tirsdag 19. mai 2009

Boken til Pia Jane Bijkerk

Som nevnt tidligere, har jeg blitt så fasinert av denne Pia damen nede i Amsterdam. Etter Decor8 sin anbefaling kjøpte jeg boken som heter Paris: Made By Hand.
Jeg har hatt den her hjemme i godt over en uke, og jeg har sittet med den på kveldene og lest og levd meg inn i den parisiske verden hun tar for seg.
Boken er rett og slett en reise i Paris sine butikker, hvor det lages og selges varer som er håndlagede. Kan nevne klær, paraplyer, keramikk, møbler mm.
Butikkene hun har bilder fra er alt annet enn det jeg er vant til. Vi har jo så mange streamline butikker i Norge, men disse her er sånne koslige, litt slitte, med masse sjarm og sjel. Pia har i boken sin et lite stykke og bilder fra 50 butikker, og beskriver alt fra hvordan det ser ut, varene de selger til hvordan eieren av butikken er.
Så da jeg sitter med boken i hånden og blar og leser, klarer jeg å leve meg inn i det, så jeg føler nesten jeg er der. Og hvis jeg skal til Paris en gang, så vil jeg ta med meg denne boken, og prøve og finne noen av disse lekkerbisken butikkene.
Bildene i boken er tatt av Pia selv, de er så nydelige å se på. Hun har klart å få fram den rette stemningen med bildene. Tekst og bilder passer så fint sammen, og jeg synes denne Pia damen har gjort en god jobb. Jeg er iallefall fornøyd.
Det som overrasket meg mest var at den var så liten, men et utrolig hendig format. Den koster kr. 134,- hos Capris, og er slett ingen dyr bok.

7 kommentarer:

 1. Tusen takk for "smakebiten", skal rett in på Capris NÅ for å bestille, skal også ha meg en av Atlanta Bartlett i samme slengen :o)Det er sååååååå HERLIG med påfyll av den typen styling som hun viser, blir så lei alt det like vi har her i Norge!!!!
  TUSEN takk for koselige kommentarer fra deg, setter STOR pris på dem skal du vite Minmill!

  Klemmer til deg,
  Vibeke.

  SvarSlett
 2. Så spennende den boken ser ut...
  Den har jeg og virkelig lyst på..
  Enig..er sååå lei alle butikker som ligner på hverandre....
  pip....har lagt ut ett innlegg om starinlys i dag je å!
  Drops

  SvarSlett
 3. Har hatt lyst på denne boken siden jeg kom over den på en nettside for en liten stund tilbake, prøver å kutte ned litt på bok-kjøpet men denne SKAL jeg ha :o) Er så enig med deg, mye bedre med bøker enn blader....jeg bruker mine til pynt jeg også!
  Atlanta Bartlett er SÅ inspirerende, elsker stylingen hennes. Hun har gitt ut flere bøker: den mest solgte er The relaxed home men jeg tenkte at jeg skulle ha meg hennes nyeste (eller begge)Easy Elegance...Hjemmeside har hun også: atlantabartlett.com

  Klemz

  SvarSlett
 4. oj...for en bra boktips.
  denne må anskaffes!

  SvarSlett
 5. Den boken bare må jeg har. Takk for tipset. Særegen butikk er jo et mål:)

  Ha en herlig uke
  :)

  SvarSlett
 6. Vilket bra tips!!! Har alltid velat åka till Paris och vet att det kommer att bli någon gång...och då kommer man ju att vilja leta rätt på de där gottigaste affärerna...jättebra med boken då!!! Annars är det ju forskning som gäller för att hitta rätt, vet ju hur stressigt och tröttsamt det kan vara att resa!! Min bror är rymdforskare och ska jobba ett tag i Frankrike nu, men jag har tyvärr inte råd att fara just nu..snyft..! Här är soligt och fint och det vankas trädgårdsarbete..

  Kram Lycke

  SvarSlett
 7. Herlig! - ser ut som en virkelig herlig bok! Masse flotte bilder og inspirasjon!

  Ha en super onsdag!

  KlemKKann

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!