fredag 15. mai 2009

Bergen by og litt orgami

Hei igjen. Nå var det på tide med et blogginnlegg fra meg igjen. Jeg har vært lite på PC'en de siste dagene fordi jeg sliter så med synet. På kveldene må jeg bare hvile øynene og ikke holde på med oppgaver som irriterer øynene. Så i dag har jeg besøkt legen, og blitt henvist til øyespesialist. Så la oss håpe at dette er noe som går over.
Jo, så til det jeg egentlig skulle blogge om. Jeg knipset noen bilder med mobilen på mitt Bergens besøk. Pga. endringer i planene fikk jeg et par timer på byen likevel. Jeg prøver alltid å finne koselige gater og butikker der ikke alle andre turister er. Torvallmenningen er jo fin den, men det er så kjedelige butikker der. Inn mot fjellsiden, er det et koselig område, med mange gøye butikker. Litt second hand, antikk butikker, koselige kafeer. Det ble ikke så mye shopping på meg, men jeg nøt å bare gå rundt og titte. Det er noe spesielt med de trange rare gatene i Bergen.
He he, her er et bilde av meg. Litt diffust, men det var jo det som var meningen. Så nå har dere sett bilde av meg uten store solbriller foran øynene.
Jeg har begynt med tredimensjonal papirlaging nå. Etter oppskrift fra en orgami bok, fikk jeg prøvd meg på å lage gamle orgamistjerner. Uff, så mye jeg styrte med den første, men når jeg fikk dreisen på det tok det bare fem minutter å lage den neste. Jeg vil lage meg en liten haug i forskjellige farger og henge opp i trollhasselkvisten i stuen.

Dette er en annen stjernevariant, og den er laget bare med å brette papir. Det er ikke brukt noe lim i det hele tatt. Fantastisk gøy. Siden denne var en test-stjerne ble den laget i vanlig skrivepapir, neste stjerne skal bli laget i mønsterpapir.
Jeg var en tur i papirbutikken i går, og fant nydelige papirmønstre som denne vintage blomster mønsteret som ligger under den hvite stjernen.

12 kommentarer:

  1. Fy så flink du er med papir, du må ha god tålmodighet, hihi Og flotte bilder fra Bergen, så veldig koslig ut, for å ikke sankke om de fantastiske gule blomstene!
    Hørtes ikke noe særlig ut med øynene dine, får håpe du får time veldig fort, slik at du får fikset opp i det!!

    Ha en kjempefin helg!

    klem

    SvarSlett
  2. Så masse flott!
    Hvilken bok bruker du? Noen av origamiforklaringene jeg har funnet er litt vanskelige å forstå...
    Håper øynene dine samarbeider igjen snart. Ikke noe godt å gå sånn for lenge...

    Ha en super helg!

    SvarSlett
  3. Herlig bok da kjære...
    THi-hi....
    Bra...du er såååå flinkt til dette...
    Kunne sikkert solgt vettu...til folk som ikke har så fint papir, som ikke har slik fin bok...og som selvom de hadde hatt begge deler ikke hadde klart det allikevel...hihii......
    Ja du...80-tallet...wow..for en tid...Har så mye gode minner fra jeg var i ungdomstida jeg...Luggen sto rettt opp ca 20 cm høy...*fnis*...ett syn for guder der vi sto og tupperte den og sprayet luggen skikkelig etterpå...
    OKI, her er det strålende vær i dag ...så jeg tror jeg går ut å ser på Mr Drops klippe gresset...hihi...mens jeg leser interiør blad...Må ha det bare må skjønner du...Har kjøpt det nye bladet BOLIG fra Danmark som jeg er så glad i...

    Neimen...der er du jo ..hihih....
    Herlig bilde...skikkelig kult,,
    OKi, tror jeg skal smæle ut ett innlegg før jeg går ut...
    Tuddelu..
    Drops

    SvarSlett
  4. uff...for noe dumme greier med øynene da du...Fysj...svisj svisj..så er det borte...
    Tenk om jeg hadde Snåsamannens muligheter til slikt da...hihi...

    SvarSlett
  5. Hei Minmill
    Ja, jeg er jo gift med en bergenser, og burde besøkt byen oftere. Mannen min har en bror i den byen.
    Nå er du tøffere enn toget, kjære MInmill; bilde av deg i fugleperspektiv. Artig å se "litt". Har du klippet deg tro siden bildet der du er på bøljan den blå? Visste jo at du er en søt blondine.
    Resultatet av papirbretting kan bli så fint, men jeg har aldri prøvet det selv.
    Ha en flott helg og en glad 17.mai, Minmill!
    Klemmer fra kaspara

    SvarSlett
  6. så flink du er da!! de ble flotte.jeg er ikke tålmodignok til det. desverre.ble flott. Nå skal jeg ut i bergens små gater:-)

    SvarSlett
  7. Så fint at du blir med på min jubileumstrekning!
    Disse stjernene var flotte!
    Vet ikke hva de heter....men de var iallefall herlige de gule blomstene!
    Husker ikke om jeg kommentert det...men den toppen din var bare rålekker!

    Ha en fin ukestart!

    Klem fra Linda

    SvarSlett
  8. Haloj...kul att se lite av dig också!!! Hoppas det blir bättre med synen din...låter ju inte alls roligt det där!!! Hu...men det är ju bra att det undersöks så de vet vad som behöver göras!!!
    Grattis till sclagersegern och nationaldagen förresten...det var min favorit som vann, hihi

    Kramar Lycke

    SvarSlett
  9. Hei Minmill!
    Så gøy å se deg i virkeligheten!Nesten da...God bedring med øynene dine! Jeg er imponert over hvor flink du er med papir, kjempefine stjerner ble det!
    Ha en fin-fin dag!
    klem fra esmaralda

    SvarSlett
  10. Stjernene dine ble skikelig fine. Jeg bruker a lage mange av dem til jul som pynt til julegaver etc. Men - hvordan har du fatt det til med monstret papir????? Har forsokt meg et par ganger, men far ikke monsteret pa alle "tuppene" som stikker ut...

    SvarSlett
  11. Åh vilka härliga blommor! Jo visst är det mitt namn du har sett hos Kardemomme :-) Glömde jag att länka när jag skrev min kommentar måntro?

    SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!