onsdag 10. februar 2010

Hjemmebakst

Jeg har lovet mine barn en ting i det siste. Jeg skal bli flinkere til å bake og lage litt god mat til dem. Det å gjøre det lille ekstra for dem har blitt slukt opp av dårlig tid de seneste årene. Jeg vet jeg har tid til overs som jeg kan bruke på dette, så nå er det skjepings.....

En kveld denne uken lagde jeg en boks full av Tyske skiver. Dette er lettvinte småkaker som smaker himmelsk. Jeg håper ikke det er meg som skal spise mange av disse, for det har jeg ikke godt av. Er jeg flink, så klarer jeg å la de stå, og heller by dem fram til små og store som er innom hos oss.

Min svigerfar var alltid så flink til å lage disse, og satt og koste seg med et par av dem til kaffen.  Hvis du har lyst til å lage er oppskriften sånn:

375 gr. smør (meierismør) - romtemperert
125 gr. melis (2 dl)
500 gr. hvetemel

Smuldre alle ingrediensene med fingrene sammen til en deig. Rull pølser og del pølsene i skiver.
200 grader i ca. 10 min.

21 kommentarer:

 1. knallfiiin DIY notisbok,
  takk for ordforklaringen også :)

  så deilig disse så ut, flott med oppskrift..må nok prøves.

  her er det strålende sol i dag, den skal nytes :)

  solskinnsklemmer fra meg

  SvarSlett
 2. Ser akkurat ut som mamma sine jo..hihi Pleier bare å ha de til jul vi, men de funker nok resten av året og ja :-)

  SvarSlett
 3. Heia Minmill!
  Nå er det jammen altfor lenge siden jeg har kommentert hos deg. Jeg får jo med meg alle innleggene dine, men kommenterer gjerne inni hodet mitt istedenfor å taste de...:S
  Så herlige skiver du har laget, mamma lager alltid sånne til jul, men det trenger jo absolutt ikke være kun julebakst! Kjempekjekt til uventede gjester!!
  Måtte le litt av forrige innlegget ditt også;) DIY har jeg fått med meg, men det er faktisk ikke så lenge siden jeg fant ut hva LOL betyr;) He he, man kan jo ikke få med seg alt;)
  For en evighet siden spurte du meg også hvor Stoff og Stil skulle åpne, det er i Avenyen, men det har du sikkert funnet ut av for lenge siden nå;) Jeg koste meg med de nye katalogene da vi kom hjem fra Trøndelag i går kveld, var ikke sånn superbegeistret de første sidene, men så kom fargene og mønstrene!!! Blir nok litt handling i neste uke, ja;)
  Ha en finfin uke! Klem B:)

  SvarSlett
 4. flott at du deler oppskriften med oss-kanskje det blir kaffebrød på meg til helgen ♥
  hihi,jeg lurte også lenge på hva DIY betydde;p
  februarklem ♥

  SvarSlett
 5. Flink du!! Har tenkt at jeg skulle laget litt mer "kos" hjemme jeg også - i helgen ble det i alle fall hjemmebakte boller, så for vi se hvor ofte det blir hjemmebakst!
  Så fin kakeboks du har forresten!

  Ha en god uke!
  klem

  SvarSlett
 6. Å ja...disse er gamle og gode. Husker de godt fra min barndom. Koselig boks hadde du og! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Duverden, så flink du er!! Kakene så kjempegode ut, takk for at du deler oppskriften med oss :o) Artig å høre at svigerfar var en racer på disse da, det skal jeg passe på å nevne for Vikingen kan du tro, hehe!!

  Ønsker deg en super onsdag!

  SvarSlett
 8. Ja, hvorfor skal småkaker være forbeholdt julen? Godt å se at det er flere tilhengere av "småknask" i boksen hele året. Nå ble jeg inspirert til å lage noen selv også. :o)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for tips!!!tror det kan bli fint...mulig kjøpe et brukt....)

  SvarSlett
 10. Hei Minmill :))Nå tar jeg meg en liten pust i bakken med kaffekoppen i hånda her.
  Vi er inne i den mest hektiske perioden på jobben nå og det betyr overtid og stressende dager.
  Hjemme har jeg og mannen fortsatt felles pc og det betyr selvfølgelig mindre tid i nettbyen. Heldige deg som jobber i dette firmaet. LUXO er flott og særlig godt liker jeg disse overdimensjonerte utgavene av L-1
  Jeg er jo hekta på gamle lamper og undersøker alt jeg kjøper med forstørrelsesglass for om mulig å finne en opprinnelse..
  Takk for ordforklaringen på DIY.!! Jeg har sett at mange bruker det og har trodd det bare var meg som ikke skjønte hva det stod for så takk for at du forklarte hihi!!
  Herlige kaker på boks også! Det er så koselig å bake. Hos oss går det litt opp og ned med sånne ting. Innimellom drar jeg fram bakebollen til stadighet mens det i andre perioder ikke skjer noen ting. Kakene dine så i hvertfall deilige ut. Er så godt med en sånn liten bit til kaffen.
  Jeg må nesten gå nå men titter innom igjen snart! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 11. Så super gode ut altså.
  Har et lite 2010 prosjekt jeg også...bake litt mer..boller og brød og slikt...
  Flinke vi=)
  Litt bedre med DIY bakst vettu...
  Stooor klem
  BolleDrops

  SvarSlett
 12. Hmmm...det er et av mine forsett også. Men så synes jeg det er så kjeeedelig! Men det gleder veldig dem som får, så kanskje jeg skal la meg inspirere av deg og hoppe i det?:) Ha en flott ettermiddag og kveld! Klem Heidi

  SvarSlett
 13. Nam nam... Så godt ut og må abselutt prøves....
  Klem victoria

  SvarSlett
 14. nommi :-) Det så jammen meg godt ut :-)

  Klemmer fra Wien

  SvarSlett
 15. God kveld, kjære Minmill! For delikate kjeks du har laget! Takk for oppskriften, det høres enkelt ut :))
  Den notisboka er så søte! Akkurat i dag har jeg laget en DIY - holder for mine sleiver. Hermetikboks, papir, lim, ferdig! Takk for tipset med DIY. Jeg visste også ikke hva det var før du forklarte det :)) Det er veldig kodt her om dagene og snøen kom tilbake. Håper det holder seg litt lengre. Ha en koselig kveld! Klemmer fra Pillepalle

  SvarSlett
 16. *GOMLE*
  Disse skal jeg prøve meg på*kopiere oppskrift*
  *gomle litt til*
  De så nammnamm ut, og for et herlig hjem de har fått..Oppi den skjønne boksen:)
  Nydelig:)
  Fargekode på det turkise skapet skal bli:
  S 0520-B50G

  Det er en utrolig fin farge, dus og beroligende:)

  *monsterklem*

  SvarSlett
 17. Mmmm..så godt ut!! Jeg prøver også å bli flinkere til å bake mer. Her går det mest i boller, rundstykker og brød. Godt det også:)

  Og du, jeg visste heller ikke hva DIY betydde..hi hi. Takk for infoen. SÅnn er det med "gamle damer"..ha ha.

  SvarSlett
 18. Disse så gode ut :) Jeg lagde to ladninger med sjokolade kjeks i går som ble ALT for gode..hihi. Endte vel med at jeg spiste en 3, 4, 5 , 6 stykker på kvelden. Derfor kan ikke jeg bake for ofte. Som oftest baker jeg for å gi bort. det er alltid koselig. Takk for forklaring på et begrep jeg også har lurt på lenge. Vi er vel ok DIYere vi da? Ha en strålende dag :)

  SvarSlett
 19. Åh , den där kakburken skulle man vilja sticka ner handen i ;-)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!