fredag 3. juli 2009

Fyret i havet - ramsalte bilder

Hei sveis i sommervarmen. Nå er vi tilbake fra vår mini-fyr ferie. Jeg er målløs og stum av begeisting og veldig glad for at jeg tok meg en fridag før min ordentlige ferie. I dag er jeg bare glad for å være tilbake på jobb, fordi jeg er lettere solbrent etter å ha dinglet rundt på en brygge. Jeg kan ikke få skrytt nok av dette stedet, og dere som har anledning bør virkelig legge turen dit i sommer. Jeg har fått tatt endel bilder, og som jeg lovte, deler jeg dem med dere.
Saltholmen fyr ligger rett utenfor Lillesand sentrum, ca. 5-10 minutter i båt. Røde Kors som har tilholdssted på bryggen er behjelpelig med transport ut til fyret. Det er en opplevelse å sove i toppetasjen på fyret, våkne på morgenen, ta morgenbad, drikke kaffe på svaberget.
Her fungerer det sånn at du har med deg egen mat og drikke, og det er tilgang på kjøleskap, kjøkken, toalett og friskt vann. Prisen er kr. 200/100 voksen barn. Det er mulig å bestille plass på forhånd.
Er du heldig med været får du med en solnedgang på kjøpet.
Inne i det gamle fyrtårnet er det nydelig å sitte å skue utover havet. Her har mann full oversikt over alt som skjer på sjøen.
Jeg synes bilde av toalettmappen ble litt slående her i det ramsalte miljøet.
Inne i denne sjøbuen er det mulig å dekke til ca. 30 personer for de som er interessert i å ha en fest med mat og drikke på bryggen.
.
Ønsker alle der ute en fin sommerdag. Klem Minmill

16 kommentarer:

 1. Det ser ut som et flott sted for en miniferie.

  Herlig Rice-innlegg også, jeg satser på å finne flotte ting hos den lokale Rice-pusheren.

  Ha en fortsatt flott sommer!

  SvarSlett
 2. HERLIG!!!!! Du er rå til å ta bilder minmill, det med toalettmappen var jo bare så tøfft :)

  Tro det eller ei men jeg skal sett meg ved symaskinen i dag og frøve å skape meg en pute av gamle sengetøy som jeg liker så godt...Vi er ikke noe god match symaskinen og jeg så det ender vel med noen banneord og en tugge med tråd som det har gjort før...fnis.

  Ønsker deg fortsatt deilige dager,
  go'klemmer til deg :)

  SvarSlett
 3. Ser ikke ut som om tastaturet og jeg er noe særlig god match heller, håper du klarer å tyde gjennom alle skrivefeilene mine :)

  SvarSlett
 4. Så koselig det så ut der :)!!

  Vi bor jo ikke så langt unna så det hadde jo vært morro, men må vel ha egen båt for å komme ut der??

  Kos deg videre i varmen !!

  Klem Hilde :o)

  SvarSlett
 5. Hei. Det så jo utrolig deilig ut der. Kos deg i sommervarmen.
  Klæm fra Susanne

  SvarSlett
 6. nydelig.
  visste bildene dine kom til å bli bra!!!

  SvarSlett
 7. Så NYDELIG!!!! Jeg elsker akkurat sånne perler som dette!!!
  Kan tenke meg det har vært vidunderlig både å sovne og stå opp til en sånn utsikt!! Og været har jo vært helt fantastisk så dette må ha vært nydelig!!
  Jeg trodde du hadde reist på ferie og ikke ville komme tilbake på en stund ennå..
  Høres gøy ut med Quarten i kveld! Hvilke band spiller? Vi var mye på konserter før men etter at vi fikk barn har det blitt mindre av det.
  Da datteren vår var baby var hun med oss på sånne utflukter men av en eller annen grunn har det stgnert litt. Etter at vi flyttet på landet er det mer problematisk å komme seg til å fra slike arrangementer også men jeg merker at det kribler i magen når jeg ser bilder fra Hove eller Quarten..
  I går sendte jeg datteren min med Sørlandsekspressen til venninnen fra Oslo-tiden som har flyttet til Arendal. Så nå er vi voksne alene hjemme. Var egentlig på vei ut på terrassen til solstolen da jeg kom på at jeg skulle ta en bloggrunde her og så at du var hjemme igjen.
  Tingene fra Rice ser innbydende ut og det er nesten latterlig at jeg blir helt oppskjørtet av å se de nydelige juletingene hihi!!! Men akkurat nå hadde det vært godt med litt lavere temperaturer slik at jeg orker å sitte ute i sola uten å renne helt bort.
  Rice er en favoritt og bagen i lappemønster kjøper jeg garantert om jeg finner den når vi drar til København neste fredag (om 2 uker)
  Vi har bestilt hotellrom slik at vi får et døgn der før vi reiser videre til sommerhuset som ligger helt på sydspissen av Falster!
  Gleder meg sinnsykt! 2 uker etter dette blir det Amsterdam så jeg bør vel egentlig være litt forsiktig med penger og heller spare det til gode funn i storbyene. Nå tar jeg med meg vannglasset og fruktbitene mine og setter meg ut..Ha en herlig dag videre selv om du er på jobb!
  Og kos deg på Quarten..Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 8. Tusen takk for at du deler slike fantastiske ferietips :) Høres helt fantastiskt ut å sove på et fyr :) Vet at man kan gjøre det samme på Svenner, utenfor Stavern, men har aldri fått somlet oss til det enda :) God sommerhelg. Klem Beppe

  SvarSlett
 9. Hääärliga bilder...ser alldeles underbart ut tycker jag...du fick verkligen med känslan därifrån..så det nästan känns som man är där själv!!!
  Kikade in på Rice-höst o vinter - som du länkade till och blev alldeles till mig jag...MMMUUUMMMS!!!

  Så var jag till en av våra lokala affärer som tar in en del Rice-grejer, och hörde efter vad de skulle ta hem..men då sa de att det nog inte skulle bli så mycket eftersom de blitt så fruktansvärt dyyyra!!! Blä blä och snyyyft!!!
  Men hon skulle kika åt mig vad de tänkt och så ville de höra vad jag tyckte, hihi...
  Blev ju som tokig i lampskärmarna och den där hjortljusstaken, men den lilla lampskärmen skulle de ha runt 500 kr för - bara skärmen...GAAH...foten skulle gå på nåt kring 700???
  Och hjortljusstaken skulle bli nåt på 600 kr...men den funderar jag fortfarande på i allafall, hehe...lampskärmar kan man ju gott göra själv, o köpa lamfötter på loppis -BRA!!!

  Måste fråga hur du bar dig åt för att lägga ut bilder i din blogg från rice-sidorna!?! Försökte, men det gick ju inte att kopiera rakt av...MEEEP!

  Här har annars blitt lite kallare idag, huija, och jag hoppas den höga värmen snart är tillbaka..

  Önskar dig ytterligare en härlig sommarkväll där du är goa du..

  Solkramar Lycke

  SvarSlett
 10. Så flott det virket der ute på fyret! Kan tenke meg det er en opplevelse å bare VÆRE der:-) Og Rice-nyhetene under... knallfine!! (Men nå har jeg bestilt en del fra Rice fra Nordhjem, ventes hjem på torsdag med min niese som bor i Køben, så jeg må kanskje vente litt før jeg bestiller mer, eh...;-) Ha en flott helg, nå har jeg FERIE!!!! Stor klem fra Borghild:-)

  SvarSlett
 11. Hei, dette så fint ut!!
  Riktig god helg!! :o)
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 12. For en fantastisk plass! Her må det ha vært helt topp. Morsomt - "vår" strand heter Saltholmen! En herlig plass i verden det også.

  For lenge siden spurte du om hvordan en kan legge inn bloggagratis i roll. Jeg legger til litt etter bloggadressen for å få rss: /index.xml

  huset ved bekken har feks: http://husetvedbekken.bloggagratis.se/index.xml

  SvarSlett
 13. Gu vilka fantastiskt härliga bilder! Jag tänker på skärgården och Saltkråkan, sommar, sommar, sommar, den är här nu, hi, hi.

  SvarSlett
 14. Å, så koselig ferie dere har hatt. Og på et fyr da gitt!! der jeg vokste opp, hadde øya ved siden av byen et fyr, og vi var det masse på sommerne. Nå er øya full av flått, og det er jo ganske synd!
  Jeg leter etter sommerhus i DK for tiden, og har fallt for et båthus, selv om jeg blir sjøsyk i båt. men denne ligger fortøyd, så det går sikkert bra.......Men det er så mye som er opptatt, så vi får se hvor heldige vi er.
  Lampene mine har ikke kommet opp enda..........venter vel mest på møblene som kommer om noen uker. Da blir det full ommøblering her. Gleder meg, jeg!!!
  Ha en fin sommer!

  SvarSlett
 15. Men så otroligt vackra bilder!!

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!