onsdag 14. oktober 2009

Lille loppe lampen

Det er så morsomt å kjøpte gamle ting. Jeg tenker på at en gang for lenge siden ble denne lampen skrudd sammen på en eller annen fabrikk. Så har den blitt kjøpt av noen som dro hjem og plugget støpselet i veggen. De må jo ha likt lampen siden de kjøpte den. Resten av historien blir ren gjetting: hvor mange hjem har den stått i? Endte den sine dager på et loft eller i en kjeller før den ble kjørt til Fretex?
Hos meg skal lampen få leve i mange år til. Håper lampen er glad for det. Det er iallefall jeg. Jeg er glad jeg har kjøpt en ting med historie og sjel og jeg kan si til meg selv at det er helt i tråd med tiden vi lever i. Lampen skal få en omgang med spraymalig først.
Trillebordet som lampen står på har vært gjemt inni et hjørne, men nå tatt fram. Jeg leker litt med tanken på å tapetsere overflatene med litt gøye tapeter. Jeg synes trillebordet er fint, men litt for anonymt med bare hvitmaling.
-
Skuffelsen var stor i går kveld da jeg kom hjem. Jeg løp bort til postkassen og dro opp innholdet. Hva??? Ikke noe Boligliv til meg? Buhu! I går var det var så mange som blogget om at Boligliv var kommet hjem til dem. Det siste nummeret er visst fullstappet av deilig julestoff, og det gledet jeg meg til. Men kanskje det er min tur i dag.

13 kommentarer:

 1. Heihei
  Det var en god ide å få noe tapet eller stoff på overflatene på trillebordet, da blir det litt mer personlig:)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Mysig lampa, jag har sett liknande för mycket pengar i någon netbutik.
  Mycket bra idé med tapeter och sprayning:9
  Ha en mysig höstdag!

  SvarSlett
 3. Tapet på trillebordet hadde nok vært kjempekult :D Gleder meg til å se lampen etter at den har vært borti sprayboksen :)

  Her dukket Rom 123 opp i postkassen min i dag, det passet jammen meg perfekt :D Boligliv må jeg nok kjøpe på Narvesene når det slippes :)

  Og for å svare på spørsmålet ditt (er litt treigt ute, vet det), men oppskrift til å forandre widden på bloggen din finner du her:

  http://heartifb.com/2009/01/16/widening-minima-template/

  husk at du må bruke minima templaten for at dette skal fungere! (ser ut som du gjør det allerede!)

  SvarSlett
 4. God morgen :))Visst er det moro å kjøpe gamle ting som har en historie..Som deg tenker jeg også ofte på hvor tingene kommer fra. Særlig de gjeve tingene som jeg ikke kan skjønne at noen har kastet! Som den lampen du viser her! Den var jo utrolig stilig og ser dyr ut!! Det er så moro med sånne kupp!! Tapet og spraymaling er en god kombinasjon! Hva hadde verden vært uten tapeter og fint papir?? :)Regner med at det blir litt papirklipp på meg etter hvert som det nærmer seg jul igjen.
  I dag er det nytt nr. av Bolig Liv og det er juleutgaven så jeg håper på mye fin inspirasjon. De siste gangene har bladet vært forsinket 1 dag eller to og det er til å bli gal av men håper det ligger i postkassa i dag..Ha en fin dag videre! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. fin den der lampen.
  oj..nå fikk jeg lyst på boligliv.

  SvarSlett
 6. God morgen :-)
  Super fin lampe! Og trillebordet kan jeg også vældig godt li. Jeg tror det vil blive rigtig flot med tapet på overfladen - glæder mig til at se hvad du gør med det.
  Og ja, jeg tænker også ofte på de ting der er på loppemarkeder/brugtmarkeder. Mange ting må have en spændende historie.
  Jeg ønsker dig en FLOT fredag - og tusind tak for besøg og kommentar på min blog.

  SvarSlett
 7. Ja, det är härligt med saker som har en historia. Då får de också en själ.

  SvarSlett
 8. Hei Minmill! Så bra at du er ordentlig i gang med blogging igjen! Her har jeg vært ute av bloggland en stund og så er det så mye lekkert inne hos deg. Kosestund:)
  Likte så godt kontoret ditt, med fugleknotter på skapet. De passet perfekt til å sprite opp et A4-skap synes nå jeg. Og puffen ble også fin. Jeg har en puff her hjemme som også skal sprites opp litt, men det er jeg ikke kommet i gang med ennå.
  Synes du skal fortsette å blogge om pyntede bord jeg, det er veldig inspirerende for oss som ikke kan slikt. De er så fargerike og gode de bordene dine. Ser ut som om dere liker å ha selskaper hjemme hos dere. Er det Norden-bord fra Ikea dere har? Det er jo sånn typ langt. Vi titter litt etter ny bolig her, og jeg håper det skal være plass til et Norden-bord iden boligen vi finner, hihi:D

  Klem fra Maya

  SvarSlett
 9. Kjære Minmill!
  Ja, nå måtte jeg ta en tur innom deg og ønske deg en glad helg! Har hatt så liten tid for blogging denne hektiske arbeidsuka.
  Den røde lampa er fantastisk og den bor i Kaspara-heimen også!Har hatt den med i noen innlegg. Er så glad i den, men min er ikke sprayet og helt identisk den du viser. Du verden hvor gode vi er på å finne sjarmerende lamper, hi, hi!
  Trillebord liker jeg veldig godt også. Jeg elsker i det hele tatt bord med hjul på.
  Jeg fikk vært en liten tur på loppis alene i dag. Raste avgårde i all fart, mens eldstemann var hos moren min og yngstemann hjemme hos en klassekamerat. Far i huset er i perioden sin og bare arbeider nå. På mitt loppisbesøk fant jeg noen stoffer, et par bilder (av springbukk og sebraer sort/hvitt) og nok et reinsdyr broderi som sikkert kommer på en veske en gang. Det er noe med meg og dyr med horn! Ikke er jeg væren eller steinbukk av stjernetegn heller.....
  Vi har slappet av i vinkelsofaen med taco i kveld og X-faktor første del. Neste del har vi tatt opp og ser med ungene i morgen.
  Kommer til å sette ekstra stor pris på denne helgen, siden det har vært en så hektisk uke. Far i huset skal arbeide hele helgen, men ungene og jeg skal kose oss.
  Håper du har litt mer rolige dager nå, Minmill virvelvinden!
  Kos deg i helgen! Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 10. Hei hei.
  Gratulerer med lille snupp hos dere også. Bursdager er slitsomt, men ganske koselig altså.
  Du pynter så fint hver gang, det må jo være en fryd å komme på besøk til dere.
  Lampen ja...wow..kjempefin...jeg har det litt som Frk Maya sa til meg her i går...litt dilla på lamper om dagen. Det er jo såå mange fine.
  Men du...jeg leste at du også manglet BoligLIv...jeg og...grr...Lurer på om abonnementet mitt er gått ut jeg rett og slett...Har vært innom Narvesen flere ganger for å se etter det nye der også, men de har de ikke...uff de har så dårlig utvalg her jeg bor og i omkringliggende byer som Gjøvik og Lillehammer... ja ja..
  For øyeblikket sitter jeg i Lille Pastill sitt rom og blogger..herlig. Hun pakker dukkeklær som hun skal ha med til sin bestemor...så søt...snakker med seg selv og synger..."Mamma Mia...here we go again..hihi...
  En body...holder det da...og en smekke trenger jeg, jeg trenger masse jeg gitt...to smekker burde holde"....Jeg ler for meg selv her jeg...
  Oki, jeg får gå å finne bursdagsklær til lille Pastill hun skal i 6 årslag til en jente i klassen...
  TUddelu..ha en fin vennekveld da.
  KLem
  Nina og hennes Drops

  SvarSlett
 11. innom for å ønske deg en strålende lørdag, håper du har like vakkert vær som meg- her er det strålende sol :)
  håper jobbprosjektet ditt gikk bra!?
  i dag skal et søskenbarn av meg komme på besøk, vi skal ha et kreativt verksted med bla. å lage knapper av mitt elskede libertystoff...herlig :)

  mange gode klemmer til deg

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!