tirsdag 18. august 2009

Litt av hvert: bilder og loppe plagg.

Er ikke dette mønsteret bare nydelig? Dette var et plagg jeg fikk tak i på fretex for å klippe det opp og lage noe av det...
Men datteren min falt pladask for plagget og ville gå med det. Så kult tenkte jeg, tenk at hun skal gå med et gjenbruksplagg. Jeg liker denne tanken jeg, så når jeg er innom gjenbruksbutikker hender det at jeg sveiper over kleskroken også på jakt etter fargerike plagg med fine mønstre.
Jeg tok også noen bilder av de siste bildene som har havnet på våre vegger. Min kjære svigerfar som døde i vår, var veldig glad i å male og likte å eksprimentere med litt forskjellige uttrykk og farger. Han ble til slutt veldig bra, og han lærte mye av andre profesjonelle kunstnere som han samarbeidet med.
Etter at han døde fikk vi lov til å plukke ut et bilde hver. Jeg valgte meg dette gule, og jeg synes det ble så flott inntil våre kritthvite vegger. Fargene og inntrykket er faktisk bedre i virkeligheten enn det er på bildene her.
Over sofaen i stuen har jeg hengt postkort collagen av Line Juhl Hansen. Siden bildet var så langt og smalt passet det fint mellom sofaen og de høye vinduene.
He he, her er et bedre inntrykksbilde av sofadelen av vår stue. Jeg bare hater å vise fram den sorte skinnsofaen, men nå har det seg slik at det er den vi har nå. Jeg jobber litt med å finne ti tusen grunner til å kjøpe en ny. Jeg har så utrolig lyst på en stor hjørnesofa, som fyller ut veggene og gir mange sitteplasser. Har kikket litt på noen modulsofaer, men det koster jo penger, så jeg hiver meg ikke over det på impulsen.
Dette bildet er også laget av svigerfar. Jeg var med den gangen han lagde det. Tidligere hang det på kjøkkenet, men nå har det fått plassen over den ene sofaen i stuen. Jeg er så glad for disse minnene som han har etterlatt seg, og han er i våre tanker nesten hele tiden.

18 kommentarer:

 1. Kjære vakre vene...
  Du er da super søt=)
  Tusen takk for de fine ordene du har lagt igjen hos meg.
  Gudskjelov at det finnes bokstaver nok sier jeg bare...hihi..

  Du...ville bare ønske deg en god natt og god kveld videre...
  Er litt sliten akkurat nå.
  Men kommer tilbake til deg i morgen jeg.
  Klem klem klem...
  Dropsa

  SvarSlett
 2. så kjekt å se disse bildene svigerfaren din har malt. jeg likte dem. sånne minner er ufattelig kjekt å ha. min far er død..og han var veldig flink å tegne. så vi har en del tegninger som han har tegnet. de betyr masse.

  og takk for lang og særdeles koselig kommentar!! gøy å lese. jeg er bare veldig fornøyd med det malte gulvet. fargen var perfekt. den heter 2000-N. nå har jeg også lyst å male flere gulv i sammen farge. merker at jeg blir glad av sånne lyse golv.. i plassen for gulna furugolv og mørk eikeparkett.

  og du det favoritt-bryllupsbildet hørtes stilig ut. akkurat min smak;)

  ha en nydelig kveld!!

  SvarSlett
 3. Hei.
  Så flotte bilder din svigerfar hadde malt. Det siste minnet meg om en kunster som het, Joan Miro`. Kanskje der han fant litt inspirasjon fra...
  Supert med gjenbruk:)
  Prøver så godt jeg kan selv...

  SvarSlett
 4. Så artig å ha de flotte bildene som din svigerfar har laget!
  Dette er dyrebare minner!
  Herlig fretex stoff!
  Jeg er jo selv glad i gjenbruk.
  Har fått sydilla igjen...så nå blir det leting etter fine tekstiler, heklede brikker og gamle broderier på neste loppis.
  Gleder meg til det!
  Liker så godt den herlige vasesamlingen i vinduskarmen din!

  Ha en fin kveld!
  Klem til deg fra meg.

  SvarSlett
 5. Så heldig du er som har disse flotte bildene etter svigerfaren din.
  Bilder du kan se hver eneste dag og glede deg over og minnes...

  Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 6. Hello sunshine.

  Jeg skulle jo ha kommentert de fine bildene i går vettu..
  Disse likte jeg kjempegodt.
  Husker godt du fortalte meg at din svigerfar døde ja..hm...slikt er så leit.
  Men du...så utrolig flotte bilder han lagde...Helt supre..Og det bildet som henger i trappegangen passet så godt.

  Jeg for min del synes det å henge opp bilder er super vanskelig. Har liksom ingen fine...Min mor går å lærer å male, så jeg håper på å kanskje kunne få ett fint en gang...Fargene hun maler med er så akkurat min stil...(litt sånn Van Gogh...i fargene...kraftige)...

  Jepps...digger bruktfunnet..også så morsomt at datteren din liker dette også...
  Uff..du jeg gruer meg litt til min blir stor..her er det sååå stort gruppepress med tanke på merkeklær...(akkurat slik som da jeg var liten)...her skal det være W:E:S:C eller G-Star for gutta i hvertfall...du skulle sett gutta i gata...4 av dem som skulle begynne på ungdomsskolen du...oi oi...alle hadde W:E:S:C t-shirts men i forskjellig farge...
  Håper jeg kan overføre til lille pastill at det er greit å ha sin egen stil å stå for den..Jeg fulgte i allefall ikke massene da jeg var yngre...har alltid hatt min egen stil...litt miks av billig og dyrt...HO ho...så nå vet du det..*fnis*...
  Ha en riktig fin onsdag...ups..er det onsdag alt...jepps da blir det pilates på meg til kvelden..ååå det gleder jeg meg til.
  TUddelu..fra Drops

  SvarSlett
 7. God formiddag, Minmill!
  Så herlig med disse svigerfar-minnene! Jeg liker veldig godt disse bildene hans. Tror nok jeg normalt sett liker best slike litt nonfigurative bilder.
  Liker så godt de hvite panelveggene deres også og de små faveklattene rundt omkring.
  Toppen hadde flott mønster, og den hadde nok jeg også tatt med meg og tenkt jeg skulle klippe opp. Morsomt at datteren din kastet seg over den! Min yngste sønn snoker blant klær om han er med meg innom en gjenbruksbutikk. Han elsker klær, og ser også på disse brukte. Vi spøker med at han kommer til å bli klesdesiger, for han er så god til å tegne og elsker å sitte med papir og blyant. Så om tyve år håper jeg på å sprade rundt i kjole designet av minstmann!!
  Det var så flotte bilder fra huset deres i innlegget under også, Minmill! Jeg liker godt det jeg ser!
  Her stråler sola, og jeg har satt over to gjærdeiger. Gutta tar med en kamerat hjem fra skolen, og foreldrene hans er også venner av oss, så det er koselig å ha litt nybakst i huset når både sønnen er her og foreldrene kommer og henter.
  Så skal jeg prøve å sy. Har to venninner som fyller førti i løpet av en uka, og har noen planer for dem.
  Ja, jeg gliste fra øre til øre, da plansjen kom i hus!
  Ha en flott, solskinnsdag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 8. Flotte bilder, og ekstra morsomt at det knytter seg familiehistorie til dem.
  Ha en fin, fin dag!

  SvarSlett
 9. Det var et herlig stoff og jeg skjønner godt at du falt pladask!
  Moro at datteren ville bruke den da..Min datter på 12 har begynt å snuse i mitt skap også og har prøvd ut en masse ting..Det gjenstår å se om hun tar det på seg til slutt men moro er det i hvertfall :)
  Det er så nydelig i huset deres og bildene fra din svigerfar er jo rene skatten! Vakre bilder som et kjært familiemedlem har lagt ned sjel og arbeid i! Skjønner godt at dere er glade i disse!
  Og sofaen deres passer da godt til interiøret deres selv om du er lei..Men jeg vet hvordan det er! Er man lei så er man lei og det hjelper ikke at resten av verden synes at alt er flott hos dere!
  Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 10. Collaget var så läckert och jag ser allt att han hade något svärfadern!!! Man ser någon slag personlighet i bilderna...något extra tycker jag...äver om nu inte jag är en perfekt konstkännare, hihihi...
  Jag har alltid också gillat mest att ha konst från de man känner..någon dag ska jag lägga ut mina samlade alster också...för jag tycker ju det är så intressant...

  Är tillbaka nu!!!
  Blev lite le och deppig där en stund...men nu har jag tatt emot hösten och känner mig fylld av ny energi...målar på huset för att få det klart...vill pynta det på utsidan...och så är det väldigt mycket mys...och en hel del man inte vet vad det blir av..

  Kramar Lycke

  SvarSlett
 11. Så fine bilder du har etter din svigerfar!! Likte spesielt godt det siste du viste frem. Og de hørte skikkelig hjemme i det fine huset ditt! Det er herlig med slike unike ting ingen andre har, og særlig når det er så personlig:)

  Ellers titter jeg stadig innom her for å snoke litt i det fine huset ditt. Morsomt =)

  Hilsen Ann Rita

  SvarSlett
 12. Hei hei. Fine bilder og fine minner!!!
  Ja jeg tipper at du jobber for Glamox:))).
  Fikk litt hjelp da jeg fikk en mail med alle oplysningene om deg for litt siden:))

  Nyt dagen!!

  SvarSlett
 13. Ingen fare. jeg er så uskyldig atte:))). Si gjerne ifra når du skal hit da, så kan vi ta en kaffe:))

  Elin:)

  SvarSlett
 14. Hei minimill!


  Tusen takk for koselig besøk i bloggen min, kommer mer etterhvert. Har verken kjøkkenbord eller sybord i hus så kjenner at det kribler i fingrene etter å få lagt noe av de.

  Kjempe fine bilder svigerfaren din har laga! De minnene er verdifulle skatter som betyr mye.
  Så fint dere har det, herlige farger!

  Ha en fin ettermiddag!
  Hilsen Lilja

  SvarSlett
 15. Tapeten eller papiret du nevnte fra hylla mi kan det nok sikkert hende at du har sett før ja! Kjøpte den på Grønlykke i sommer :)))Angrer på at jeg ikke kjøpte mer. Det var så lite på rullen..Nå er det endelig fredag hipp hurra!!! Her blir det fredagskos med tv, litt godt å spise og et glass rødvin. Så er herved helgen åpnet! :))
  Klem fra Kardemomme som synes at du også har god smak ;)

  SvarSlett
 16. Hej! Såg din kommentar hos Lycke, så jag kikade in hos dig och gör ett litet avtryck! Skall genast bläddra tillbaka och kika lite mer!

  SvarSlett
 17. Heisann
  Tusen takk for det laaaange innlegget ditt hos meg. Så koselig, altså!
  Nå er det et nytt innlegg hos meg, med BEST LITE lampa, så løp og .......hi hi
  Din svigerfar "hadde det". Jeg likte bildene hans, særlig det gule. Og det må være spesiellt å ha det nå, som han er borte. Ta godt vare på det.
  Så koselig sofakrok du har. Vi har egentlig ganske nye sofaer(skinn) mn den ene har en stooor flenge, og er ødelagt. Må ha et pless over der, ligsom. Veldig synd, for sofaen er nydelig å ligge i, med plass til 4 personer. Vi har 2 stk, og de står mot hverandre. er lei av hjørnesofaer, og liker dette bedre!
  Lykke til med å "få ny sofa" hi hi

  SvarSlett
 18. Så koselig å se flere bilder fra hjemmet ditt. Og nydelige bilder signert din Svigerfar- godt å ha minner som man omgir seg med. Jeg har mange bilder av min egen mor fremme som jeg mistet for fem år siden. Godt å ha de fremme :)

  Håper 5 års dagen til datteren din ble en fin feiring- rosa ble det ihvertfall her hos oss. Og nydelig vær fikk vi også så der var vi heldige.

  Nå skal jeg kikke litt videre. Ha en fin fin kveld!

  KLem IfraLahell

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!