onsdag 22. juli 2009

Kremtoppen - Strædet

Nå kommer litt om rosinen i pølsa, kremtoppen, prikken over i'en og toppen av lykke for shoppingen i København. Her står jeg klar til å gå over gate og inn i Stædet. Strædet ligger parallellt med Strøget, men der var vi nesten ikke i det hele tatt.
Vi var visst litt tidlig ute, og "måtte" sette oss ned på en koselig kafe og vente til butikkene åpnet klokken elleve. Snakk om, vi var sikker på at alt åpnet klokken ti slik vi er vant til i Norge. Men bare det og sitte og se på forbigående og syklende folk en travel morgenstund i København er bare utrolig kjekt.
Akimbo som ligger i Hyskenstædet er en liten perle av en butikk. Eieren er en hyggelig dame og det virker som hun har tatt inn en av hver interiørting og plassert de rundt i butikken fra gulvet og opp til toppen av taket. Inne i denne butikken bør man ha god tid.
Her er inngangspartiet til Akimbo, og det første som møtte meg var noen herlige ruller med retrotapeter som fikk lov til å bli med meg hjem til Norge. Jeg blogger nok dem en annen gang. I første omgang får det holde med alle disse bildene.
Grønlykke som ligger i Læderstrædet var en skikkelig eksplosjon av herlige farger og hadde veldig veldig mye fint. Jeg syntes de to Grønlykke butikkene som lå på siden av hverandre var høydepunktet i Strædet.
I 2. etg. på Grønlykke bugnet det av plast tepper, puter.....
....og ikke minst allverdens med meterstoffer. Jeg måtte puste rolig noen ganger da jeg kom opp trappen for ikke å miste balansen. Jeg fikk selvfølgelig med meg noe i Shoppingbagen herfra også, men det kommer også senere....
Liebe i Kompagnistrædet er en ultrakoselig butikk med til keramikeren Susan Liebe. Hun var der selv og sto bak disken. Her var det en søt blanding av keramikk, klær og gamle møbler.........denne Pippi inspirerte barnekjolen ble med oss hjem fra Liebe. Uimotståelig og ikke så veldig dyr som man skulle tro.
.
Andre butikker som er verdt å nevne i dette området er:
Helbak og Scherning - Keramikk. Badstuestrædet.
Creme de la creme ala Edgar - klesbutikk. Kompagnistrædet
Stilleben - keramikk. Læderstrædet
.
Jeg må innrømme at jeg skrev fuskelapp før jeg dro hjemmefra etter andre bloggeres tips for å kunne finne fram til alle disse herlige stedene. I tillegg hadde vi med oss et lite kart med gatenavn på. Gatene går i kryss og tvers, så det er veldig greit å orientere seg litt på forhånd.

17 kommentarer:

 1. Vilket trevligt reportage:) Mysiga blider!

  SvarSlett
 2. Skjønne skjønne københavn:) Var der i jula! Elsker den byen! Ser du fikk med deg mange av de gode butikkene også! :)

  SvarSlett
 3. ÅH! Vilka underbara tips på butiker och saker att se i Köpenhamn! Har ju bara en timmes tågresa från Kristianstad i Sverige till Köpenhamn... Det får nog bli en resa dit mycket snaaaaart :)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Nå ble i allfall min "fuskelapp" til neste ukes Københavntur mye, mye lengre:)

  Tusen takk for kjempefine innlegg og tips!

  SvarSlett
 6. Gleder meg! Vi drar på Købentur om noen dager, og jeg er i ferd med å lage meg en laaang liste. Den kafeen med milkshake så veldig interessant ut, den må vi prøve å finne! Takk for fine tips:)

  SvarSlett
 7. Dejligt :-)
  Min absolutte favoritbutik i KBH er Akimbo. Det er en ren godtepose :-)

  Skøn tur du har haft dig, blir helt misundelig (på den gode mådenaturligvis), alt for sjældent jeg selv tager til KBH.

  klem Maria

  SvarSlett
 8. Åh- heldige du! Læderstredet er alltid høydepunktet for reise til København. Grønlykke er min favoritt da. Svak for plasttepper er jeg og! Akimbo må jeg innom neste gang :)

  SvarSlett
 9. Det må nok bli en husmor tur til Køben også.....ble veldig inspirert av alle disse flotte bildene. Men det får venet til høsten - greit å gjøre den litt kortere med en avstikker sørover :-)

  SvarSlett
 10. Hei..takk for tipsene..Er i Syd-Sverige nå..men drar videre til Køben i helgen...Så nå skal jeg ta med meg en post-it lapp jeg også:O)Sommerhilsen fra Maliva

  SvarSlett
 11. Du har jamen meg vært innom mange paradis av noen butikker! :o) Deilig å ikke bare besøke "mainstream"-butikkene i hovedgaten :o)

  SvarSlett
 12. FANTASTISK! nå må jeg bare få plottet inn en køben-helg i kalenderen i løpet av høsten...helt fantastiske butikker du deler! Så flotte tips...jeg noterer flittig ;)

  SvarSlett
 13. Heisan Minmill
  Så herlig med København-turen dere to voksne fikk til!
  Fristende bilder i hopetall viser du oss nå!
  Vet du, vi var i København, men var bare på Tivoli med ungene, pluss at jeg fikk hevet meg inn i en butikk med nordisk design ved siden av Tivoli. Føler at vi må gi ungene noe annet enn bare shopping og gjenbruksbutikker når vi er på tur. Kjenner nå at jeg VELDIG gjerne skulle vært innom Akimbo!!
  Retrotapeter sa du.....gleder meg til innlegget!
  Her i Sandefjord er det grått og stusselig værmessig. Jeg har mange nye fristende stoffer, men hele familien har ferie, så jeg får nok være litt mer sosial av meg enn å parkere foran symaskinen. Nå er de tre gutta et ærend i Larvik, og mor i huset hiver seg over blogging en staket stund.
  Ha en finfin julidag, Minmill!!
  Klemmer fra kaspara

  SvarSlett
 14. Jeg vil også shoppe i København... :o)
  Klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 15. Å, eg har slik lyst til å reise til København! Inspirerande å fylgje deg gjennom byen! :)

  Fortsatt god helg...

  SvarSlett
 16. Ser at Akimbo er med, det er min absolutte lille favoritt i Køben.
  Dumpet tilfeldigvis over den - o lykke!
  Fin blogg du har, liker lilla skrift

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!