torsdag 6. desember 2012

DIY G O D J U L kuler

Heisann, dette er nok et DIY prosjekt fra meg. Jeg er et kreativ menneske, og jeg liker og lage ting. I år har jeg tatt helt av med hjemmelaget julepynt og du verden så gøy jeg synes det er. Mellom middagslaging, leksehjelp, klesvask og ungekjøring sniker jeg meg til å male et lite strøk eller feste en liten tråd.

Hvert år pleier jeg å kjøpe litt ny julepynt i butikkene, men i år har det forbruket sunket betraktelig. Jeg har bare kjøpt to nye ting, og til meg å være er det helt fantastisk.

Denne gangen har jeg tatt bilder før jeg begynte for å kunne forklare det videre til de som vil la seg inspirere til å lage noe lignende. Isoporkuler, hyssing, øyeskruer, hobbylakk og selvfølgelig pensler hører med.

Øyeskruen skrus inn i isoporkulen. Deretter males kulen med to strøk hvitmaling, mens man holder i øyeskruen. Deretter males øyeskruen to strøk også så metallpreget forsvinner. Deretter kommer den nervepirrende jobben, nemlig å male bokstaver. (stjerner, hjerter, striper er selvfølgelig også fint.) Jeg tegnet først svakt med blyant og deretter med pensel og hobbylakk.


Min variant ble G O D  J U L.

Lysestaken jeg har hengt kulene på har fulgt meg i mange år og jeg er fremdeles like glad i den. Jeg mener å huske at den er svensk-laget, og i sin tid kjøpte jeg den på husfliden.

1 kommentar:

  1. Så utrolig kule de var :) Og den staken din også likte jeg veldig godt :)
    Ha en flott fredag
    klem Jane

    SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!