onsdag 12. januar 2011

Spiseplassen og lampe

Skal det skje noe her mon tro? Ja det skal det. Det er lampen som skal byttes ut.

Historien til lampen er slik: Vi hadde nettopp kjøpt huset, kjøpt litt møbler, pusset opp litt og trengte en lampe over spisebordet. Jeg klarte ikke helt å bestemme meg for lampe, og de lampene jeg likte veldig godt, var litt i dyreste laget. Så dermed endte jeg opp med å kjøpe denne selvbyggerlampen Norman Copenhagen. Den kostet meg 1200,- kroner og jeg brukte noen timer på å montere den. Jeg var innstilt på at denne lampen skulle være midlertidig og heller bytte lampen når vi hadde bodd oss inn litt, og sett an hvordan innredningen og fargene i huset skulle bli. Det med innredning og interiør er jo en kontinuerlig prosess, og man har jo lyst til å fornye seg innimellom. Og lampen har jo hengt her i allerede fem år. Altfor lenge spør du meg.

Dette er fra en samtale mellom meg og mannen en dag vi spiste frokost ved spisebordet i stuen. Jeg tittet litt opp på lampen som henger over bordet, og sa til mannen at jeg ville bytte den ut nå.

Jeg: Den lampen har gulnet og blitt så stygg nå. Jeg har lyst til å bytte den ut med to industrielle bøttelamper. Hadde ikke det vært kult?

Mannen: Vi kan jo ikke bytte den. Den var jo sååååå dyr. Og vi skal iallefall ikke ha garasjelamper i stua.

Jeg: Nei, den kostet 1200,- kroner og den var ment til å være midlertidig. Husker du ikke det?

Mannen: Men den er jo så fin med lys i på kvelden.

Jeg: Når mørket kommer på blir jo alt og alle vakkert og fint. Men når dagslyset kommer, så kommer sannheten fram. Hehe.

Mannen: He he. Men vi kan jo ikke bare bytte ut, det koster jo penger.

Jeg: Jammen jeg er jo opptatt av interiør og oppussing. Det er jo sånn jeg er og det er jo den jeg er. Jeg har stor glede av å forandre litt her og der. Tenk om vi ikke hadde pusset opp noen ting her i huset eller kjøpt oss nye møbler. Det hadde jo ikke sett ut her da.

Mannen: Da hadde vi spart mange penger! :-)

Og sånn satt vi og diskuterte. Denne samtalen foregikk for en stund siden og i ettertid har lampen fått en brun sviflekk fra et stearinlys, og mannen min er overbevist om at jeg har gjort det med vilje. Hehe. Men det har jeg ikke, det var et uhell. Ny lampe er på vei, og mannen min blir skånet for industrilamper. Litt har han jo han skulle sagt her hjemme.

Ha en fin dag alle sammen :-)

9 kommentarer:

 1. Ha, ha, jag känner igen diskussionen ;-) Min man är likadan... vill inte byta eller ändra om något här hemma. Jag tror att han har det från sina föräldrar... de flyttade in i sitt hus och möblerade och tapetserade. Sedan bodde de där i 30 år utan att ändra något.
  Jag är uppväxt med en mamma som ändrade om jämt och ständigt coh vi bytte rum med varandra och målade om mm..... Jag skulle inte stå ut med att ha detsamma år efter år ;-)

  Väntar med spänning på att få se vad det blir för lampa!

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 2. For en herlig dialog og jeg kjenner oss igjen! Uansett er det bra å vente litt, tenke seg om osv. Bra at Jens er engasjert, at heimen også betyr noe for han. Vi hadde ville diskusjoner om gardiner for noen år siden og Eivind stakk av med seieren;) Blir spennende å se hva slas lampe/r som erstatter den dere har.
  May Eli

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Kan ikke annet enn å flire for meg selv når jeg leser dette! Tror det er mange av oss som kjenner oss igjen i dette ;)

  Jeg gjor den store "tabbe" og involverte min kjære i arbeidene mine mens jeg holdt på med interiørskolen. Det skulle jeg jo aldri ha gjort, for da begynte han jo å ha egne meninger etterhvert! Her er det dermed også kompromisløsninger over en lav sko, men jeg må innrømme at jeg også har en tendens til å benytte smuglermetoden ;)

  Lamper i taket over kjøkkenbenkene, i kjøkkentaket og over spisebordet er blant det jeg leter høyt og lavt etter nå som vi malte veggene grå og trenger mer lys. Det er jammen ikke enkelt når man skal finne noe begge skal like både utseende og pris på...

  Gleder meg til å se hva dere landet på!

  Klem Linnette :)

  SvarSlett
 5. Hei:)

  For det første, en veldig flott blogg med mye inspirasjon!! Stilen din appelerer veldig til meg!
  Din lille samtale med din mann kan jeg også kjenne igjen..
  Men lampen du snakker om er bare helt fantastisk!! Jeg har en selv og er strålende fornøyd, men den har ikke gulnet. Jeg har hatt den over spisebordet. Men fikk det for meg hin dagen at jeg heller måtte ha en diger lysekrone. Min kjære monterte prismer i tre timer. Men så angrer jeg og vil ha bølgelampa mi der igjen..Særlig at han gidder det ;) Samme lampe to utfordringer ;) Ha en flott dag!

  SvarSlett
 6. Hehe, kunne nesten vært en samtale mellom meg og mannen min dette her:)

  SvarSlett
 7. Hi hi - morsom diskusjon du refererer, ogjeg kan kjenne meg igjen i den :-) Lykke til med ny(e) lamper og god ny uke til deg.

  SvarSlett
 8. He he...det høres ut som hjemme hos oss.
  Men så må jeg tilføye at mannen en dag kom hjem med 2 best-lite lamper, han hadde vært på salg, sa han. Jeg synes jo den ene var for stor, og lignet en diger bøtte. Men nå som vi har fått den opp i vår nye leilighet, er det bare såååå lekker!!!
  Kjøp deg ny, du. Mannen ser ikke forskjell alikevel!! hi hi!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Sjekk ut industrilamper på hjemitiden.no;);)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!