mandag 5. januar 2009

Hjemmelagde Knekkebrød

Det er så vittig med meg og knekkebrød. Det var jakten på knekkebrød som fikk meg til å blogge. Det begynte med at jeg kjøpte hjemmelagde knekkebrød hos bakeren, men jeg synes det var så dyrt å drive og kjøpe dem. Gikk hjem og Googlet etter knekkebrød oppskrifter. Da kom jeg over Sylvias blogg: Ost, kjeks og rødvin. (Sjekk hennes oppskrift på knekkebrød her, de er knallgode.) Sylvia er en meget produktiv dame og har all min respekt.

Jeg hadde aldri i livet sett en blogg før, og jeg ble bare så nyskjerrig og gikk videre og videre inn i bloggverdenen. Jeg lurte veldig mye på hvorfor mennenskene i blogglandia veldig gjerne ville vise og dele hverdagen og tingene de lagde med andre. Jeg skjønner det jo nå etter sånn ca. 9 måneder. Liker meg godt her jeg også. Mange nye bloggvenner har det blitt.

En annen bloggerske som heter Kardemomme, har en blogg som heter Huset ved bekken
Hun la også ut oppskrift på knekkebrød. Se oppskriften her. Kardemomme har en utrolig trivelig blogg og er også en sånn superproduktiv dame. Jeg er evig takknemlig for at du la ut oppskriften Kardemomme. :)

Disse knekkebrødene måtte jeg bake for andre gang nå i kveld. Første ladning ble spist opp i en fei, og de er så gode at man blir hektet. Jeg lover.

De må ikke lages som figurer, men det er jo ekstra gøy for barna,,, og meg når de er formet som små figurer.

Det ble ikke laget så mange elger siden det tok så lang tid å få dem fine. Dobbel oppskrift blir sånn ca. 6 bakebrett.

8 kommentarer:

 1. Hei!
  For en god ide å lage knekkebrød og bruke pepperkake former!!! Jeg samler på pepperkakeformer...og jeg tro sønnene mine ville syntes det var veldig stas å ha med Mummi Pappa som knekkebrød i matpakken!!

  Hilsen Fredrikke :o)

  SvarSlett
 2. Hei Minmill!
  takk for "omtalen", ja, gratisreklame er det vel også!! Så lur du er da, som bruker former til knekkebrødene. Det har jeg ikke tenkt på engang!
  Nå skal jeg sette deg inn i linklista mi, sånn at jeg kan komme direkte inn hit, så ser du meg litt oftere.
  Ja, julen skal ut her også....det er så kjedelig med den pakkingen, men deilig å bli kvitt det. 1 år til neste gang!!!!!!

  SvarSlett
 3. Knekkebrød selv ja.. hm
  Hørtes jo så godt ut..Kanskje noe for meg. Takk for tipset!
  Nina

  SvarSlett
 4. Å, nå ble jeg fristet til å bake knekkebrød. Det er veldig hyggelig at du har linket til sida mi.... - men tror du at du kunne endre bloggnavnet til "Dill og Dall og Sånt"....- siden det er det bloggen min heter ;). Må unnskylde meg - er lærer ;). Synes bloggen din er et koselig sted å være. Klemklem

  SvarSlett
 5. Koselig blogg:)
  Måtte bare kommentere når eg først var innom.
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei du :)) Endelig har jeg fått noe minutter på bloggen..Så koselig at du presenterer meg på bloggen din!!! Og så moro at knekkebrødene falt slik i smak..
  De er faktisk veldig gode og barnevennlige :) Jeg har vært på utkikk etter nye spennende kake-utstikkere..Hvor har du fått tak i elgen tro?
  Jeg skal bake en ny ladning med knekkebrød jeg også og da skal jeg huske på sesamfrøene ;)
  Godt å være tilbake i normal gjenge..Godt å spise grovt brød med ost og leverpostei igjen..
  Herlig å kaste ut kakerester og rydde plass i kjøleskapet til mer alminnelig hverdagsmat..Men jeg vet jo godt at når det lir mot høst igjen kommer jeg til å glede meg noe fryktelig til igjen! Heldigvis :)
  Ha en fortsatt fin tirsdag!
  Klem fra Kardemomme :)

  SvarSlett
 7. Hei! Fant deg via NIB og har sittet og kost meg her inne :o)

  Ble skikkelig imponert over de hjemmelagede knekkebrødene altså, så smart å bruke former da :D
  Tobeintkosen min synes vanlige brødskiver i matboksen er såå kjedelig så dette må prøves ut.
  Takk for tips.

  Linker deg jeg så jeg kan fortsette å følge deg :o)

  SvarSlett
 8. Takk. Disse oppskriftene skal jeg prøve. Spiser stort sett bare knekkebrød, og ekstra morsomt om jeg kan lage dem selv da:)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!