lørdag 6. februar 2010

Herlig skilt

Jeg kunne ikke la være å kjøpe dette skiltet. Jeg kjøpte det etter at meg og mannen hadde hatt en diskusjon om husarbeid, og han smilte litt da han så skiltet sto på kjøkkenet. Jeg vet ikke om det er vi som er spesielle, men veldig ofte føler jeg at jeg jobber og jobber her hjemme. Plutselig blir begeret fullt, og jeg må si fra at det føles urettferdig. Siden vi begge to jobber fullt, så vil jeg også at vi skal dele på oppgavene i hjemmet. Det blir jo aldri helt likt, men en viss rettferdighet bør det være.

Jeg tror vi damer har radarøyne og legger merke til rot som ikke mennene oppfatter som rot. Er det en ting jeg gjør mye av her hjemme, så er det smårydding....aviser stables i papirsøppelen, sko settes fint på plass i gangen, yttertøy henges på krokene, småleker etter ungene ryddes før kvelden, vann tørkes av servanten, skittentøy plukkes opp fra badegulvet osv. osv. Jeg tror jeg kunne ha laget en veldig lang liste med småoppgaver som fyller hverdagen min. Det kunne vært interessant å høre andres meninger rundt temaet. Hvordan er det hos dere?

23 kommentarer:

 1. Hihi, stilig skilt:) Jeg tror nok vi jenter ser rot/"skitt" på en helt annet måte ja. Mannen min er rett og slett ikke i stand til å se smuler på kjøkkenbenken! Når han skal rydde på kjøkkenet ligger det bestandig smuler igjen..., men etter over ti år har jeg rett og slett gitt opp og gjør det selv.. Og jeg er helt håpløs på å skru av lys.., så det gjør han. Kunne nok ha kommet med flere eksempler ja, men det er nok jeg som gjør mest. Men nå har jeg også større krav til hvordan det skal se ut hjemme enn det han har, hihi
  Tror ikke det er mye som blir diskutert/ kranglet mer om i parforhold enn det med rydding/ vasking.. Og det skjønner jeg godt, det er jo en ganske så kjedelig oppgave( som aldri tar slutt...)
  Nå skal jeg snart løpe på jobb mens mannen min skal være hjemme med Hannah, handle og forhåpentligvis rydde litt her innen jeg kommer hjem:) Ha en super lørdag!

  klem

  SvarSlett
 2. Jeg er "desverre" eb av de som synes det er like greit å gjøre det meste selv, for da blir det slik jeg vil*ler*
  Så jeg klager ikke på mannen min, han hjelper til, bare på sin måte..
  Som så sikkert er en kjempe god måte, bare ikke min måte*ler*
  Men han kan egentlig, det er det ingen tvil om.
  Men siden jeg er mye hjemme og har mye tid til overs, gjør jo jeg så klart så mye jeg kan:)
  Men nå skal det også sies at jeg liker det da:)

  SvarSlett
 3. *heia fine minmill! er det noe vi krangler om i denna heimen så er det vasking og rydding!! kunne ha skrevet side opp og side ned om temaet, men jeg lar vær..men summa summarum så er det jeg som ser mest rot og skitt, og blir den som tar mesteparten! men han glimter til innimellom, altså;) jeg var egentlig ikke så ryddig av meg før jeg ble gravid, faktisk. det skjedde noe med meg da jeg gikk med jonathan i magen:fikk et husmorgèn eller noe;)da skulle alt ligge perfekt i leiligheten,og jeg er sikker på at man kunne gått over med en hvit hanske hver dag-så reint var det!! kokko!! er ikke så ille nå, men jeg trives best når det er reint og ryddig rund meg* fin dag til deg*klem v

  SvarSlett
 4. Herleg innlegg!
  Me kjenner oss vel alle igjen i dei gjeremåla du nemnar. Sjølv er eg kanskje heldig for eg har ein mann som ikkje likar så mykje rot. Han ryddar ein god del, men utfordringa ligg vel kanskje i at han i hovudsak gjer ting på overflata (så eg må ta det heile meir grundig med jamne mellomrom). Me har ei arbeidsfordeling her om at han har kjøkkenet (ja, tru det eller ei... eg fordrar ikkje å ta ut or oppvaskmaskina og rydde bordet etc., så det gjer han. Men den grundige vasken av benkane og pynt på bord og i vindauge er det eg som likar best då.) Så har eg klesvasken. Og det er ikkje det at det er noko kjekkare, men eg synest det er betre enn oppvaskmaskin. Når den eine har gått litt lei, noko som hender, så tar den andre over. Det fungerer eigentleg greit.
  Utfordringa her er vel heller alt rotet frå ungane. Det kjenner eg at eg blir mett av, så me prøver å la dei rydde sjølv (ryddetid, me tel til 100 og ser kor langt dei kjem, og dei er alltid ferdige på om lag 80). Eg synest det er viktig at dei bidrar. Likevel er det dei småtinga som du nemnar i innlegget ditt, sko i gangen, klede på badegolvet (og andre finurlege plassar) etc. som eg blir mest frustrert av...
  Me har vel aldri huset heilt stroke, og det er vel heller ikkje meininga med tre små barn. Iallefall er ikkje det hovudmålet mitt i denne fasen i livet.
  Det blei visst litt langt dette, he he. Ha ei koseleg helg, med eller utan rydding.

  SvarSlett
 5. He he måtte flire litt når jeg så skiltet, har akkurat kjøpt det samme litt som et håp på rettferdighet ;)
  Og jeg tror virkelig at menn ikke ser rot sånn som oss, for hvergang det blir en diskusjon sier han bare at det er jo ike rotete nå, mens jeg peker rundt på alt rotet jeg ser...
  Vi har egentlig delte ansvars områder, jeg kjøkkenet og han stua, men føler vel at det er mest på meg like vel, da jeg ser mer enn han, så et evig diskusjon hos oss også, synes som deg det skal være rett ferdig siden vi begge jobber fullt.... Men han skal jo ha litt skryt for han er blitt flinkere og sånt at det er mye jobb for meg å gjøre alt alene, men allikevel er det alltid jeg som gjør mest.... hmmm er det vi som har for høyekrav?! eller menn ikke ser rotet?!
  Ha en flott helg
  klem victoria

  SvarSlett
 6. Du er ikke alene! Vi er da i det minste to med samme problem. Mannen min er flink og gjør gjerne ting, men han ser det ikke selv og jeg må spørre om han gidder å gjøre ting. Da gjør han det. Han ahr hatt en hjemmeværende mor og er ikke vant med å gjøre husarbeid. Han er vant til at alt bare er gjort uten å tenke mer over det. Men han har vært lærevillig og er blitt flink til alt mulig i hjemmet syns jeg! Jeg gjør utvilsomt mest, men så lenge jeg ikke må gjøre ALT er jeg fornøyd. Jeg har også kommet frem til at de ofte tar mer tid og energi å irritere seg over ting enn det tar å bare gjøre det selv.
  Rutiner er tingen også var det det å holde de da....Ikke alltid like lett ;-)
  God helg!

  SvarSlett
 7. jeg kjenner meg igjen i det der med smårydding. men jeg tror det har med å gjøre at jeg og mannen min har litt ulik oppfatning av hva som er rot;)

  SvarSlett
 8. Skjønner deg så godt, tror det er likt i alle hus, håper hvertfall det. Det er ikke lenge siden vi også måtte ha en liten disuksjon om arbeidsfordelinger i leiligheten. Vi har ikke barn enda med en hund og en katt som legger i fra seg hår og leker. dette liker jeg å holde ved like og støvsuger gjerne to ganger om dagen. Ellers har vi bare en liten oppvaskmaskin som blir full med en gang, derfor blir det mye ekstra som må vaskes. Men han har blitt mye bedre siden vi først flyttet inn og han var vant med at mamma gjorde det meste for han, hehe. Så smått lærer jeg han opp:-) Ha en flott lørdag.

  SvarSlett
 9. Heisann. Jeg følger bloggen din, veldig koselig blogg du har!

  Godt å få bekreftet at det er andre menn som er snøblinde på hjemmebane også. Det skiltet ble hengt opp i våres kjøkken for en tid tilbake,som et stort hint etter at begeret hadde rent over noen ganger. Når skiltet hadde hengt oppe et par tre uker ble det kommentert. - Åja- skal si, er det hint til meg ??? DA har min kjære alltså stått og smørt brødskivene sine hver morgen uten å legge merke til at det hang noe skilt der. Er det virkelig mulig???? Ler. Men , men min prinsessedrøm var å finne en høy, kjekk og snill mann. Det har jeg absolutt funnet og får vell bare tenke at ny dag, nye muligheter, selv for min mann ;)

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 10. Hihi, morsomt:D Det kan være godt for mannen din å bli minnet på. Du vet, det man tenker/sier mange ganger gjør at man endrer tankesett og dermed væremåte:D Håper det funker. Det er ingenting som er så slitsomt som nettopp det å gjøre mesteparten av husarbeid og så irritere seg over det i tillegg. Da jeg var sammen med eksen var det akkurat slik, jeg gjorde det meste. Men jeg må si at min nåværende er mye mer ryddigere enn meg:-O Og jeg synes faktisk det er litt flaut at han irriterer seg over at jeg roter og kanskje ikke rydder så mye som ham, hihi. Plutselig sitter jeg på andre sida, jeg er den det kjeftes på. Veldig uvant, så jeg må skjerpe meg. Men på den andre siden så tror jeg også vi er litt forskjellig hva angår hva vi synes er "ryddig". Vi prøver så godt vi kan å bli enige om det. Håper skiltet virker!:)

  maya

  SvarSlett
 11. Du setter nok fingeren på den største katalysatoren til krangel i norske hjem som inneholder en mann og en dame... Kanskje dame og dame og mann og mann også?:) Min mann er veldig flink til å assistere, men han setter aldri igang noe på egen hånd, tror ikke han tenker i de baner en gang... Men han er under stadig oppdragelse, og noen ting går mer eller mindre av seg selv, som å riste putene i sofaen før vi slukker lyset for kvelden! Hehe, der har han fått så ørene flagrer så mange ganger, at det gjør han bare!! Rent og ryddig er jo et beste som fins, så det skal jeg få til i ettermiddag:) Ha en deilig lørdag! Klem fra Ingrid

  SvarSlett
 12. Hei Minmill!

  Har tenkt at eg skal kjøpa stolar på Fretex og mala kvite, lur idè det :) Må det grunnast og pussast og tru?

  Haha, det skiltet var kult! Slik burde me også hatt her i huset. Eg kjenner meg utruleg godt igjen i det du skriv. Plukkar opp skrot her og der men det er liksom ingenting.. men så tar mannen som regel ansvar ute då det er jo bra :)

  Ikkje heilt i form eg i dag så i kveld bli det tv og hekling heima.

  Ha ein flott laurdag!
  Klem frå kamille

  SvarSlett
 13. Hei Minmill :)) Det er visst tydelig at jeg ikke har vært på surferunde i bloggbyen på en stund for her var det jo opptil flere nye innlegg siden sist. Jeg og mannen deler fortsatt pc og etter at vi hadde besøk av strømleverandøren som skal utvide strømtilgangen til huset har det skjedd et eller annet slik at jeg bruker mange minutter på å åpne internet explorer og enda mer tid på å besøke andre bloggere.
  Dessuten forsvinner nettet omtrent hvert 4 minutt og det er frustrerende men nå i helgen har jeg tatt med jobb pc'en hjem til mitt nyinstallerte hjemmekontor.
  Vips har jeg både raskere nett og egen pc tilgjengelig.
  Nå har vi sett på Grand Prix og for øyeblikket sitter jeg med pc 'en på knærne mens resten av familien ser på Hjartet på rette staden som jeg er gruelig lei.
  Så lekker gryte du har laget med grønnsaker og deilige biller i.
  Er så godt med varm suppe på denne årstiden. Når det kommer til husarbeid tror jeg det er ganske likt rundt omkring. Småryddingen er det kun meg som ser og gjør og det er klart det irriterer.
  Jeg rydder ikke fordi jeg synes det er moro men fordi det trengs innimellom og ingenting gjør meg surere enn å komme hjem til et bomba hus!
  Men for øyeblikket er jeg så lykkelig over å ha et friskt barn og en normal hverdag etter et marerittlignende år at jeg nesten sprudler over av energi og lar det være mer rotete enn jeg tillot før.
  Enn så lenge ;)
  Har et par venninner som har vaskehjelp og dette frister voldsomt må jeg si! Liker ikke helt tanken på å ha fremmede i huset men gud så

  SvarSlett
 14. Burde ikke ha sagt at jeg har pc og nett som funker for plutselig begynte bildet å rulle vilt her grrr!!! At det ikke skal være MULIG å kunne skrive en kommentar eller sitte ved pc'en uten at det oppstår problemer! Grrr!
  Men det jeg skulle skrive i kommentaren min var at det må være herlig å komme hjem til rent hus hver helg! Men samtidig ser jeg jo at lommeboka ville skrumpet betraktelig inn ved slik luksus og det ville blitt mindre på å komme i orden i huset her. KOmmer nok til å priorotere dette.
  Nå har vi bodd her i 3 år og vil gjerne bli ferdig med alle prosjekter..
  Ha en fortsatt fin lørdagskveld!
  Stor klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 15. Hehehe;) Herlig skilt, nå lo jeg godt her jeg satt. Viste bildet til min kjære som sitter ved siden av meg her;);) Men når sant skal sies er han utolig flink. Men det skiltet var en fin måte å vise at man trenger hjelp. Vi kan ikke være gode til alt vi heller;)

  Fiiin søndag til deg,
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 16. Klart man må si ifra hvis noe er urettferdig og smart med et sånt skilt, så kanskje noen blir påminnt;)
  Har en superduper mann som ser rotet faktisk før meg:)
  Fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 17. Dette treffer så utrolig godt!!! Har et skilt jeg også hvor det står: "My house was clean last week, Sorry you misses it." He, he. Her har vi nok samme problemet;) Håper du har hatt en fin helg og så ønsker jeg deg en god start på uka.

  SvarSlett
 18. hehe. dritkult skilt!!
  min mann er nokså huslig må jeg si. men er som regel jeg som må ta initiativ...
  vi damer ser ting som ikke en mann ser!! dette smådillet som du nevner. enig. et eks. herfra er at menn ikke kan vaske over kjøkkenbenken... jeg må liksom over HVIS det er han som gjør det. de har ikke de samme øynene for detaljer...
  god uke
  klem

  SvarSlett
 19. Jeg er så heldig som har en mann som hjelper til i huset, jeg. Ikke bare det...han gjør innkjøp(noe jeg hater) lager mat, reier opp , shiner over kjøkkenbenkene og støvsuger!!
  Ikke hele tiden da, men ganske ofte. er jeg ikke heldig? Ser jeg meg rundt, er det jeg som roter, for det ligger strikketøy overalt! men det kaller jeg kreativt kaos, hi hi
  I morra har jeg fri, og som vanlig går halve dagen i å vaske og rydde i huset, så jeg GJØR noe jeg også! (ikke bare roter)

  SvarSlett
 20. hehe, jeg bor med ei dame, og jeg kjenner meg ikke igjen i det du skriver altså :P elaine ser ikke samme rotet som jeg gjør, og synes ikke det er så viktig å sette skoene i skohylla, eller å lukke dørene etter seg eller å skylle av tallerkene etter at hun har brukt dem.. vi har nok den "vanlige" krangelen vi også, som alle andre par ;)

  SvarSlett
 21. Hallois du=)
  *Fniser* av skiltet altså...Helt herlig.
  Har vært litt fraværende kjære du. Verken blogget eller vært innom noen av dere...grr...vel vel...
  Men nå kjenner jeg at jeg har lyst på litt kreativ inspirasjon, og da må jeg jo innom deg vettu.... Og der var det mye fint...
  Likte den fine rammen på peisen....slike vil jeg jeg også ha...maaaange av....så kult, har sette det på et bilde en gang....er nå på utkikk etter slike...Også ser jeg at vi har lik HOuse Doctor ugle...med lys i luggen....kuli....
  Oki, jeg tror det er et sjokoladekakestykke som ligger i skuffen nede å roper på meg så jeg stikker innom deg senere jeg kjære.
  Tuddelu.
  klem fra
  Drops

  SvarSlett
 22. Jeg må le når jeg leser innlegget ditt :D Min samboer mener selv han liker å ha det ryddig og rent, men når han abonerer på 5 aviser samt tar med aviser fra jobben i tillegg, og ikke rekker å lese dem før søndagen, er det i ukedagene FULLT med aviser i leiligheten. Han skryter veldig av seg selv når han først har gjort noe, "ser du at jeg har tatt ut av oppvaskmaskina?" "ser du at jeg har kastet 4 aviser?", så jeg skal også begynne å skryte av meg selv. "ser du at jeg har støvsugd, vaska gulv, rydda, redd opp, vaska klær, lagt sammen klær....." Det er vanskelig å ha likestilling på det området syns jeg. Jeg har en helt annen standard på rydding og vasking enn ham, og har innsett at når han vasker, så er det ikke like rent som når jeg gjør det, og det må jeg bare godta, om ikke kan jeg like gjerne gjøre alt selv. Men min søster og mannen hennes gjorde en konkurranse ut av husarbeidet, de hengte opp en liste over gjøremål, vaske kopper,sette på maskin, ta ut av maskin, vaske gulv osv. og så skulle de sette et kryss bak hver gang de hadde gjort det. og den som hadde mest kryss i slutten av md fikk ett eller annet i premie, eks en halv time massasje. Det fungerte SVÆRT bra,siden mannen til min søster er konkurransemenneske av dimensjoner. veldig bra i forhold til bevisstgjøringen i alle fall :D
  LYKKE til i jakten på den likestilte mannen ;)

  SvarSlett
 23. min hverdag er litt spesiell da jeg er hjemmeværende, men jeg mener jeg har behov for og rett på FRI jeg også - avslutte arbeidsdagen og sette meg ned!
  Alt ble mye bedre etter at jeg gikk på et kurs i fjor i 5 mnd - og lurer veldig om jeg kanskje burde gjøre noe lignende igjen snart;-) Min mann gjør ikke mindre enn meg - men han har tid til å gjøre ting som jeg ikke tar meg tid til og min største frustrasjon er når han avtaler ting uten å høre om det passer for meg først - for jeg er jo alltid hjemme alikevel....

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!