fredag 25. desember 2009

Pepperkakehus og julebord dekking


Pepperkakehuse-monteringen utsatte jeg til siste dag. Det har jo vært innlegg om pepperkakehus i den ene og den andre bloggen. Dere var ute i god tid, men jeg jobber vel best under press. Hvert år har vi pepperkakehus, og jeg tørte ikke å skuffe ungene denne gangen heller.
Lille julaften tok jeg meg sammen, og fant fram sukker, melis og godiser for å lage et hus. Må innrømme at det tok sin tid, og jeg ble rimelig sliten i hånden av å trykke ut all glasuren gjennom et bittelite hull i kremsprøyten. Men det var verdt det.


Denne gangen ble glasuren lysegrønn. Pastellfarger til jul synes jeg er så flott. Litt kakepynt og tålmodighet, og vips, så var det ferdig.


Bordet i går ble pyntet i går rett før gjestene kom. Det gikk i hvitt og grønt denne gangen. Jeg synes et julebord skal funkle og glitre litt. Så en liten flaks historie: Lille julaften var jeg innom Fretex på vei hjem fra jobb, for å gi dem noe julepynt de kunne selge videre. Foran meg sto en haug av krystallglass, 12 stk. rødvin, 12 stk. hvitvin, 12 stk. vannglass og 12 stk. cognac glass. Alle var i samme serie, og de så helt nye ut. Klistermerkene fra fabrikken sto til og med på alle glassene. Cathrineholm sto det på dem. Jeg fikk dem så billig, og kjøpte alle sammen. Det er jo så gøy å dekke bord til høytid med krystall og sølv. Så i går klirret det i krystallglass rundt julebordet her hjemme.

Nå er det på med tøyet, og ut på tur. Vi har tenkt oss på skøytebanen i dag, hele familien. So long....

6 kommentarer:

 1. så herlig pepperkakehus og bordet var skikkelig lekkert! jeg hadde også pyntet i hvitt og sølv, rent og pent :) nå har vi akkurat spist varm restelunsj og ser på hjemme alene 4...fremdeles i pysj (fikk ny noa-noa pysj i går).

  kos deg vennen min,
  varm klem

  SvarSlett
 2. For eit flott bord. Og for eit kupp! Håper de kosar dykk på skøytebanen. Det høyrtes kjekt ut.

  SvarSlett
 3. Heisann!
  For et kjempefint pepperkakehus du har!! Jeg kjenner til det å jobbe beste under press ja :)

  Så utrolig flott med glassa - det må kalles et kupp!!

  Håper dere har kost dere masse i dag! Ønsker deg en fortsatt riktig God Jul! Klem fra Livy

  SvarSlett
 4. For et fantastisk kupp du gjorde på fretex... herlig med sånn flaks innemellom...
  Det ble ihvertfall et kjempe lekkert pyntet bord og glassene gjore abselutt prikken over i'en
  Og flott pepperkakehus, likte godt den mint grønne fargen...
  klem victoria

  SvarSlett
 5. Så fint pepperkakehus, lekkert pyntet! Og det samme med julebordet, stilrent og lekkert. Gøy med glass-kuppet:)

  SvarSlett
 6. Ååh, vilket vackert pepparkakshus!!! Ville kila in och önska dig världens underbaraste Jul!!!

  Julkramar Lycke

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!