mandag 25. mai 2009

Hekleprosjekt - teppe

Det er ikke bare papirbretting og papirklipp jeg er opptatt av for tiden. I vinter begynte jeg på dette hekleteppet. Filosofien bak det, er at det skal bestå av store ensfargede ruter. Hver rute her er 20x20 cm og jeg har snart 11 ruter. Så det går ikke akkurat fort. Jeg hekler bare litt innimellom når jeg har lyst, og jeg har jo ikke alltid lyst. Men nå fant jeg ut at jeg ville begynne litt igjen, og jeg fant ut jeg hadde nok ruter til at jeg kunne blogge teppe ideen min.
Jeg lurer på om jeg skal ha grønt og gult også i det for å freshe det opp litt mer. Jeg kommer nok ikke til å begynne å sy det sammen før jeg har bestemt meg for fargene og for hvor stort det skal bli. Skal jeg tippe, så er det ferdig kanskje til neste sommer. Det høres lenge ut, men plutselig så er vi der.
Store ensfargede lapper kom som en ide etter å ha sett dette bildet fra boken Home som jeg kjøpte i vinter. Jeg har et innlegg om den her.

23 kommentarer:

 1. JA se der ja...
  Dette ble så fint.
  Flink du..
  Kan jo alt jo...hm..kreativ sjel=)

  Gleder meg til å se dette ferdig...Gult blir sikkert fint inni der:=)
  Drops

  SvarSlett
 2. Hei!

  Takk for kjempekoselig kommentar i bloggen min:):)

  Ser du er fra Kristiansand, og da blir jeg nyskjerrig vet du;)
  Fin blogg du og har! Liker stilen din!!

  Fretex kommoden er jeg veldig fornøyd med, den står fremdeles og venter på å bli pusset (litt tiltak;), så gleder meg til den er ferdig og hvit!!

  Ha en fin kveld!!

  Klem

  SvarSlett
 3. SÅ fint da:)
  Gleder meg til å se resultatet, om det blir dette året eller neste:) Hi,hi
  Lurer fortsatt på hvem du er da!
  Når jeg jobber på Noa tenker jeg hmmm, lurer på om noen av kundene kan være deg:)

  SvarSlett
 4. Så fint det blir! Også så lurt med ensfargede lapper, så blir det ikke så mange tråder å feste! :) Jeg vedder en sjokolade på at du er ferdig til jul! Lykke til.

  SvarSlett
 5. Det blir jo fint! Flink du er, skal lære meg å hekle etterhvert jeg også..:)

  SvarSlett
 6. Så fint! har planer om det samme selv.. I lillatoner.. Men har jo planer om så mye..;)

  SvarSlett
 7. Så tøft teppe! Jeg syntes det var veldig fine farger som det var jeg:) Nå fikk jeg også lyst til å hekle stooore ensfargede lapper..

  Og nydelige stjerner du har brettet!

  klem

  SvarSlett
 8. Deilige farger! Gult blir nok kjempefint til!

  Tusen takk for alle fine kommentarer på bloggen min, kjære deg. Det blir jeg veldig glad for.

  SvarSlett
 9. Så fintog fresht! Hadde sikkert blitt fint med grønt og gult også ja. Er det ikke vanskelig å hekle de ytterste rundene når rutene blir så store?

  SvarSlett
 10. WoW, så fint! Det så så mykt og deilig ut også! Flinke Minmill!!

  SvarSlett
 11. Teppet ditt blir veldig fint!
  Hvis du skal ha en farge til bruk gult....ikke grønn!
  Men det er min mening da...;O)

  Nattinatt.....zzzz

  SvarSlett
 12. Heisann, jeg lager jo også et pledd med store ruter. Mitt hadde ligget en stund nå det også, og i dag tok jeg det frem igjen. Så morsomt at vi gjør det samme, da!!!
  Likte spessiellt Ikea-møbler med Marimekko-stoff i innlegget lenger nedi her!! noe for meg?

  SvarSlett
 13. Kan tenke meg både gult og grønt liver opp enda mer inni der. Sommeren neste år kommer fort den, er bare å hekle på, sånn når du har lyst, hihi..

  Pusefrøkna har stålet rosen da, rosemassakre på teppet i gangen. Tobeintkosen min ble så lei seg, lurte på hvorfor hun måtte ta "hennes" blomst... men det var jo fordi hennes var finest selvfølgelig :D

  SvarSlett
 14. Se her ja! Det blir et fint og fargerikt teppe. Det skal jo se ut som en har brukt restegarn, så det er jo bare å blande farger. Syns ikke en skal stresse med å få ferdig slike tin. Skal jo være et teppe fult av kos, ikke stress:) også går det jo ikke av mote noen gang heller.
  Kos deg videre med heklingen
  :)

  SvarSlett
 15. Teppet blir kjempefint, og kult inspirasjonsbilde også! Og hovedsaken er jo at det blir ferdig en gang, ikke hvor lang tid det tar... Det sier jeg iallfall til meg selv med mer eller mindre overbevisning...;-)
  Og rynkesømmer er ikke noe hokus pokus altså, setter bare symaskina på løs undertråd, syr rett fram, klipper trådene og drar i den ene, svupp rynkings:-) Klem B:-)

  SvarSlett
 16. Hei Minmill
  Tusen takk for pene ord!
  Vet du, på bloggen foretrekker jeg navnet Kaspara. Dette på grunn av at da er jeg "litt anonym" enda. Har nemlig prøvd å google navnet mitt etter Kamille-artikkelen og jeg var kjempeglad da det ikke kom fram noe om artikkelen. Det er faktisk ingenting som knytter navnet mitt mot bloggen på nettet.
  Det synes jeg er fint, så derfor slettet jeg den koselig kommentaren din, for jeg har lagt merke til at utdrag fra kommentarer kan man finne på google ofte.
  Når det gjelder seertall på bloggen daglig stemmer det som sto. Mest vanlig ligger på 1200 og noe daglig. Noen dager kan det gå opp mot 1400, mens 1500 er rekord.
  Vil tro at du også har mange lesere!
  Utrolig at du kjøpte Kamille på grunn av meg da, Minmill! Det var jo kjente bilder for dere som har fulgt bloggen en stund.
  Så til ditt flotte hekleprosjekt i "Kaspariske farver"(Persiljas påfunn) ,hi, hi! Det er jo mine favorittfarver i teppet!
  Det ble veldig fint med ensfarvede ruter, har liksom ikke tenkt tanken før!
  Selv ser jeg ikke helt gult i teppet, muligens grønt....men det var bare mine tanker.
  Det blir flott når det er ferdig!
  Fotoapperateet mitt mistet jeg i gulvet i går med det resultat at det er total-ødelagt. Nå har vi bestilt nytt som kommer i løpet av fem dager. Blir lite fotografering her i gården de neste dagene. Tror alikevel kanskje jeg har noen bilder i en mappe.
  Nå skal jeg stupe til sengs. Ha en god natt, men du har vel kanskje alt funnet veien til senga.
  Klem fra trett Kaspara

  SvarSlett
 17. Knall stilig og jeg skjønner godt at du ble inspirert til å lage et slikt teppe - ja for hele det bildet fra boka er inbydende - og vettu det er lappene dine også - det blir kjempe fint! Herlige farger - jepp litt flere farger vil komme til å bli bra..syns jeg!!

  Ha en super duper tirsdag!

  KlemKKann

  SvarSlett
 18. Det bliver et smukt tæppe, er jeg sikker på... :o)
  Gult, ja...lidt orange og måske lidt grønt... ;o)

  Hilsner fra mig i København, som læser med på din blog næsten hver dag... :o)

  SvarSlett
 19. da gleder jeg meg til å se teppet neste sommer:)

  SvarSlett
 20. Guri, så nydelig det teppet kommer til å bli. Skjønner godt at du ble inspirert av det bildet altså. Jeg fikk lyst til å begynne på et sånn teppet med en gang selv jeg :D

  Nja, her hvor jeg bor er det nok fremdeles parkas-dager. Uansett MÅ jeg ha en til høsten, så jekten har allerede startet :)

  Som jeg skrev til nr.21 så kunne vi nok ha dratt på klesshopping sammen :)

  klemklem

  SvarSlett
 21. Lekkert "hekleteppeprosjekt". Nå fikk jeg lyst til å ta opp igjen heklingen. Mange år siden nå.

  SvarSlett
 22. Så flott det blir! Blir nok ikke så lei av det teppet, som av et med bestemorsruter. Viktig å hekle når man har lyst, prosessen skal jo være artig den også! :)

  SvarSlett
 23. Så enkelt å så stilig ! Herlige farger du har valgt til teppet ditt :)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!