mandag 13. april 2009

Bruktfunn rett før påske

Hei igjen alle bloggvenner. Og jammen med er ikke påskeferien over før man får pustet skikkelig inn. Vi har vært hjemme siden i går. Fjellferien ble forkortet med to dager siden mildværet/sen påske fikk snøen til å smelte fortere enn is i Sahara. Alpintrekket måtte stenge. Vel og merke snakker jeg om fjellområdet i sør Norge nå, så det ikke skulle være noe tvil om hvor jeg har vært i påskeferien.

Jeg skulle hekle såååå mye i ferien, men i min ildfulle iver over å lage lammelår, skar jeg likegodt et dypt kutt i venstre pekefinger med kjøttkniven. Har noen prøvd å hekle med en bandasjert og stiv venstre pekefinger? Det kan jeg fortelle at går heller dårlig.

Men som en fornuftig kvinne jeg er, så hadde jeg med backup. Så da ble det laget noen papirfugler istedet.
Men så til saken, (det jeg egentlig skulle blogge om). Her om dagen, rett før påske, skulle jeg ut på søpla for å hive unna en del skrot fra Minmill huset. På denne søppelfyllingen har de en gjenbrukshall som man bare kan forsyne seg av på egen hånd, uten å betale. Jeg svingte innom bare for å konstatere at det er bare skrammel og jalla ting som ligger der. Men brems, brems....
Her sto denne skatten av en hylle med rosemaling og det hele, i orasnje skrud. Jeg hev den inn i bilen og lovet den et nytt liv i vårt hus. Den skal selvfølgelig få en liten makeover. Jeg har sagt til meg selv at jeg må beholde rosemalingen i midten, og bli malt i en annen farge rundt. Men nå får vi se. Jeg er en type som må tenke litt leeeenge....(selvfølgelig tar jeg mot tips......)
Dette 70 talls speilet sto også og kikket på meg da jeg kom, og jeg falt pladask. Det var helt fint i kantene og speilet var perfekt i mine øyne. Det skal også få en fint liv og en fin plassering i vårt hus. Foreløpig står det plassert i entreen, før jeg får valgt meg ut et passende sted for lekker biskenen.
Og til slutt, tusen takk for påskehilsener fra alle bloggevenner. I kveld og i morgene tar jeg meg en real runde for å si hei, og se hva slags sprell dere har funnet på i det siste.

16 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake :)For en flott sak du fant på fyllingen da! Den hadde jeg også tatt med meg!
  Dessuten skal vi ikke se bort fra at rosemaling kan bli en ny dille her i blogglandia ;)
  Jeg har aldri hatt noe som er rosemalt men har etterhvert lært meg å aldri si aldri..
  Synd at kommentaren din forsvant i går. Det er noe herk når det skjer!
  Ja nå er våren kommet for å bli heldigvis! Her regner det i dag men det er bra temperatur og jeg har stått ute og slipt det gamle brune bordet i stua. Nå har det fått første strøket med hvit blank maling og ser ut til å bli bra..
  Vi jobber og jobber men begynner å bli slitne og da gjør vi flere feil også..Skal prøve å få hengt opp nye hvite persienner før vi tar kvelden men maken ser på fotball og jeg tar meg en tur innom blogglandia! Flotte fugler du har laget forresten. Fugler er helt klart min nye dille :)
  Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 2. Herlige fugler du lager!
  Har nesten lyst til å kopiere :O)
  For et kupp du gjorde på fyllinga!
  Lekre ben!
  Gleder meg til å se det etter make over!
  Det blir sikker knall bra uansett!

  Klemmer fra Linda

  SvarSlett
 3. Kjære farlige dame med kjøttkniv!
  Velkommen hjem! Koselig å ha deg tilbake blant oss igjen.
  Gjenbrukshall på søppelfyllinga!!! SÅ fantastisk! Tror jeg hadde flyttet inn på fyllinga umiddelbart jeg i redsel for å gå glipp av noe.
  For et fint bord og herlig speil!
  Virkelig et kupp vil jeg si.
  Slik søppelfylling vil jeg ha også! Skal innrømme at det er oftest far i huset som har frekventert søppelfyllinga, men neste gang tror jeg at jeg blir med eller at jeg tar den turen.
  Skjønner at du er små(stor)misunnelig på å ha fri hele denne uka. Det er jo så deilig med noen dager hjemme etter fine dager på tur. Neste uke skal jeg imidlertidig trå til på arbeidsfronten og være på 7. trinn.
  Her har det vært heller trist vær i dag. Tror kanskje jeg skal kjøre til Porsgrunn i morgen og ta turen innom Tove og Pynt. Var på leting etter lilla og lyst plastteppe i Danmark ,men den gang ei. Tove har hatt slike inntil nylig, så vi får se. I Skien har de også fått Søstrene Grene og det er jo fristende å ta turen innom den også, selv om jeg akkurat har besøkt en Grene-butikk i Danmark.
  Nå har jeg tenkt å hoppe til køys. Ha en god natt og en spennende ny uke!Jeg liker veldig godt bloggen din også, Minmill! Rie-fuglene du hadde laget var kjemefine! Klem fra kaspara

  SvarSlett
 4. Gøy med slike funn:) Kan bli riktig så fin! Tror jeg blir med mannen neste gang han skal på fyllinga..
  Har vært innom bloggen din før og trodde jeg hadde lagt deg til, men neida.. surrer liit noen ganger. Veldig mange blogger å holde styr på. Men nå gjør jeg det med en gang i allefall, for jeg liker bloggen din kjempegodt:)

  SvarSlett
 5. Huff da, den fingeren hørtes ikke god ut. Jeg lagde lammelår i dag, men fikk noen andre til å utbene og skjære opp for meg :D Er også veldig flink til å kutte meg selv...

  Så fine ting du fant deg på "søpla" da! Herlig å finne slike uventede skatter :o) Og tallerkenhylla ble kjempefin!

  Ha en fin uke,
  hilsen meg og kosene mine

  SvarSlett
 6. åh, den hyllen var jo helt fantastisk! jeg tror jeg hadde valgt å male hele hyllen i gult eller rosa, og beholdt bakplaten oransje med rosemalingen på! :D Gleder meg uansett til å se hva du får utav den, spennende prosjekt!

  SvarSlett
 7. Wow! Det var fine fund. Hyllen med orange blomster er sååååå flot. Forstår godt at du måtte have den med hjem. Jeg glæder mig til at se den efter en make-over.
  Det er herligt at fine uventede skatte! :-)
  Rigtig god uge til dig.
  Charlotte i DK
  www.herhosmig.blogspot.com

  SvarSlett
 8. Hello...
  WOW for et kjempefint møbel...godt du come to the rescue....Heldig du..

  Tusen takk for koselige ord inne hos meg...jeg blir så glad når du roser meg sånn..tusen takk...

  ja som du så så har jeg vært hjemme i påsken og drust over litt av hvert..både her og der jeg gitt..moro...

  Og det er jo så enkelt å gjøre slikt...

  Har du en tallerkenhylle til ja..hm..du er heldig...

  Og du...jeg spraylakket hvitt i går jeg...nytt for meg...men alt kan ikke være i farger...jeg tror jeg hadde blitt gaaaal...Gøy med litt forandring...Jeg skulle vært billakkerer jeg vettu..hi hi...

  Oki, jeg får rusle meg videre her inne jeg da...

  men, stakkars jeg fikk helt vondt når du sa at du hadde skjært deg jeg...ikke bra...du assa..nettopp ferdig med senebetennelse (var det ikke)..så dette...fysjom...
  GOdt du hadde annet og gjøre der oppe da..Og de fuglene er jo sååååå fine...hvorfor har ikke jeg laget slike tro..hmm....

  Klem klem ...

  SvarSlett
 9. Hei! Vel overstått påske. Den gikk så altfor fort.

  Men OJ! FOR noen bruktfunn da! Nydelig benk med rosemaling. nydelig.

  SvarSlett
 10. Hei på deg,

  Det er jo så gøy når man finner skikkelige skatter i bruktbutikker.!! Jeg har ikke noe tips til farge..Kanskje sort?? Vanskelig.. Regner med at du finner ut av det.. Stakkar deg med fingeren..Nei, det er vel ikke så lett å hekle med stiv finger nei;o)

  SvarSlett
 11. OI, oi, oi, snakk om skattekammer! du er heldig:) Gleder meg til å se resultatet.

  SvarSlett
 12. den hyllen var jo veldig tøff da.
  gleder meg til å se resultatet!

  jeg sliter også med litt startvansker etter påsken. men kommer vel inni hverdagen etterhvert :)

  SvarSlett
 13. Hei! Lakserosa er jo en trendfarge i år, og er det ikke vanskelig å male fint rundt rosemaligen? Mitt forslag er at du skrubber den ren og beholder den slik den er, eller at du bruker malingfjerner og fjerner det meste av malingen, og beholder det rundt rosemalingen. En slags omvendt shabby chic, om du skjønner hva jeg mener...? Ikke vær for nøye med fjerningen, fint at det sitter en del igjen, det blir mest naturlig.

  SvarSlett
 14. Kjære Minmill!

  Nei, for en nydelig kommentar! Tusen takk, søte du! Men ja, jeg er helt sikkert at jeg er ikke norsk, men innerst i sjelen kanskje, hihi. Vet ikke jeg.

  Den gamle fruen på profilbildet er faktisk jeg, ja...Det var på Halloween for 2 år siden. Jeg gikk som hekse og ville spise små gutter :) Gutten på høyre er yngstemannen min, men jeg spiste han jo ikke.

  Jeg må jobbe igjen på mandag. Må innrømme at jeg har ikke lyst for å gå.... Jeg vil bestille Norgefly i neste uke. Håper jeg kan reise til Lofoten i neste måned, men jeg må spørre sjefen min før.
  Klem fra Pillepalle

  SvarSlett
 15. Flaks... har du jammen hatt.. sitter selv å ser på Finn.no på dette: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17055318&sid=xz2bac-cW9w628889&pos=null&tot=null

  Og de er jo et kupp da.. men så var det plassen..

  Skulle ønske jeg hadde dette store huset.... men snart .. heheh -- fin blogg som jeg liker å følge::)

  Ha en strålende Torsdag :)

  SvarSlett
 16. Hei Minmill!
  Så fine ting du fant på søpla da! Genialt at det er lov å hente seg ting der! Så kjedelig med fingern din da, håper den blir i orden snart! Papirfugler er så fint, de du viser var veldig fine!
  Ha en herlig dag!
  fra esmaralda

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!