onsdag 10. mars 2010

Ny sofa!!! Trenger også litt hjelp....

I går formiddag kom den nye etterlengtede sofaen vi bestilte for over to måneder siden. Den er ca. 3,3 meter lang fra ende til ende. Jeg var så spent på om jeg ville like sofaen i både form og farge siden det er så lenge siden vi bestemte oss. Jeg trodde den ville se for lang ut, men den gled rett inn langs stueveggen. Vi har en retrettmulighet, og det er å ta vekk sjeselongen slik at sofaen kan bli kortere, men jeg tror ikke det er nødvendig.

Jeg ville aller helst hatt en veldig lys sofa, men som jeg har nevnt før er det totalt upraktisk, og jeg er ikke typen som elsker og vaske og rense for enhver pris. Så med to barn i huset, ble det valgt et spettete stoff som er lyse grått. Lukk øynene og se for deg at det har stått to svarte skinnsofaer her. :)) De to gamle rokokko stolene er min manns arv fra besteforeldre. De er trukket i turkist stoff fra Designers Guild.

Salongbordet er noe jeg fant på Finn.no for ikke så lenge siden. Det er ikke drømmebordet, men det nærmeste jeg kom så langt. Finner jeg drømmebordet er det bare å selge dette videre. Det er skikkelig gammelt og har en rå patina, men fasongen er ikke helt meg.

Så kommer det jeg trenger hjelp til. På bildene her så ser det litt sterilt ut. Alle putene fra den gamle sofaen passer overhodet ikke inn her. Så det jeg lurer på er putevalg og fargevalg. Er det kjekt å bruke en haug av puter i forskjellige gråtoner og strukturer? Er det fint å blande inn litt fargerike puter her, som kanskje passer til stolene?

Ett siste spørsmål: er det noen som har erfaring med å sage ben på bord kortere? Bordet er 60 cm høyt, og jeg kunne kanskje tenkt meg det ca. 10 cm kortere. Vil det se rart ut? Jeg lurer også på om jeg skal male det...iallefall fra bordplaten og ned.

Jeg setter umåtelig pris på alle gode forslag om både puter og bord!

29 kommentarer:

 1. Heisann :-)
  Wow!! For en deilig sofa...og de gamle stolene var en lekker kombinasjon.
  Jeg ser for meg puter i farger som går igjen til bilde over sofaen + stolene.
  Bordet hadde vært fint i hvitt kansje. Vanskelig å se åssen beina er nederst, men tror det vil bli bra om du skjærer av de noe:-)
  Spennende å se hva du ender opp med. Gratulerer forresten med ny sofa!
  Hilsen Janne

  SvarSlett
 2. God morgen!
  Stilig sofa, og jeg sier meg enig med Janne lenger oppe:
  Puter med farger som binder de to stolene sammen med sofaen ville jeg gått for.
  De stolene var bare nydelige!

  Ha en herlig dag og lykke til!

  :) fra gunn

  SvarSlett
 3. Så fint det var! Gjorde seg virkelig med de to turkise stolene :-) Jeg ville nok valgt ihverfall noen puter i lignende farge?

  Når det gjelder saging av bordbein aner jeg ikke, men det skulle vel gå bra? Selv om det alltid går galt i Donald :-p hihi

  SvarSlett
 4. Så fint!
  Her kan du absolutt gå får gråtoner i forskjellig struktur. Grå og hvitt tror hadde blitt fint.
  Jeg har det selv, selvom jeg har brun sofa.
  http://smaadrommer.blogspot.com/2009/11/avstemning.html
  har det siste forslaget. (bildene er ikke så fine)

  SvarSlett
 5. G r a t u l e r e r med kjempefin sofa!
  Den likte jeg godt!

  Jeg har dessverre ingen råd å komme med ang. bordet, men til sofaen tror jeg det kunne passet med et par puter "ved sjesalongen" i noen vårlig friske farger. Jeg syns bildet over sofaen er n y d e l i g (!!) og tror også det kunne vært fint å trekke ut noen av de fargene i putene også. Kanskje puter fra Bungalow? Til høsten/vinteren kan du dempe ned ved å bytte ut til for eks hvite og grå puter med litt ulike teksturer. Lykke til! Gleder meg til å se resultatet!

  Vennlig hilsen Lill Therese

  SvarSlett
 6. Er sofaen fra Bolia? Jeg har bestilt en 3-seter (scandinavia i multi grey) som er 2,33.. Jeg er også for at denne blir for lang mot veggen. Jeg ble mer optimistisk etter at jeg så dette innlegget :o) Takk for det!
  Den kommer om 7 dager... så jeg får vente å se.

  Likte bloggen din supergodt! :)

  SvarSlett
 7. synes stolene var RÅE! Og sofaen var veldig fin. Vi har også en så lang grå sofa, liker den veldig godt, også er det litt annerledes! :)

  SvarSlett
 8. Bare hyggelig, ja jeg skjønner at det er perioder med dårlig tid, sånn er det. hobby og blogging skal jo være gøy og noe man gjør når man har tid og overskudd. :)
  Tusen takk, jeg styrer på å prøver meg frem med heklenålen!
  Takk for svar, din blogg er en inspirasjon :D
  Ha en fin uke videre klemmer

  SvarSlett
 9. Lekker sofa!!! Syntes fargen er veldig fin!
  Tror jeg ville blandet inn noen puter med litt farger på.... ja, som matcher de knallfine stolene :)

  Jeg har forresten et salong bord (kjøp i en atikvitets-/bruktbutikk) som jeg har sagd av bena på - er veldig fornøyd med det.

  Ha en fin solskinnsdag!
  klem

  SvarSlett
 10. Flott sofa! Er enig med de fleste andre her, i at puter i fargen til stolene og bildet vil få sofaen til å "lande"!

  Kos deg med ny sofa!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med ny sofa!

  Jeg ville hatt puter i grått, hvitt og en dæsj turkis:-)

  SvarSlett
 12. Heisan Minmill
  Takk for koselig lang hilsen! For noen fantastiske innlegg du gar hatt siden sist. Elsket globusinnlegget ditt. Jeg er gal etter globuser og har 3 stk. som jeg elsker.
  Håper du finner et eksemplar snart du også!
  Så påakepynt-innlegget; den arbeidskroken er bare SÅ fin og personlig! Husker hvordan du gremtes over det gamle massive skrivebordet. Det er helt, helt herlig og du har laget det så fantastisk rundt det. Den store bokstaven på veggen er helt rå og påskepynten ga meg hjertebank.
  Gratulerer så masse med den fine romslige sofaen. Jeg er så begeistret for slike sofaer med utbygg som man kan slenge beina oppi.
  Når det gjleder farger tenker jeg nok som de øvrige her; bind det sammen med de to stolene! Hva med noe turkis og sart isblått i puter/pledd?
  Ha en super dag!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 13. Vilken härlig soffa! Skönt med en stor med en massa plats utan att det blir för stort... Jag har valt kuddar med färg (jag kan ju inte tänka mig att leva utan färgklickar )
  Vad gäller bordet så gör nog inte 10 cm någon skillnad på utseendet... jag hade inte tvekat att kapa benen och måla bordet ;-)

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 14. Fin sofa:)Den ligna veldig på min:)bolia?det med puter er jo veldig smak og behag...men jeg hadde ikke gått for farger..heller med spennende strukturer og kvaliteter i duse grå/beige toner...både finslige stoffer og evt strikket.)

  SvarSlett
 15. Hei

  Den sofaen var HELT PEREKT! og jeg må si at det er akkurat sånn sofa jeg har letet etter i lange tider!!!

  Vil du være så søt og dele hvor den er kjøpt? Jeg blir nødt for å herme kjenner jeg!

  Håper du vil dele hemmeligheten! Evt på en mail:heidielnes@hotmail.com


  Legger deg til i bloggen min, nistutrøa, håper det er OK :-)

  SvarSlett
 16. råfin sofa.
  syns det er fitn med grått jeg.
  det er jo litt mer spennende enn hvit/lys. og de to stolene...wow wow..sier jeg bare! du er heldig.
  putene kunne jo vært litt fargerike som stolene og det bildet over sofaen.

  ang beina...jeg har samme plan med et bord her i huset ennå. jeg har ikke gjort det ennå. tenker at det blir kanskje veldig vanskelig til å få stødig.

  SvarSlett
 17. hei.. surfet litt og traff din blogg.. nydelig sofa!!

  ikke rør bordet.. la det være til du finner noe du liker.. her ville jeg hatt bord i plexiglass.. med rette kanter og gjerne stålben..

  puter.. noe som går i grått/sort/hvitt.. forskjellige stukturer... lin, silke,ull.. EN av putene kan godt ha turkise striper/mønster.. så tar du opp fargen fra stolene som forøvrig var rålekker!!

  he.he.. er sååå lett for andre å komme med råd :o))

  lykke til!

  SvarSlett
 18. Kjempefin sofa! Skjønner at du synes puter og fargevalg er litt vanskelig, men lys tukis passer jo fint til stoffet og er lett å kombinere med grått, beige, hvitt? Ang. bordet har jeg selv saget av beina på et gammelt kjøkkenbord som nå er stuebord. Veldig vanskelig å få dem helt jevne!! Har til dags dato ikke fått fikset den ujevnheten, så vi har en pappbit under det ene beinet! Hihi. Brukte stikksag, kanskje det fungerer bedre med en sånn elektrisk en? Lykke til!
  Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 19. For det første var sofaen bare super lekker. Jeg synes den gled rett inn i stuen deres. Jeg tror jeg ville, selvfølgelig veldig subjektiv da, gått for litt grafiske, hvite, sorte puter. Litt sånn ferm living inspirert kanskje, kanskje noen med tall. Med et fargerikt innslag i en pute eller to. Samme farge som i stolen feks..! Jeg har ikke noe erfaring med saging av bord selv, men vi snekret mye på skolen og jeg tror nok kanskje bordet blir penest om du maler det etterpå isåfall. Selvom patinaen så fantastisk ut:)

  Påskepynten din under var jo nydelig da. Jeg tror jeg må sette igang og lage noe lignende. Er jo så stemningsfullt, og så deilig at påsken ikke trenger å være gul lenger.

  Ha en deilig onsdagkveld
  Klemmer

  SvarSlett
 20. Hei, fin sofa du har fått . I og med du har de stolene ville jeg hatt puter i sofaen i samme turkise farve. Ang, bordet ville jeg fått en "handyman" til å ta seg av å kutte på beina. Så ville jeg malt hele bordet i samme farge som sofaen. Det blir da mer helhet. Lykke til, hilsen Fru Kråkeslott.

  SvarSlett
 21. Hei på deg!
  Koselig blogg du har:)
  Gratulerer med ny sofa!
  Vil gjerne dele litt av min erfaring med tanke på bordet...
  Jeg fant et gammelt og veldig slitt bord med en skuffe. Kappet av føttene (brukte baufil med fine tenner), pusset det ned (brukte pussemaskin da mitt bord var så slitt) og malte alt utenom bordplata med et strøk grunning og to strøk maling. Brukte Jotun oljemaling glansgrad 15 i fargen eggehvit (du burde kanskje velge hvit med en anelse grått i). En nydelig glassknott til skuffen ble prikken over ien. Er blitt SÅ glad i sofabordet!!!
  Klem Johanne C.

  SvarSlett
 22. Nydelig sofa, stoler og bord! :) Jeg tror at en kan ha flere kombinasjoner med puter som kunne fungert like bra, for eksempel forslaga dine. Så mitt tips er å gå for det du har mest lyst på, for det passer nok supert! Synes forslaget med puter som passer til stolene var kult, siden de var veldig livlige. Tar en seg råd kan en vel gjerne få puter i samme stoff vil jeg tro? Og blir det for "stivt" kan en for eksempel bare ta ugangspunkt i fargen og finne andre puter. Det er og blir kjempefint hos deg! :)

  SvarSlett
 23. Så utrolig flott blogg du har!! og nydelig sofa du har fått deg :) Jeg er jo den "putejenta", så dette engasjerer meg... Jeg er veldig opptatt av at ting skal matche litt, men også "bryte opp" litt. Kanskje det er mulig å kombinere med lyse, duse puter med innslag av de fargene du har på de herlige stolene dine? Kanskje du har rester fra omtrekkingen? Jeg syr selv puter, du kan jo ta en titt på bloggen min hvordan jeg har gjort det..

  Legger meg til som følger jeg, her likte jeg å være :)

  Klem

  SvarSlett
 24. heihei:-)
  FOR en NYYYDELIG sofa!!!!!! Og så godt å se noe annet enn den hvite ektorp-soffan:-))
  Skjønner ikke at noen vil ha hvit sofa, hvertfall hvist de har barn.....og grå er MYE finere, selv har jeg veldig mørk grå, og er veldig fornøyd med den.Det er lett å bli påvirket til å tro at noe er mere riktig enn noe annet, her i blogglandia, MEN stol på din egen smak!!!! Stolene var helt rå, og tror nok jeg ville tatt igjen litt turkis i noen puter, men grå i flere strukturer og nyanser blir fint. Selv skifter jeg puter i sofaen etter årstidene, synes det er artig med forandring:-)
  Ang saging av bordføtter, har jeg stor erfaring:-)
  Jeg tar den sagen jeg finner, tegner på, og sager i vei...og pusser med sandpapir etterpå, blir helt greit det, hvist du ikke er hypernøye. Men jeg hadde ikke villet sage av disse bena, det er utrolig mye bedre å sitte rundt et litt høyere bord å feks drikke kaffe, enn et lavt et....hverfall hvis du har noen eldre på besøk av og til.....Jeg er av den praktiske sorten æ, sjø:-))
  Men lykke til uansett hva det blir til, og kos deg med nysoffan;-))
  klem

  SvarSlett
 25. utrolig fin sofa :D jeg tror jeg ville malt bordet i lyselilla (muligens bare understellet), og kjørt på med puter i lilla/blå/mintgrønn/lysegult, tror det hadde blitt fint sammen med de nydelige stolene dine :D

  SvarSlett
 26. Lekker sofa :)
  jeg vil også ha en lys sofa, har nå en brunlig.. syns den er veldig grei om vinteren, men nåååå når det går mot lysere tider vil jeg ha lyse farger. Får pynte litt med lyse puter og diverse dekor inntil videre.

  Flott blogg :)

  SvarSlett
 27. Hei :)
  Kom over bloggen din da jeg søkte på "trekke opp sofa" på google :)

  Fin blogg!!!

  Jeg er på utkikk etter møbelstoff til en sofa jeg skal trekke om, og ser at dere har byttet stoff på stolene.

  Har du gjort det selv?
  Vanskelig?

  Nina

  SvarSlett
 28. Hei!:) ramla over bloggen din i mitt søk på grå sofaer ;) lurte på hvilken sofa du har, og hvilken farge det er? Nydelig :) følger deg videre :) klem Natalie

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!