mandag 24. august 2009

Gratulerer med dagen min venn

I dag er min minste datter fem år. For oss er det en stor dag, og hun har i våre øyne blitt en stor jente. Dette er siste året for henne i barnehagen, og til neste år skal hun på skolen.
Familieselskapet var på lørdagen. Vi er en nokså tallrik familie når vi samles. Denne gangen var det mange som ikke kunne komme, så vi ble "bare" 18 stk. tilsammen.
For å få tidskabalen til å gå opp, så måtte vi ha "brunch" selskap på formiddagen. Jeg startet dagen klokken åtte med å bake en haug rundstykker.
Til dessert var det kaker og kaffe. Jeg glemte å ta bilde av kakene før folk forsynte seg, så jeg måtte skyndte meg å ta bilder før de ble helt spist opp.
Muffinsene fikk denne gangen lilla smørkrem. Det er gøy å lage muffinser, men jeg er ikke en av dem som spiser dem. De er mest for ungene...
Ostekaken hadde også fått lilla pynt. Blåbærgele er lagt som topplokk, og det blir en fin effekt når man kan se det lyse gjennom.
Og se der ja, her er bursdagsbarnet. GRATULERER.
.
I ettermiddag blir det barneselskap med de små vennene hennes. Det er jo kjempegøy å holde fest synes jeg, men du store tid så mye jobb det er. Jeg har egentlig holdt på siden torsdag kveld med å bake, handle, vaske, fikse og trikse. Så når denne dagen er over, skal jeg legge meg flat i sofaen og forhåpentligvis komme meg rundt på litt bloggbesøk igjen. Jeg må jo ikke få helt bloggtørke. Savner dere alle, og takker så mye for koselige og herlige kommentarer.

19 kommentarer:

 1. Elsker den turkise stolen din:) Og det lyse gulvet er lekkert. Skal helt klart ha lyst gulv neste gang jeg bygger/pusser opp:)

  SvarSlett
 2. Ojojo!!!!
  Helt underbart dukat bord! och så gojsiga saker finns det där!
  Klart att det är viktig dag då man fyller 5 år! Grattis princessan!

  Min Noa blir snart 5 år också; det kommer bli spännande!

  SvarSlett
 3. Utrolig fin stue,
  og lekkert fargerik borddekking!
  Knalfint!!
  J.

  SvarSlett
 4. gratulerer til den superskjønne 5 åringen! fint dekket bord og veldig fin stue. stor og luftig. vi er også mange i bursdagsselskapene her i huset. bånn gass og masse styr på forhånd...og mye å rydde etterpå:)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen til bursdagsbarnet!
  Gratulerer med dette sjønne barn, kjære Minmil!

  For et kjempefint festbord! Ha en fortsatt bra dag alle sammen! Klem fra Pillepalle

  SvarSlett
 6. Gratulerer til lillestore jenta!! FOR et flott bord! Og så herlig å ha et så herlig langt og stort bord med plass til så mange!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med femåringen!

  Nydelig bord, forresten. Fargerikt og lekkert.

  SvarSlett
 8. Så flott bord. Herlige farger. Og du husket jo å ta bilder av maten og...jaja,man lærer så lenge man lever. Jenta di var utrolig skjønn- er det ikke rart å snart ha en skolejente? Flott stue- er det lov å spørre hvor lampen kommer fra? Louis Poulson?

  SvarSlett
 9. For ett herlig kakebord, og du...hvordan lager du lilla smørkrem?
  Og de muffinsformene er de i silikon? Køpt hvor?

  Jeg ble skikkelig innspirert her kjenner jeg, må lage en grunn til å ha en kake snart tror jeg ;o)

  SvarSlett
 10. Så fint du hadde ordnet til bursdagsselskap. Og kakene så veldig gode ut ( så gode at jeg snart må ut å snike etter noe godt i kjøkkenskuffene...:)) Og selfølgelig gratulerer så mye med en nydelig femåring!!

  klem

  SvarSlett
 11. Å så herlig at lille snupp er fem år...ja tenk...snart ferdig med barnehagen...nyyyyyyt det siste året Minmill....ååå savner barnehagen...min har jo blitt 13 år bare de siste to ukene vettu...litt attitude på jenta...ja ja..det er jo bare bra det da..hihi...
  Hun er jo bare nydelig også=) SUperskjønn..

  Supre muffins..hm..det er jaggu lenge siden jeg har laget muffins gitt...kanskje jeg skal lage noen jeg kan ta med meg til Moss til helgen...jepps..da blir pappa glad..min mini liker nemlig ikke kaker....(?)...

  super lilla kake også..Men du å du så stor stue dere har da...herlig med såååå langt bord...Har vurdert å kjøpe meg større spisebord, og ta det turkise ned i kjelleren når den er ferdig oppusset om en to ukers tid...kanskje jeg skal det...savner å ha plass til mer enn 8 stk...jupps.
  Håper du har lagt beina høyt nå da kjære venn...det er koselig med besøk, men som jeg har sagt til hr Drops så liker jeg så veldig godt prosessen før selskap så godt jeg..litt fikse og ordne...så pleier jeg som regel å være så sliten når gjestene kommer atte..hihi..

  Jepps her blir det The Streets på Nrk nå halv ti...tuddelu yuhu...
  Stooooor klem til deg fra meg.
  Dropsa

  SvarSlett
 12. God kveld, Minmill!
  Gratulere så masse med den nydelige 5-åringen din!
  Så flott bord, og så romslig det ser ut hos dere. Dekke til 18 stk. er det ikke alle som kan.
  Tenk at du kjører både familie og barneselskap på samme dag!!! Himmel, det tror jeg hadde vært litt "heavy" for meg. Du er flink og for et fristende kakebord. Skjønner jo at folk hoppet raskt i disse flotte kakene.
  Minmill, slike kjoler jeg har sydd, klarer du å trylle fram også! Det er lett som en plett!
  Nå skal jeg prøve å finne en grå og en sort figurnær topp og sy noen litt mer høst/vinterkjoler også.
  Ha en god kveld med beina på bordet, og en fin ny uke!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 13. God morgen du :))Gratulerer så masse med den skjønne lille 5 åringen din på etterskudd!!
  Jeg har vært innom deg noen dager nå uten at det har vært noe liv så det var godt å se at alt er bra hos dere :)Visste jo at det var feiring på gang og det var moro å se bilder av nyyydelig dekket bord
  og lekker mat! Det var noen lekre kaker du har bakt! Muffinsene var jo rene kunstverkene!!
  Moro å se større bilde av stua deres også! Lekre gulv og supre møbler!!! Syverstolene er til å dø av..Ha en fortsatt fin dag! Her i Oslo skinner sola og det ser ut til å bli en knall dag på alle måter :))Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 14. For et flott hjem dere har ;)) - elsker store, åpne flater, der det er plass til masse mennesker, uten at det virker trangt!! Den lille prinsessen var supersøt da, og er helt enig med deg, at man gjerne skulle bremset litt ned når de runder 5 års alderen ;)
  Ha en fin dag.
  Klem Beppe

  SvarSlett
 15. for et utrolig lekkert bord :D ser ut som bildene er tatt rett ut fra et interiørblad jo :D

  SvarSlett
 16. Oppdekkingen din var jo bare fantastisk fin med de runde brikkene og vasene!! Nydelige farger mot det hvite:) Og jeg misunner deg den gode plassen dere har rundt spisebordet. Hos oss står spisebordet på kjøkkenet, noe som gjør at det er kjempegod plass til daglig, men liiitt trangt når hele familien samles (ofte 15-18 stk).
  Men du, jeg lurer rett og slett på en ting... Jeg tror kanskje vi traff på hverandre på fredag/lørdag. Ble litt i tvil nå når jeg ser du hadde bursdag, men så var det brunch, og dette var på ettermiddagen. Har du kjøpt noen lilla sko til døtrene dine i det siste? Mulig jeg er helt på jordet, jeg har jo sett 'halvveis-bildene';) av deg på bloggen, og har forlengst konkludert med at jeg ikke kjenner eller vet om deg, men så fikk jeg bare en følelse... Og denne damen hadde en Susanne Scherning-veske... Jeg var bare litt opptatt, og fikk ikke spurt.
  Men uansett, nyyydelig bursdagsjente:) Ha en super uke! Klem B:)

  SvarSlett
 17. Hei igjen - og grattis med dagen til vesla! Herlig med barnebursdag - med 4 unger..kan jeg alt om det!! Smil!..inkl hvor mye jobb det er! Smil!

  Masse flotte bilder fra bursdag - herlig! Masse deilige farger!

  Jeg har ikke anledning til å scrolle hos deg nå - men jeg kommer snarlig innom igjen!

  KlemKKann

  SvarSlett
 18. Hei Minmill!
  Gratulerer til den søte jenta di!!!
  Så flott du har laget i stand til henne, og du for et bord og ei stue! Fantastisk å dekke til langbord, og jammen har du ikke et supert kakebord også.mmm! Ha en fin og avslappende kveld, og en glad uke!
  esmaralda

  SvarSlett
 19. flott blogg og fantastiske bilder!

  Ha en fin dag, Lene.

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!