tirsdag 17. november 2009

Jingle bellsEr det ikke noen som har skjønt at anikke julekuler er i vinden som aldri før? Jeg stakk innom bruktbutikken i dag, og der har jeg ikke vært siden før sommeren. Der lå de nydeligste julekuler på et bord, og det var ingen som så på dem bortsett fra meg. Du slette tid, tenkte jeg. Her er det bare å sikre seg så fort som mulig.

Jeg plukket med meg disse søte kulene her. Min favoritt er den lille grønne bjellen. Den plinger så søtt når den blir ristet litt på. Skal nok ikke riste så mye før den går i tusen knas, for dette er virkelig skjøre greier.

Kulene har fått en midlertidig plass på  en ståltråd, for bloggbildets skyld. Men det er nok ikke lenge til de skal henge på en bedre plass, og til slutt på et juletre sammen med de andre kulene. Her om dagen fikk jeg handlet noen av House Doctor sine herlige julekuler, men de viser jeg en annen dag. Jeg synes faktisk det var mer stas å vise disse gamle, enn de nye.

19 kommentarer:

 1. Åh, så fine dei var! Og dei har sjel...! Det er sjeldan nyare kuler kan ha sjel på samme måte som dei gamle, og det er jo betre desto meir sjel vi kan henge på juletreet, syns eg...ikea er liksom ikkje det heilt store! ;)

  SvarSlett
 2. Veldig søte. Jeg ser for meg at de ville passet godt som dekorasjon på et spinkelt grantre, slik som det i headeren din :) De var fine på ståltråd også!

  SvarSlett
 3. Ja de var jo kjempefine! Jeg skal ta meg en runde paa bruktbutikkene her snart ogsaa, haaper aa finne litt unik julepynt. Kos deg videre med juleforberedelser! :)

  SvarSlett
 4. Hei Minmill,
  tusen takk for din pen kommentar!
  Jeg vil skrive en mail til deg snart, er like litt opptatt. Men jeg alltid fölge med bloggen din. Du har en svaert nydelig blog!!!
  Jeg er ikke ofte inn i blogs.no, bare av og til. Noen instillinger er beddre enn her, men kontakter er veldig intressant og internasjonal her hos blogger, sa jeg er fornöyed. Jeg har enna den meste kontakter fra Norge som du kan se pa min land counter; mye moro her....
  Kveldsklem fra Tyskland
  ~✿~ ~✿~ ~✿~
  Beatrice

  SvarSlett
 5. Ja de var utrolig søte!! Litt misunnelig her jeg nå kjenner jeg;) herlig å gjøre sånne kupp i ny og ne.. 'ha en fin kveld:)
  Hilsen Jannepålanne

  SvarSlett
 6. jeg ELSKER slike gamle julekuler, så sinnsykt heldig du var!:)
  du forsto rett, det ble ingen københavntur på meg for jeg ble skikkelig dårlig dagen før. har jo stridd med denne utmattelsesgreia i 2 år nå men har i grunnen ikke vært så ille som jeg har vært den siste uken på leeeenge...typisk. vet jo at alt som krever noe fysisk gjør meg sliten (feks. bare å vaske håret er et kjempeprosjekt)men noen ganger må en bare få litt input...en blir jo nesten sprø av å ikke kunne gjøre noen ting såderfor hadde jeg håpet at jeg klarte en tur til køben forå få litt påfyll og bli inspirert, får prøve igjen en annen gang..

  tusen takk for gode ord fra deg vennen,
  klemmer

  SvarSlett
 7. Så nydelig julepynt du har fått tak i! Jeg er helt vill etter gamle julekuler og bjeller...synes som deg at det er noe helt spesielt med dem :)

  SvarSlett
 8. Åh, jeg er så glad i gamle julekuler! De har så mye historie og sjel:) Jeg har sikret meg noen jeg skal arve av Mormor, som jeg har så gode barndomsminner med. Liker særlig godt de som man kan titte inn i.. Og kanskje skjuler det seg en liten by der inne i kula. Det er hånverk det! Blir ekstra koselig julestemning med disse kulene:)

  Klem:)

  SvarSlett
 9. Nydelige kuler!! Har selv vært på bruktbutikken og sikret meg noen eksemplarer for noen uker tilbake ;-)

  SvarSlett
 10. OOoo, jaaa!!!! Helt underbara kära du!!! Förstår precis vad du menar - var också inom en loppis igår och fann massa fina gamla kuler...ska blogga dessa inom kort:)
  De är ju faktiskt härligast dessa gamla klenoder - och så fin känsla att de funnits hemma hos andra och förgyllt deras jul också tycker jag!!!!
  Hoppas du har det riktigt gott i dessa väntans tider...

  Kramhögar Lycke

  SvarSlett
 11. Skriver dig en liten mail nu:)

  Kramar Lycke

  SvarSlett
 12. Wow, så vackra julkulor du funnit! De gamla har så mycket mer "själ" än de nya masstillverkade...

  Hoppas du har en fin onsdag!

  SvarSlett
 13. Kjære Minmill! Så fine kuler du har fatt kjøpt! De likte jeg veldig godt! Jeg har bestemmt meg i disser dager for å bruke den julepynten i rød-hvit som vanlig. Hadde tenkt om noen forandringer, men innerst i fru Pillepalle bor det en liten tradisjonalist :)) Sånn, alt blir som det var. Ha en fortsatt fin ettermiddag! Klemmer fra Pillepalle

  SvarSlett
 14. Så utrolig fine! Nå fikk jeg også lyst til å gå i brukthandelen her hjemme å se:)

  SvarSlett
 15. Har fått med meg at gammel julepynt er i vinden selv er det elste jeg har det jeg lagde på barneskolen og teller vel ikke.... Ikke særlig pent heller men mange gode minner:) Kjempe fine kuler du har fått tak i. Det er så gøy når man gjør sånne kupp. Jeg mener at shopping er en liten rus, men ikke evigvarende, hehe:) God kveld.

  SvarSlett
 16. Akkurat slike kuler hadde min oldemor på sitt juletre, skikkelig gode minner strømmet på her nå ;o))

  SvarSlett
 17. ble i skikkelig godt humør av disse kulene jeg.. elsker det rosa silkebåndet de henger i :D

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!