Louise Poulsen over spisebordet. Den er såååå fin.....

Til og med støvsugeren på kjøkkenet matcher til interiøret.....

Så til slutt et bilde av veggen der alt det tekniske er samlet: kjøl/frys, ovn, microovn og kaffemaskin. Og ikke minst en herlig mursteinsvegg med innbygget kjøkken peis.... Legg merke til gulvet som er høyglansede store fliser.

Takk til deg kjære venninne for at jeg fikk lov og dele disse bildene med mine bloggvenner. Håper jeg kan få lov til å komme å knipse flere bilder en gang.......

torsdag 13. mai 2010

Idé - oppbevaring av lys


Jeg fant et nytt bruksområde for de to sink kurvene fra House Doctor: oppbevaring av lys på en dekorativ måte. Jeg synes stearinlys må være lett tilgjengelig siden vi er storforbrukere av stearinlys. Det står alltid et lys og brenner i stuen vår på kveldene. På skrivebordet, som det er blogget en del om, i stuen vår, står disse kurvene.

Jeg bruker stort sett hvite lys fra Ikea for tiden. De er helt topp og renner aldri. T-lysene er også Ikea sine.

Nå skal vi pakke oss sammen og ut av huset. Vi skal ut på lekeplassen og drikke kakao og spise boller.... og leke litt. Hei så lenge.

onsdag 12. mai 2010

Endelig min.....



Endelig ble denne lampen min.... og det har jeg ventet lenge på. Firmaet jeg jobber for ble slått sammen med Luxo for en god stund siden. Og da tenkte jeg....ai ai, L-1 lampen fra Luxo må jeg få tak i nå. Men det var visst lettere sagt enn gjort å få tak i den. Men det ordnet seg likevel, så med meg hjem fra Oslo i går var denne bordlampen. Dette er den forrige modellen. Den nye modellen har av/på knappen på siden som en vribryter, men pytt, det bryr jeg meg ikke om.

Foreløpig har den fått plass over sofaen. Den er skrudd fast i vinduskarmen. Det ble litt voldsomt, så jeg må finne på noe annet. Men for bildenes skyld lot jeg den henge.


Under dagens matinnkjøp fikk jeg snappet med meg en ny bukett med rosa ranunkler, den vakreste blomsten jeg vet om for øyeblikket. Det er jo fridag i morgen, så det må pyntes og stelles litt her hjemme. Jeg gleder meg til å ha en pustepause i denne jobbeuken... En fin himmelfartsdag ønskes dere alle.