mandag 15. februar 2010

Blå mandag

Jeg pleier å like mandager, men denne mandagen liker jeg ikke. Grunnen til det er vel at jeg har jobbet meg gjennom lørdag og søndag, og nå sitter jeg jammen med og jobber nå også. Det har liksom ikke blitt noe miljøforandring for min del. Mannen og ungene har hatt drømmevær i fjellet og er friske og uthvilte. Gjett om jeg er misunnelig...

Derfor har jeg funnet fram noen interiørbilder som jeg kan hvile blikket på innimellom. Et herlig hvitt hjem, rent og delikat, stilsikker og smakfullt. Det er flott med mye hvitt brekt av med et mørkt gammelt bord. Dette kjøkkenet liker jeg, men de kan ikke ha plass til mange ting inni den minimale kjøkkeninnredningen..

Jeg liker så godt stilen på denne sofaen med hjul. Det er ikke sånn jeg har bestilt, men jeg liker så mye jeg. Nå kom jeg på at våre møbler ikke er kommet, og at det ikke kan være så lenge til de skal komme. Hmmm, og jeg som har glemt å legge sofaen vår ut på finn. Det må bli dagens prosjekt etter jobb i tillegg til å gjøre rent.

søndag 14. februar 2010

Fastelavns-fest :-)

Endelig kom familien min hjem til meg. Jeg gledet meg sånn til at de skulle komme, at jeg gikk og kikket i vinduene. En helg uten dem er egentlig bra, men siden det var Fastelavn, Valentine og Morsdag på samme søndagen, følte jeg at jeg savnet dem ekstra mye.
Som jeg sa, laget jeg boller til de kom hjem og fylte dem opp med krem og hadde melisstrøss på toppen. Nå sitter jeg her foran PC'en utrolig lykkelig og utrolig kvalmende mett. hihi. Sånn går det når jeg ikke klarer å bremse. Det er ikke ofte jeg spiser boller med krem, og godt at det bare lages den ene gangen i året.  På toppen av det hele fikk jeg en konfekt av mannen, og et par sjokoladebiter passet fint etter bollene :-)

Well, det ble to innlegg på samme dag, men jeg ville så gjerne legge ut noen bilder av dagens bollebakst. Jeg synes bollene gjorde seg så godt på de nyinnkjøpte Marimekko-serviettene. Det ble så friskt og fargerikt.

Tre i en og House Doctor

I dag er det Fastelavn, Morsdag og Valentines dag på samme dagen. Jeg er alene hjemme og jobber mens resten av familen er på hytta. Det var ingen som kom og klemte meg og gav meg pakke i dag morges. Så her sitter jeg da... Jeg lager istedet et lite trøsteinnlegg med herlige bilder fra House Doctor sin møbelkolleksjon, og det hjelper på humøret. Dette skjønne trebordet med metallben kunne jeg hatt på mitt lille kjøkken.

Daybeden er røff og hadde nok også glidd inn hjemme hos meg, spesielt med alle putene på og wallboardet på baksiden.

En nett liten benk med masse lekre detaljer på...

Stoler og kiste i en herlig sammensetning. Hvis du klikker inn på http://www.nordhjem.dk/, så får du et innblikk i hva sånne møbler koster, og de er ikke billige.... Men de kan være til inspirasjon og vi bloggere er flinke til å lage etterligninger av loppefunnen våre.

Jeg gleder meg til familien min kommer hjem i ettermiddag. Da skal jeg stå klar med nystekte boller og gi alle en god klem.

God morsdag alle mødre, god Valentinesday og god Fastelavn til alle bloggevenner som titter innom.

lørdag 13. februar 2010

M by Minmill

Dette bildet er nær å ligne min header, iallefall med tanke på den gule M. Det ble litt sånn påskesus over den. M er for Minmill, men også for mine to små døtre som har navn som begynner på M.  Minmill er jo bare mitt pseusonym her på bloggen. En del av dere vet hva jeg heter i virkeligheten, men jeg synes det er så moro å bruke et annet navn her. Det føles også litt tryggere, uten at jeg kan si hvorfor.

M'en er laget i papp og kjøpt på Panduro. På samme sted har jeg kjøpt knall gul akryl-hobbymaling, så det tok ca. en halvtime å gjøre bokstaven ferdig med to strøk gulmaling. Når jeg blir lei av gulfargen, kan jeg male over med en annen farge.

Ideen til dette fikk jeg fra min skjønne niese. Hun har nettopp flyttet inn i egen leilighet og har innredet den veldig nydelig. Takk for herlig inspirasjon min venn.

fredag 12. februar 2010

Veien til badet

Denne ideen fikk jeg inne på bloggen til Fjeldborg. Jeg har inntrykk at hun er like glad i å bruke bokstaver i interiøret som meg. Jeg ville også ha hvite bokstaver på vår badedør, og ville helst ikke betale så mye for det. (Ref. innlegg i går om tom lommebok. hehe.)

Disse trebokstavene selger de umalt på Panduro til kr. 19,50 pr. stk. Hvitmaling hadde jeg nok av i kjelleren, så det ble 58,50 for denne lille bokstavgleden. Bokstavene er profilerte, men det synes jeg ikke gjorde noe når de ble hvitmalte. Så brukte jeg dobbeltsidig teip til å feste dem til døren. Så da håper jeg de henger godt der.

Jeg måtte vaske over dørkarmer og dør før jeg tørte og ta bilder her. Sollyset som kommer inn i huset nå, avslører fingermerker overalt. Alle fingermerkene er riktignok i barnehøyde, så jeg vet hvem det er sine merker. Da jeg kikket meg om i huset, så jeg nok av steder som trenger en vask. Det er ikke bare bare med hvite vegger, alt synes jo. Så nå er det fram med Salmiakkbøtta i løpet av helgen.....

I morgen kommer enda et lite bokstavprosjekt fra meg, så hvis du vil, så må du titte innom her i morgen. Ellers vil jeg si: God Helg!

torsdag 11. februar 2010

Vårlig shopping

En slunken lommebok er ikke noe hinder for meg til å gå på en liten bytur. Etter en heidundrende og sløsete desember og julefeiring, er lommeboka og kontoen helt tom. Alle som kan sende regninger til oss har gjort det nå, og det er så svimlende summer jeg snakker om at jeg ikke tør si det. Selv om det ikke er penger å hente, så måtte jeg kjøpe disse tingene. Det får gå utover matbudsjettet vårt da. Så nå blir det havregrøt og vann resten av uka. hehe. Stakkars familien som må lide for at mor har shoppingtrang.

Det ble noen fargerike servietter fra Marimekko med i posen hjem. Jeg har aldri sett denne fargekombinasjonen før, og hver gang jeg oppdager en ny fargevariant av disse serviettene, klarer jeg ikke stå imot. Den lille trådkurven fra House Doctor ble også med meg hjem, og henger i kroker på kjøkkenstangen. Rosa oppvaskmiddel er kjøpt i Danmark i fjor sommer.

Nye fargerike og prikkete vaskekluter fra Rice havnet også i shoppingposen. De underste klutene ble kjøpt inn i fjor. Jeg har lagt alle klutene i en stabel på benken, og synes de er så dekorative der de ligger. Fargetrangen min stiger jo nærmere jeg kommer våren, og det er jo ikke så rart at jeg lot meg friste. Jeg lurer på om det er noen som kjenner seg igjen i meg? Shopper du selv om lommeboken er veldig slank?

onsdag 10. februar 2010

Hjemmebakst

Jeg har lovet mine barn en ting i det siste. Jeg skal bli flinkere til å bake og lage litt god mat til dem. Det å gjøre det lille ekstra for dem har blitt slukt opp av dårlig tid de seneste årene. Jeg vet jeg har tid til overs som jeg kan bruke på dette, så nå er det skjepings.....

En kveld denne uken lagde jeg en boks full av Tyske skiver. Dette er lettvinte småkaker som smaker himmelsk. Jeg håper ikke det er meg som skal spise mange av disse, for det har jeg ikke godt av. Er jeg flink, så klarer jeg å la de stå, og heller by dem fram til små og store som er innom hos oss.

Min svigerfar var alltid så flink til å lage disse, og satt og koste seg med et par av dem til kaffen.  Hvis du har lyst til å lage er oppskriften sånn:

375 gr. smør (meierismør) - romtemperert
125 gr. melis (2 dl)
500 gr. hvetemel

Smuldre alle ingrediensene med fingrene sammen til en deig. Rull pølser og del pølsene i skiver.
200 grader i ca. 10 min.

tirsdag 9. februar 2010

DIY Notisbok


Hva i all verden betyr DIY. Det lurte jeg veldig mye på siden jeg så utrykket bli slengt rundt her i blogglandia fra den ene bloggeren etter den andre. Jeg holdt på å bli gal av å ikke vite, så jeg rett og slett googlet det fram. Do It Yourself - herremin så enkelt, selvfølgelig måtte det bety det. :-)

Jeg må jo benytte meg av uttrykket nå da. Jeg har nesten laget en notisbok selv. hehe. Altså: jeg har tatt en notisbok mes stiv perm, som jeg har fått av en leverandør, og kledd den med retrostoff som jeg har fått av søte Kardemomme. Dette kaller jeg å utnytte ting. Notisboken ville jeg aldri hatt framme og brukt slik den så ut før. I tillegg er det brukt et gammelt stoffstykke til å trekke den i. Sånt liker jeg.

Oppskriften er enkel. Bruk det grå RX limet. Smør på slik at det nesten er tørt før du limer på stoffet. Limet må nesten være tørt slik at stoffet ikke blir gjennomtrengt av lim. Du kler boken akkurat som man gjør med bokbind. Enkel og greit.

I disse dager sitter jeg og blogger med en stein alder PC. Min jobbe PC tok kvelden i går morges. Den PC en jeg sitter med nå, går såååååå sent. Jeg får helt  nuggra, hetta og mere til av denne farten. I tillegg er internetthastigheten redusert her hjemme. Hmmmm. Men det er jo håp. I dag kommer det en tekniker fra DELL og skal bytte hovedkort, så la oss håpe at jeg er på lufta igjen etter at han har vært her. Så når PC'en er fikset skal jeg ta tak i modemet jeg har fått fra Telenor og bytte det selv.

Og til slutt. Takk for kommentarer i smårydde innlegget mitt som handlet om kvinner vs menn og rydding. En ting er sikkert, jeg har ikke samme instilling som de som ikke har barn, mann og hus. Det er rart hvordan livet forandrer seg, og oppgavene blir større for så og bli mindre igjen. Jeg er sikker på at den dagen jeg og mannen sitter her alene, så lengter vi etter mer å henge fingrene i. Ønsker alle der ute en fin dag. Klem Minmill

mandag 8. februar 2010

♥ Sukkertøy for øyet ♥

Ida Susanne fra bloggen ♥ Sukkertøy for øyet ♥ støtte jeg på her i bloggverden for ikke så lenge siden. Det startet med at hun kommenterte ivrig hos meg, og i en av mine tilbakebesøk runder oppdaget jeg denne bloggen. Det første bildet jeg så var denne koselige sofakroken. Rammehyllene over sofaen med bokstaver og bilder fikk meg til å stopppe opp. Jeg er selv på jakt etter sånne hyller, men jeg må til Ikea på Slependen for å skaffe dem, og det er vel langt for å kjøpe bare de. Jeg må nok ta det i forbindelse med en tur til Oslo i løpet av våren.

Men nyskjerrig som jeg er, kikket jeg videre på Ida Susanne sin blogg, og fant raskt ut at hun er en kreativ sjel og en sans for innredning som jeg liker. Bare sjekk alle disse bildene med skilter, små vaser, lysestaker. Det kan se ut som alt er tilfeldig plasser, men det tror jeg ikke.

Hvis du vil bli smittet av Ida Susannes kreativitet og futt og fart, synes jeg du skal dra innom og besøke henne en gang.
By the way...akkurat nå har hun en giveaway av herlige retrostoffer siden hun feirer sitt innlegg nr. 45. Hiv deg på og vær med i trekningen dersom retrostoffer er noe for deg. (PS! Jeg har lånt bilder og skrevet om henne etter hennes tillatelse)

Jeg burde jo hatt giveaway for lenge siden jeg. Dette er mitt innlegg nr. 225 her på Blogspot. I tillegg har jeg en del innlegg på den gamle bloggen. Kanskje jeg skal gøye meg litt på innlegg nr. 250 og lage litt baluba rundt det. Er det interessant?

lørdag 6. februar 2010

Herlig skilt

Jeg kunne ikke la være å kjøpe dette skiltet. Jeg kjøpte det etter at meg og mannen hadde hatt en diskusjon om husarbeid, og han smilte litt da han så skiltet sto på kjøkkenet. Jeg vet ikke om det er vi som er spesielle, men veldig ofte føler jeg at jeg jobber og jobber her hjemme. Plutselig blir begeret fullt, og jeg må si fra at det føles urettferdig. Siden vi begge to jobber fullt, så vil jeg også at vi skal dele på oppgavene i hjemmet. Det blir jo aldri helt likt, men en viss rettferdighet bør det være.

Jeg tror vi damer har radarøyne og legger merke til rot som ikke mennene oppfatter som rot. Er det en ting jeg gjør mye av her hjemme, så er det smårydding....aviser stables i papirsøppelen, sko settes fint på plass i gangen, yttertøy henges på krokene, småleker etter ungene ryddes før kvelden, vann tørkes av servanten, skittentøy plukkes opp fra badegulvet osv. osv. Jeg tror jeg kunne ha laget en veldig lang liste med småoppgaver som fyller hverdagen min. Det kunne vært interessant å høre andres meninger rundt temaet. Hvordan er det hos dere?

fredag 5. februar 2010

En deilig ettermiddag

Takk og tusen takk for herlige kommentarer, dere er så skjønne hele gjengen. Det er heldigvis ikke bare meg som ikke klarer å finne ut av stilen i interiøret. Det er mange som har den personlige stilen som her i huset. Jeg lar meg lett lede til å like forskjellige stiler. Det er som Ole Brumm....ja takk, begge deler.

I går ettermiddag inviterte vi mine foreldre til en sen middag. Mannen og ungene dekket bordet...

.... og jeg laget middagen. Herlige farger med nykuttede grønnsaker. En hel gryte full av masse herlige vitaminbomber.

Det er lenge siden jeg har laget bollefrikase. Det er nesten som lammefrikase, men med farsedeigboller i stedet for lammekjøtt. Enkelt å lage og all maten i en gryte. Sånt liker jeg.

....ferdig og bon apetitt. Både voksne og barn var sultne, for det var ikke mye igjen i gryten etterpå. Jeg tror det må bli litt tradisjon og invitere til sen middag. Da slipper man jo unna ettermiddagsstresset. Det kan være kavete nok med lekser og småtrøtte folk og rydding og hurrameghei.

Jeg ønsker alle der ute en god helg. Klem Minmill

torsdag 4. februar 2010

Halllllloooooo!

Ukedagene flyr så fort at jeg ikke får nok tid til å pleie bloggen så mye som jeg kunne ønske. Det er veldig periodisk at jeg er så opptatt som akkurat nå. Nå er det mye å gjøre på jobb, så hadde det vært opp til meg kunne jeg jobbet 12 timers dager, men det klarer jeg jo ikke.

I tillegg jobber bredbåndet på halv hastighet hos oss, så det er litt kjipt å åpne tunge bloggsider og vente i en evighet til alle bildene blir synlige. Telenor har sendt meg et nytt modem, men nå gjenstår det å få byttet det ut slik at hastigheten kan bli normal igjen.

Jeg har jo et bittlite prosjekt med bokstaver her hjemme, som også har måtte ligge og vente. Men jeg skal vise det så snart jeg er i gang igjen.
I mellomtidnen får jeg vise dere to fantastisk interiørbilder, med helt ulike stiler. Jeg er litt altoppslukende på interørfronten, og synes det er utrolig vanskelig å velge stil her hjemme. Så hos oss er det en mix av hummer og kanari, nytt og gammelt, moderne og rokokko, 50 tall, retro osv. Til sammen blir det vel en stil som kan kalles personlig. He he. Er det bare jeg som sliter med å finne stilen i huset?