fredag 7. august 2009

Mer glad retro

Etter nok en runde i interiørmagasin verdenen fant jeg disse nydelige og glade retro handlenettene. De store herlige og grønne retroblomstene er den absolutte favoritten for meg.

Disse nettene er designet av en svensk designergruppe med navn Claesson Koivisto Rune. Poenget med dem er at de er laget i gamle tekstiler, og at de skal erstatte plastposer. Inntektene på salg av disse skal gå til ressurssvake via Stadsmissionen. De koster visst 40 svenske kroner
Jeg ville vel tenkt meg om hva jeg puttet i et slikt nett. Blir vel litt dumt å handle miljøfiendtlige varer i disse nettene? Kanskje noen økologiske varer ville passet fint. :)
Miljøvennlige tiltak er helt topp, og jeg føler mange av oss i blogglandia er inne på noe. Vi kjøper og lager ting av retrostoffer. Vi pusser opp gjenbruksmøbler. Hekler og syr. Vi er flinke til å inspirere og oppmuntre hverandre når vi kommer med ideer. Jeg elsker denne verdenen. Jeg må med hånden på hjertet si at alle brukte ting som kommer inn i mitt hus er jeg faktisk mer glad i enn de tingene som er kjøpt nytt. Når jeg titter rundt i stuen min, ser jeg mange loppisfunn som har kommet til i løpet av det siste året.
.
En fin helg ønskes dere alle. Klem Minmill

17 kommentarer:

 1. Så enig, så enig! Synes det er flott at så mange velger å gi ting nytt liv istedenfor å alltid kjøpe nytt. Finn.no er ved siden av loppemarked og bruktmarkeder et fint sted å kjøpe og selge. Fant et utrolig lekkert spisestuebord i stad som jeg kanskje må ha....:)

  Holdt nesten på å glemme å komentere veskene nå da. Den rød og oransje er nok min favoritt- kanskje jeg skal prøve meg på å lage noen egne...!

  Ha en fin kveld videre

  SvarSlett
 2. pene vesker ja!
  og ja til gjenbruk.
  er ikke super flink selv.
  men kommer meg.
  en nydelig helg til deg!

  SvarSlett
 3. Så herlige vesker!
  Jeg er som deg, blir som oftest mest glad i de brukte tingene!

  Håper du har det fint og at solen skinner der du er!
  Klem Linda

  SvarSlett
 4. Hello goa Minmill!!!
  Jag är hemma nu igen...JIPPEY!!! Jag är sååå glad att vara hemma från vår Sverige-bil-resa...blev så trött där på slutet...är nog en riktig hemmaråtta jag vettu!!!
  Goa gamla huset vårt och lite lugn och ro, inte hasta runt överallt och vara hos främmande...

  Yes, retro till folket!!!
  Man kan nog räkna på en hand de grejer vi har som inte är återbruk tror jag...och det både känns väldigt bra - och är snyggt tycker jag...faller sällan för nytillverkat hursomhelst...tycker också den grönblommiga var mysigast...
  Kikar in mer senare...

  Kramis Lycke

  SvarSlett
 5. Hei du :))For noen flotte nett!!!
  Detr grønne var min favoriitt også men digget også det røde nederst!!
  Helt herlige vesker som jeg garantert hadde kjøpt om jeg hadde kommet over det.
  Men man kan jo sy seg noen morsomme nett også da..Og apropos det! Kunne du lagt igjen adressen din på bloggen hos meg. Jeg publiserer den ikke! Hadde gjort klar pakken til deg og manglet noe vesentlig...nemlig adressen din!
  Hodet fungerer ikke optimalt i varmen puh!! men det kom faktisk noen regndråper her i ettermiddag.
  Ble nesten litt glad for nå har det vært varmt og fint så lenge at jeg trengte en nedkjøling..
  Sommeren har gått utrolig fort og mandag begynner jeg på jobb igjen.
  Heldigvis er datteren nå helt frisk igjen og den gode normale hverdagen kan begynne igjen.
  Håper det blir lenge til vi får sånne forskrekkelser igjen..Gleder meg til høsten og koselige innekvelder hvor jeg skal ta fatt på nye hobbyprosjekter. Ble så inspirert i Amsterdam hvor folk kledde seg så personlig og morsomt at jeg hadde hodet fullt av ideer da vi satte oss på flyet hjem..
  Kjøkkenprosjektet går sakte men sikkert framover. Hadde ikke regnet med at det skulle ta så lang tid men siden det er sommer og sol får vi ta en ting av gangen og nyte denne altfor korte årstiden og heller sette igang for fullt når dagene blir kjøligere.
  Ha en fortsatt fin lørsdagkveld Minmill! klemmer fra Kardemomme :))
  PS! Husk å gi meg adressen din..

  SvarSlett
 6. Heisan

  Ja, jeg har som du gjettet hatt det utrolig SUUUUUUUUUPERT!!!!! Jeg ELSKER København :)

  Hadde en veldig morsom opplevelse på Royal Cafe: traff tilfeldigvis bloggeren Katarina der...kjente henne igjen fra bildet på bloggen hennes. Kjempesøt og koselig var hun :)

  Ble med en del hjem kan du trygt si! Mest fra Grønlykke, sånn er det å være hekta på "stoff":)
  Kjøpte også noen smykker fra Scherning som jeg er veldig fornøyd med.

  Go'klemmer fra Vibeke

  SvarSlett
 7. Hei Minmill!
  Fantastisk herlige nett og såååå billige!!Min favoritt er også det grønne.
  Gjenbruk har mange aspekter, og miljøprofilen av det er jo veldig positivt. I tillegg får man noe som er unikt og personlig.
  Håper du hadde fine dager i Larvik, og at du koset deg på Madonna-konserten.Er du på de kanter en annen gang, er det bare å si i fra om du har tid til å stikke en liten tur innom. Tilbudet står ved lag, som man sier!
  Koser meg med innleggene dine, og er sikker på at du har masse på lager som du sier. Hiv ut et innlegg når du har lyst, energi og tid til det, det du. Sånn blir det vel litt for alle. Jeg har meg noen bloggfrie dager innimellom jeg også. Det er så mange andre ting i livet også, og tiden hvor ungene er små kommer ikke tilbake.
  Ha en god dag nettopp i dag, Minmill! Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 8. jepps...glad retro og retro nett...
  Hva er det med disse tingene da mon tro, som appelerer så inderlig...jo...mønstermiks og farger..helt klart...vidunderlig.
  Happy all day...

  Serviset under her er jo hyperkuli.
  Helt dropsigt i hvertfall.

  Og du...helt enig...det er noe med de brukte tingene som har en helt annen mening i interiøret enn de nye...eller...nye litt sånn kule design ting konkurrerer med brukt her om dagen da..hihi...
  Har nesten sluttet å gå i "vanlige" butikker jeg nå...bare bruktbutikker....skattejakt vettu...

  AH...litt trøtt, så det var diggers at Hr D tok med seg lille pastill et par timer ut...slenger på senga og veksler mellom bloggingen og den nye IKEA katalogen som kom i posten her i dag...

  PS...maler gult...ikke si det til noen da....det blir super duper kult....bare vent å se...

  SvarSlett
 9. OOhh, fine mønstre =) Jo større blomstrene er, jo bedre er det :P

  SvarSlett
 10. Så kule nett! Glade mønstre og farger:) Og jeg er så enig med deg. Jeg er mye mer glad i de tingene mine som er kjøpt brukt eller arvet(selvfølgelig av affeksjonsverdi også)! Det har mye med at jeg synes de har mer sjel enn nye ting, og at det ikke så mange av disse tingene. Det er jo mye verre å miste noe man ikke kan få kjøpt nytt igjen. En god trend! Man blir glad, OG hjelper miljøet:)

  SvarSlett
 11. Ja, de där är både smarta och fina!

  SvarSlett
 12. Heisann
  Jeg er svak for disse jeg også. Skjønne farger i et stort mønster.
  Vil bare nevne at jeg skal på Marimekkos Showrom neste uke, og der er det jo flust av slikt.....!

  Koser meg med Køben-innleggene dine, nå som jeg nettopp har kommet hjem fra Køben selv. Så jo mange av de samme stedene som deg, og Stredet er bare MYE bedre enn STRØGET, det er helt sikkert, og det har jeg funnet ut for lengst!

  Jeg kommer til å ha noen Køben innlegg fremover, jeg også, så følg med!!

  SvarSlett
 13. Ja vettu...
  Den kinofilmen hadde jeg håpet at lille pastill ikke hadde sett reklame for..hihi....For jeg tror nemlig at det er en film jeg også ville ha sovnet av vettu....
  Jepp skal vise deg gult snaaart.
  Ha kul onsdag.
  Jeg er alene i hele dag, Mini er på "ferie" hos sine besteforeldre i Lillehammer noen dager da det er planleggingsdag i SFO..yoho...
  Mann er på fisketur på fjellet i heeele dag...Så da er det bare meg, en malekos, litt søvn, litt musikk, og litt trening...ah..super deilig.
  Tuddelu
  Drops

  SvarSlett
 14. God morgen :)) Sitter med morgenkaffen i hånda og tar meg noen minutter i fred og ro før jeg setter igang her..Så ergelig med bloggen din! Er det noe teknisk på blogspot eller? Jeg blogget på blogspot en kort periode og da var det leserne mine som klaget over dårlig tilgjengelighet. Har ikke merket dette hos deg men du opplever tydeligvis en annen type av tekniske problemer..Sånt er grrrr!!! Jeg er ikke verdens mest tålmodige heller jeg da..
  Angående det du nevnte på bloggen min ble jeg veeeeldig interessert! Fikk helt hjertebank jeg!!! Tror jeg sender deg en mail i stedet angående dette!
  Rokokkosofaer er fantastiske og jeg klarer liksom ikke å slippe dette..
  Men vi bor jo også i et 70 tallshus og dessuten har vi ikke plass heller men jeg går stadig og grubler :)Heldige deg som i hvertfall har en svigermor med en sånn sofa slik at du får prøvesittet en :)Har du forresten sett siste utgaven av Bolig Liv og bilder fra leiligheten til Susan Liebe? Akk og oi, sier jeg bare og ble stormende forelsket i den gamle rokokkosengen hennes..De brukte den visst når de så på tv og den var bare så nyyydelig!!!
  Ha en super dag videre :))Klemmer herfra :))

  SvarSlett
 15. Hello hello goa minmill..!!!
  Fullt upp eller bara lite bloggless..blev det jag med i såna fall för någon dag..har funnit en god bok att läsa, och det var minsan länge sedan...älskar att förlora mig i sådant...
  Hoppas du har det finemang...

  Kramhögar Lycke

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!