mandag 23. november 2009

Årets Juletre


Vet ikke om det er flere som meg som har sære ønsker når det gjelder valg av juletre. Ja, jeg vet det er lenge til jul, men tiden flyr så altfor fort, og før vi vet ordet av det så står vi der på torvet og skal handle juletre. Og i år har jeg lyst til å ha et spesielt tre.

Jeg synes det er så flott å ha juletreet oppi en stor kurv eller en stor sinkbøtte. Og i tillegg synes jeg det er fint når treet er litt "rart" og "rufsete". Jeg synes jeg hører meg selv når jeg spør juletreforhandleren "har du et juletre som er tynt og pistrete?"

Jeg lurer på hva min mann hadde sagt om jeg kom hjem med sedertre som dette? Vi har jo alltid vært vant til å ha fyldig edelgran. Han ville nok garantert lurt på om jeg var vel bevart som kunne finne på å ta med meg en sånn stilk hjem?


Rie sitt juletre ser ut som det er en variant av edelgran, og egentlig synes jeg dette er flott. Jeg tror et sedertre blir litt for spinkelt i forhold til forventningene der hjemme. For å få det til stå i potten tenker jeg det må holde å legge småstein rund det for å støtte det, og så fylle på med vann når det trengs.

Det kunne jo vært spennende og høre hva dere tenker om "rufsete" juletrær?

38 kommentarer:

 1. Tenkte på det samme.. Kanskje vi får det ekstra billig hvis det er ekstra pjuskete?? Spørs bare hva resten av familien vil si..;)

  SvarSlett
 2. Eg tenkar som deg og vil gjerne også ha eit slikt tynt skrantete tre. Dei er råtøffe. Men så veit eg ikkje om eg røskar for mykje i juletradisjonen her i heimen, så er er førebels usikker. Det einaste eg har sagt til mannen her er at eg ikkje vil ha det største og breiaste treet han kan finne. Han har nemleg ein tendens til å søke mot nokre monstertre. I år blir det uansett mindre. De må vere smalt iallefall.
  Spennande å høyre kva andre tenkjer om dette. Kjekt innlegg!

  SvarSlett
 3. Fullt så rufsete tre ønsker jeg meg da ikke. men jeg vil ha et lite et, jeg, som jeg kan flytte litt på. Ånei, du, sier mannen, og kjøper det største han ser, for så å måtte kutte toppen eller bunnen en god del cm.
  Jeg grøsser med tanke på alle barnnålene som skal drysse, men duften av tre er deilig!!!!
  Vel, er frendeles ikke i noen julestemning enda, så det har jeg vel ikke tenkt på.
  Skal lage juleutstilling i vinduene på jobben i morra, det tenker jeg på nå!!!
  Ha en god uke, Minmill, og takk for de lange innlegga, da....;)

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg med flotte bilder. Jeg er en absolutt tilhenger av skogens utskudd. Redd dem fra bermen som står der med de tette grenene fulle av nåler. Og som bare skygger for de små og håpefulle... Det beste er når en kan få med rota også, så kan puslingen få et lengre, om ikke langt liv i sinkbøtta på utsiden. ;-)
  Hilsen Liv som stadig leker støttekontakt for rare trær.

  SvarSlett
 5. Jeg synes det er flott med annerledes juletre og annerledes jul. Så lenge man er fornøyd selv, sier jeg "kjør på!".. og sevfølgelig resten av familien.. Hehe.
  Jeg for min del må ha plastikktre i år. Fordi jeg skal reise vekk, og vil gjerne ha tre den lille tiden jeg er hjemme, så jeg går for ett hvitt, når jeg først skal ha falsktre:-)

  SvarSlett
 6. I like it! Synes det er sjarmerende, moderne og minimalistisk. Har til og med sett eksempler på naken bjørk brukt som juletre. Det sitter nok langt inne å dra noe slikt inn i huset. Tenkte uansett jeg skulle kjøpe en mini-gran i potte og sette utenfor inngangsdøren. Sinkpotte skal den få :-)

  SvarSlett
 7. Hi, hi... dom där granarna väcker något inom mig som gör att jag vill ta hand om dem, rädda dem ;-) Dom är ful-snygga tycker jag. Men jag tror inte att resten av familjen går med på det.... de vill ha disney-julgran.

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 8. Eg har absolutt lyst på eit spinkelt og rufsete tre, og gjerne eit sedertre. Men dei får ein jo ikkje tak i så lett...
  Me finn oss tre i skogen sjølve, og i fjor fann me ein slank sprake som eg var ganske fornøgd med.
  Kanskje blir det to tre i heimen i år, eit spinkelt lite, og eit "normalt" som ungane kan få pynte, hi hi :)

  SvarSlett
 9. God ide til juletre... Fint med tynt og rufset.. Tror ikke jeg hadde fått det gjennom her hjemme... hehe..
  Vi dro til garden til min manns bestemor og hugga selv i fjor. Synes vanlig gran er fint. Så det gjør vi nok i år igjen. veldig koselig.
  klem kristina

  SvarSlett
 10. Stilig!! Det er slikt juletre som er sjarmerande:)
  Håpar at golvet sjå dokke snart er i orden??:)
  Det var forresten eg som sendte deg utfordringa.

  Me har ikkje begynt å ha "ekta" juletre i leilighten siden me pleier å reisa heim til foreldrene våre som bur et stykke unna. Eg må sei at eg gler meg mykje til det er vår tur :) Me er vekke over 1 veke så eg ser ikkje vitsen med å ha juletre...men det hadde vore kjekt altså.
  Heima er det eg og pappa som står for "juletre fangsten".
  Eg har blitt mobba dei siste åra fordi foreldrene mine kjøpte plastikk juletre men dei har aldri fått lov til å ha det så lenge eg feirer jul heime,hihi.. :)
  Heldigvis har me planta juletre i hagen når me var små så me pleier å henta dessa inn etterkvart.
  Dei er akkurat slik du beskriv det, pjuskete, tynne og finaste juletre :)

  Lykke til med juletre jakten :)
  Eg skal prøva å overtala min kjære. Kanskje me kan pruta på eit slikt pjuskete som ingen andre vil ha,hehe :)

  Ha ein fin veka!

  Klemmen

  SvarSlett
 11. Haha..de var jo kjempesöte! Perfectly imperfect!!!

  SvarSlett
 12. å jeg syns rufsete juletrær er så sjarmerende. men min derimot...har meget sterke meninger om juletre.
  de skal helst være sånn disneytegenfilm perfekt. skikkelig kraftig og symmetrisk. så de siste årene har det blitt sånn at jeg kjøper et sjarmerende på kjøkken, og han et disneytre til stuen. kanskje jeg burde kreve å få stuen i år? ;)

  SvarSlett
 13. glemte å skrive...mann.
  etter min.
  men det forsto du sikkert.

  SvarSlett
 14. Jeg fant et superfint juletre utenfor Mestergrønn her en dag. Det er ca 1,5 m høyt og står i en kurv. Inkl. kurven kostet det 430 kr. Treet er også en staude, så man kan plante det ut når man erferdig med å ha det inne. RIktig så fint, praktisk og økonomisk og gjenvinnbart spør du meg! Vi kan ikke ha et digert tre pga plassmangel og en villmann av en sønn på 16 mnd som kommer til å se det som sin livs oppgave å rive treet i filler... Så hos oss blir det et lite, søtt tre i kruv :-)
  Om du tar en titt på bloggen min og scroller litt nedover, vil du se er ganske rufsete tre i vinduet til butikken til søsteren min. Hun dro ut i skogen og hentet med seg et tre, hang det på hodet i taket på bakrommet i et par uker til nålene fallt av også plasserte hun det i vinduet. Jeg syns det ble kjempe fint!
  Klem fra M

  SvarSlett
 15. Hei du :))Har sittet så lenge i telefonen på kvelden at jeg bare hadde tenkt å slå av pc'en uten å gå inn på bloggen men det er jo rart hvordan man liksom ikke kan la det være :)Tenkte jeg skulle innom for å fortelle at jeg hadde sendt mail da jeg så at du hadde lagt ut en haug med herlige bilder siden jeg var innom sist. Etter å ha hatt bloggfrie dager ligger jeg tydeligvis langt på etterskudd!
  Cupcakes på treet er så lekkert og jeg har noen som jeg kjøpte på Søstrene Grene i København for noen år siden. Synes det er så flott og morsomt! Så fikk jeg jo med en gang lyst på en gammel hvitmalt dør med hengeren "hang it all" på også! Det var så fiiint med alle skjerfene og veskene på!
  Har humret litt over juletretankene dine..Jeg er nemlig helt på linje med deg når det gjelder ønsker om et annerledes tre. Har så smått tenkt på et tre som skal være uten greiner nederst og som skal stå i ei sinkpotte men tror egentlig ikke at jeg får med resten av familien på den ideen..
  Den kunstneriske utfoldelsen må antagelig foregå på noe annet enn juletreet vårt hihi!!!
  Nå slår jeg av maskinen her. Har fått ny bok i posten i dag som jeg klør i fingrene etter å åpne..
  Det er oppfølgeren til Krudtugler og kanelsnegle og jeg har ventet på den i en evighet. Den skulle kommet i april i fjor men har vært forsinket..Men i dag kunne den endelig hentes på postkontoret!
  Legger ut noen bilder i morgen..
  Nattaklem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 16. hallois.
  JO...har luftet rart-crazy tre her i huset jeg og....Og fikk til svar....
  Hææææ skal vi ha en skjevt pistrete tre til 1000 kr....OH NO!!!!!!!!
  Skjønner?...ha ha...
  For det er det det cedertreet jeg har sett meg ut koster. FÅr vel bli med tanken tror jeg. Og dessuten vil bærget av pakker se litt kårni ut under det...men skitt au...det hadde ikke gjort meg noen verdens ting det altså.
  Min far har for vane å plukke ut de rareste trærne, kanskje jeg skal sende han ut i år...også ikke stå der å le...men hylle han for Pjusken han har dratt med seg hjem i år...ha ha...
  Jeg får helt frysninger når jeg ser slike nydelige trær i boligmagasiner...Jeg vil så gjerne ha....
  Men du å du...så nusselig lite tre du har plassert i den flotte kjeramikk-krukken din da. KJempesøtt.
  Også må jeg bare si at jeg er bitte bitte litt misunnelig på den fine fine julekulesamlingen din altså....ai ai ai...så flott...Til å spise opp=)
  Kjære Minmill Jeg håper du har det fint. Stor klem fra Drops

  SvarSlett
 17. He he, ikke lett med dette treet. Like mye styr hvert år. I fjor gikk vi ut i skogen bak hytten vår og hogget et tre. Det var kjempekoselig. Men man må være litt forsiktig, for trærene ser mye mindre ut i naturen. Så vi fikk litt sjokk da vi tok det inn. Kjempe svært!

  Ha en fin uke:)

  SvarSlett
 18. Vi har det "klassiske" juletreet i stua, og oppe på tv-stua har vi et snålt pistrete ett. Jeg slipper den noe uvanlige turen til juletreselgeren med å be om et rart tre, da... Jeg er vokst opp på gård med stor skog til, så vi kan bare hente det som passer oss:)

  SvarSlett
 19. hehe, er ikke lett dette med juletre altså :D ser det er skikkelig trendy med pjuskete juletrær i år, så spørs om du ikke må betale ekstra for et sånnt i år *fnis*

  jeg jakter enda på et rosa juletre jeg.. sånn skikkelig amerikansk, som jeg kan pynte med masse søte julekuler! men finner ingen i norge som har disse... :( får klare meg uten inntil videre! :)

  SvarSlett
 20. Jeg synes slike trær er kjempetøft hjemme hos andre,men selv er jeg mye mere "donaldtre" kjenner jeg ;o)
  Stort med masse pynt, og masse gaver under selvfølgelig ;o))

  SvarSlett
 21. Jeg ønsker meg et lite i potte, sånn som på det første bildet. De siste åra har vi hatt plast, fordi jeg synes det er tragisk å kaste et stort flott tre etter en uke. Jeg leita etter et lite ifjord også, men fant ikke.

  SvarSlett
 22. Har i alle år drege i hus store og breie edelgrantre á la Disney...uansett kor liten plass eg har hatt. Kvart år, tenker eg: All pynten må på!...og så står eg der då, veit du, og pyntar og pyntar...til gleden over å pynta nesten er kvalt mellom alle julekulene...
  ...må nett henge på den nye frosken eg kjøpte på romjulssalget i 07, òg...
  Kan levande sjå det for meg.
  I år tenker er det er på tide å bryte tradisjonen!
  Planen min, er å kjøpe eit tre...av ein eller annan sort...likte sedertreet, då:) Treet skal vere smalt og passe høgt. Eg skal sette det oppi den nye vedkorga mi (sydd av gamle traktordekk, trur eg...) og pynte pittelitt (klarer eg det, mon tru?), deretter skal eg sette heile stasen "på stas" oppå eit bord. Dette vert spanande...då gjenstår det å sjå om..."Gamle vanar er vonde å vende".
  Ha ein fin dag!
  Her skal adventsgåver pakkast inn...

  DUNNISMoR

  SvarSlett
 23. Ser tøft ut :)
  Likte veldig godt Rie sitt!!

  SvarSlett
 24. Hei.
  Jeg synes det kommer litt an på hva slags stil en har ellers i huset. Det ser ganske lekkert ut med et litt "slitent" juletre i en sinkbøtte, dersom en har hvite gulv. Jeg tror ikke det hadde sett like kult ut her hos meg.
  Det blir nok et lite lubbent bestemor tre i år også :-)

  SvarSlett
 25. Oj - fikk så masse deilige ideer her nå..takk for morsomme og inspirerende juletrebilder! Herlig!

  Pssst - koppene er herlige!!

  KlemKKann

  SvarSlett
 26. Så morsomt å komme inn her og lese om dette idag - jeg tok nemlgi med meg min eldste gutt og 'handlet' juletrær, rett inni skogen ved oss. Jeg kuttet toppen av ett par trær. Storebror fikk ett lite i en kurv på rommet sitt, og jeg tok ett litt større å stuen. Skal stusse grenene litt, for det ligner litt mer en busk nå, men jeg ble veldig fornøyd. Jeg har 'plantet' dem i en liten bøtte (steiner og litt jord i bunnen) - så har jeg surret ett linstoff rundt med ett bånd for å skjule bøtten. Deretter plassert treet i en korg fra kid. Det bel om jeg må si det selv. - vakkert :) Klarte ikke å la være å pynte heller.. hihi :) Det blir nok juletreet vårt i år - siden 9 mnd'eren ikke lar slike ting være i fred, og jeg neppe ønsker at noen av de små skal få juletreet i hodet :-D Jeg elsker puslete tre.. om du ikke får mannfolket med på det.. insister på å ha ett i gangen, på kjøkkenet eller soverommet - eller på trappen - det er jo så dekorativt!

  Kose deg i dag!Klem

  SvarSlett
 27. Morsomt! Jeg synes det tynne rare treet var fint! Men siden siden jeg har styr på det meste av interiør ellers, sørger jeg for julefred ved å la mannen kjøpe inn tre, uten at jeg er med! Vi har vært gjennom noen diskusjone om tre, for å si det sånn. Så tar jeg meg av pyntingen, og alle blir fornøyd :)

  SvarSlett
 28. Hej vännen!!! Jag tycker det är jättevackert med sådana julgranar - skulle gärna ha en själv :) faktiskt hellre än en av de där överdådiga - känner jag börjar bli mer och mer "minimalistisk" i mitt tyckande - så mycket det nu går när man är jag, hihi...! Längtar efter 50-60-tal...

  Kramhögar Lycke

  SvarSlett
 29. Dei pjuskete trærne er kule, men de kommer nok ikke inn i vårt hus. Da går nok familien min til streik.

  SvarSlett
 30. Heia! Ta gjerne med et rufsete juletre til meg også!;) De solgte faktisk pjuskete sedertrær ved den Husflid-butikken på Nørrebro, men jeg lurer på hva SAS hadde sagt da? Dessuten har jeg tenkt meg ut i lysløypa en kveld i skumringa, bevæpnet med spade. Mulig det blir med et bytte hjem i en søppelsekk;) Måtte også le her i ettermiddag, da jeg så nabokona (nå hørtes hun fryktelig gammel ut;) med støvler på beina og saga i hånda på vei mot samme lysløype;) Men hun kom hjem med en bjørkestamme da, he he...

  Hvilken handleliste sendte du med venninnen din, da? Synes julepynten fra Liebe er fin (de hvite stjernene osv), men har ikke kjøpt noen av dem selv, da... Men det høres jo supert ut hvis 2-i-spann får inn ting fra Liebe:)

  Ha en fin uke! Klem B:)

  SvarSlett
 31. Hei du :))Titter innom for å se om det dukker opp bilder av Ikea-innkjøpene dine :))Jeg elsker Ikea og det at vi kaster ut noen av disse møblene fra datterens rom er kun fordi de er for store og lite passende på et barnerom ;)Vi har vel kjøpt det meste i huset på ikea opp gjennom årene og vet ikke hvordan jeg skulle klart meg uten det varehuset..Gleder meg til å se bilder fra den nye ommøblerte stua deres etterhvert. Hos oss blir prosjektet større og større i stedet for mindre og mindre haha!!! Men snart kommer det bilder..Jeg holder på i nesten alle rom med møbler som står til maling og oppover veggene står det bunker av lister og likevel føler jeg at trådene snart er samlet.
  Blir lite blogging..Skal se om jeg har bilder klare til et lite innlegg før jeg finner dyna nå i kveld..Ha en fortsatt fin uke :))
  Klemmer fra det rotete huset ved bekken :))

  SvarSlett
 32. Old fashion når det gjelder juletrær altså ;) Synes de litt skjeve, rare er super lekre å se på, men kunne aldri hatt det selv. Her pyntes trollkvistene frem til jul, og på lille juleaften tar vi inn edelgranen. Stor og flott...og lukter herlig gjør det og.

  Klem IfraLahell

  SvarSlett
 33. her hos oss er begge allergiske for alt som er av type trær så her er det noe så fryktelig som plastikk som må brukes! vi prøvde igjen i fjor men det gikk ikke, jeg reagerte mest ved å hovne opp skikkelig i halsen....kjedelig..
  må nok innrømme at skulle jeg være så heldig at jeg kunne hatt ekte tre inne så hadde det blitt et lubbent et :)

  ønsker deg gode adventsdager snille vennen,
  varm klem

  SvarSlett
 34. Åhhh det er kjempelekkert med disse litt glisne juletrærne.
  Tusen takk for inspirasjonen!

  Du har en vidunderlig blogg,håper det er ok et du kommer på min bloggliste.

  Ha en forsatt fin desemberkveld.

  :) fra meg

  SvarSlett
 35. Hei hei:)

  Flott blogg du hadde her:) Jeg har allerede vist bilde av et slik juetre du viser på biidene til min kjære samboer.. "så tynt" fikk jeg tilbake.. men han må nok bøye seg litt i støvet for jeg syns helt klart de litt rare, spinke, pisstrete juletrærne er finest:)

  Kikket nedover innleggene dine, jeg selger bokstaver fra et gammelt skilt:) http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=19962524 jeg har solgt mange av dem.. naboen min har malt sin i gull:) Hehe her fins det mange mulgiheter.

  Legger med til som følger.. masse morsomt var det her inne:)

  K-J

  SvarSlett
 36. Hei og god morgen, Minmill!
  Hi, hi.... skulle gjerne vært en flue som svirret i luften rundt deg, når du stiller ditt "tynt og rart og pislete" spørsmål til juletreselgeren. Men helt enig; det er noe sjarm med det ufullendte!
  Likte spesielt bilde nr. 2 og 3.
  Her er det med juletre alltid en diskusjon, for jeg er så allergisk (nys og snufs!) for juletrær og juleblomster.
  Vi pleier å bruke edelgran, det er noe bedre enn grantreet for meg. Alikevel hender det det bæres ut i romjulen etter for mye snufsing og røde øyne.
  Mannen mener det er galskap å ta dette inn i huset som jeg tåler så dårlig, men jeg er steil og vil ha inn et ekte tre ikke minst av hensyn til ungene. Synes ikke plasttrær og slikt er helt det samme.
  Håper du har fine førjulsdager, Minmill! Har vært litt stille fra min kant en stund, for jeg har hatt det så travelt ikke minst i forhold til julemarkedet jeg var med på.
  Ha en fin desemberhelg! Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 37. Jeg er i samme tankeboksen selv. Synes rufsete er sjarmerende og tøft. Men jeg er usikker på om jeg får med meg resten av gjengen på dette, altså...:)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!