onsdag 30. november 2011

Dill dall må ut.


Endelig lys!!! I dag dukket sola opp her i sør. Å ta bilder inne ble det nesten litt vanskelig siden sola lager skygger. Jeg måtte ta ned persiennene for å klare å få til noe med kameraet.

Jeg har fått litt sånn sprerre for å stasje for mye til jul nå. Det er sikkert fordi jeg føler meg så forsynt, både fra blader og blogger. Jeg har tatt et raid rundt i huset for å få bort all overflødig dill og dall.

Sofaen ble rensket for en haug av puter. Jeg følte puteporteføljen vokste mot meg og holdt på å kvele meg. Nå ble det mer harmonisk. Jeg må ha det sånn som dette helt til jeg får lyst til å dille det opp igjen.

Til og med skrivebordkroken ble renset for overflødig dilldall.

Har du det også sånn, at det plutselig blir for mye, og at du må rense ut litt?

tirsdag 29. november 2011

Hviiiiiiiiiiiiiiit


Jeg må være med i ukeskonkurransen til Hviit, min favoritt butikk på nett. Jeg har handlet litt her, men fremdeles er det mange godsaker jeg kunne tenkt meg. Jeg ønsker meg egentlig ALT Hviit har, men det er vel ikke særlig realistisk. Klikk HER for å være med. 

mandag 28. november 2011

Festkveld og en liten sneakpeak av skapet


I helgen som var hadde vi festmiddag hjemme hos oss. Pinnekjøtt, årets første for min del, sto på menyen. Mens mannen kokkelerte på kjøkkenet, gjorde jeg det som vi damer liker å gjøre...dekke bordet.

Dagslys er det ikke så mye av på ettermiddagen for tiden, så lysforholdene er så som så her. Men bildene ble ikke så verst likevel. Jeg må få nødt til å si at jeg blir mer og mer fornøyd med Tine K lampen jeg kjøpte tidligere i år. Jeg har trengt litt tid til å bli vant til den.


For første gang brukte jeg tøyservietter. Disse er laget i lin og fikk en runde i tørketrommelen for å få dem til å se stonewashed ut. En hyssingstump ble surret rundt servietten og sølvbestikket og det gjorde susen denne gangen. Jeg laget pompoms av silkepapir i hvit og gull. I tillegg strødde jeg valnøtter på bordet i mangel av kongler, men det kommer ikke så godt fram på bildene.


Tidligere på dagen var jeg ute i hagen og fikk tak i noen grener fra et tre og hang på barkepynten jeg kjøpte hos Hviit. Glassvasene ble dekket med hvitt silkepapir og litt surret hyssing.


Jeg må ikke glemme og nevne noen ord om det nymalte vitrineskapet. Jeg er så fornøyd med det. Jeg skal prøve og få tatt noen bilder i dagslys snart, sånn at jeg kan vise det bedre fram.

Nå er det på tide å få lagt seg. Jeg skal nemlig opp klokken seks i morgen tidlig for å trene før jeg går på jobb. Har jeg lyst til det? Egentlig ikke, men jeg skal.

fredag 25. november 2011

Bonde skal ut


Jippi!!! Gjett hva som står i stua til tørk nå? Jeg ble faktisk ferdig med å male det gamle vitrineskapet. Folk som meg jobber best under press. Når jeg har sagt en ting skal det holdes. NB!! Det var ikke fordi jeg ikke ville ha giveaway, FOR DET VIL JEG HA UANSETT. Jeg er så takknemlig for deres positive meldinger som drev meg framover at jeg vil gi dere noe tilbake. Men det kommer jeg tilbake til senere.

Først skal jeg selge skjenken som står i stua nå. Jeg har laget annonse på finn på denne Ikea Bondeskjenken. Den må ut for å få plass til det nymalte gamle skapet. Så i kveld må denne skjenken ut i garasjen dersom noen ikke kommer og henter den i dag. Dersom noen i blogglandia er interessert så ligger annonsen HER.

mandag 21. november 2011

Skap maling


Arg og usj! Fysj og æsj! Jeg må bare vise dere bilde av vitrineskapet etter første malingsstrøk. Jeg trodde jeg skulle klikke mens jeg holdt på. å male. Jeg holdt på å gi meg mange ganger underveis og vurderte å lage en giveaway på det. Det er jo sikkert noen der ute som ville overtatt prosjektet. I dag hadde jeg ikke den største tålmodigheten, og å male med vannbasert grunning er noe av det verste jeg har gjort. Malingen tørker jo så fort. 

Nå skal jeg ikke være mer negativ, jeg måtte bare få ut frustrasjonen. I gode og onde dager, er det vel noe som heter. Så hold ut med meg. Nå skal jeg ikke vise noen bilder av skapet mer før det står ferdig, forhåpentligvis om ikke så mange dagene til, iallefall innen to ukers fristen jeg har gitt meg selv. 

søndag 20. november 2011


En aldri så liten titt inn i stuen er det jeg har å by på i dag. Jeg har ikke hatt så mye tid til overs i dag. Sukk!! Men det er det som er så bra med blogging. Man kan stikke innom når man har tid og man kan lage de innleggene som passer med tiden man har til rådighet. Blogging er jo en slags selvpålagt jobb uten betaling og man har lov til å gjøre det man har lyst til på sin egen blogg, men viktigst av alt: Jeg er her fordi jeg synes det er gøy!!! Jeg liker å blogge, jeg liker å lese andres blogger. I helgen har jeg ikke hatt tid til å være innom noen av dere, men i løpet av uken skal jeg garantert komme innom.

I dag har vi hatt en superkoselig dag. Først i kirken og høre på lille M som synger i kor, deretter julemarked på Bragdøya, som for meg er det koseligste julemarkedet her i byen.

lørdag 19. november 2011

Julepakker

For en herlig morgen. Fri fra jobb, sove helt til jeg våkner av meg selv, lang frokost. Og jeg fikk jammen meg lyst til å pakke inn noen av julegavene som er kjøpt inn. I år er jeg tidlig ute, og jeg har lovet meg selv at det meste skal være på plass innen desember starter. Hele desember skal bare nytes i en evig julerus, jeg som er en juleelsker deluxe.

Pakkene er pakket inn i gråpapir surret rundt med hyssing. Japansk tape er brukt til å dekorere pakkene. Noen pakker har fått hjerte, noen en bil, noen et smilefjes og noen en stjerne. Lappene er vanlige grå pakkelapper som jeg har stemplet med God Jul. Enkelt og greit.

Jeg måtte smile da jeg stablet taperullene. Oj, tenkte jeg, jeg har visst kjøpt mange.... Men jeg kommer garantert til å bruke dem mye. Det er jeg helt sikker på.  Ha en fin lørdag. Her blir det håndballkamp for store M og konsert i Domkirken i kveld.

fredag 18. november 2011

Lykt


Hei igjen mine bloggvenner. Uken har flydd uten at et eneste blogginnlegg er blitt postet. Jeg opplever vel det samme som så mange andre at når man kommer hjem sent på ettermiddagen, at det ikke er særlig mye lys inne. Det blir stusselige bilder av sånt. Men nå i dag testet jeg kameraet med stativ og trådutløser. Så da er vel dårlig fotolys en saga blott.

Bildet er en lykt som ble med meg hjem fra Kid for noen uker siden. Den var satt ned med 40%, så den kostet så lite at jeg måtte ta den med meg hjem. Jeg liker litt sånn orientalsk inspirerte lykter jeg. Nå når det er mye innekosetid så blafrer det i mange stearinlys hver kveld her hjemme.

Tusen takk til dere som har troen på at jeg klarer å male vitrineskapet. Hvis dere lurer på hvordan det går, så har jeg ikke malt en eneste flekk på det. Hi hi. En giveaway er faretruende nær og det er vel bra for dere. :-)

søndag 13. november 2011

Veddemål om vitrineskapet


Vitrineskapet jeg fant på finn ble stående i garasjen helt fram til i dag. Jeg trenger et lite puff i ryggen for å bli ferdig med det. Nå har jeg bestemt meg for at det skal være ferdig malt innen to uker. Dersom jeg ikke gjennomfører det innen to uker blir det en give away her på bloggen. Tror dere jeg klarer det?

lørdag 12. november 2011

Jeg fikk visst litt tid til å blogge denne helgen likevel. Vi har vært på hytten "vår" og vasket oss inn for vinteren, og gjort den til vår. For dere som ikke vet det så leier vi en hytte hvert vinterhalvår. Det er veldig moro å ha et sted å dra til i vinterhelgene hvor vi kan gå på ski, renne alpin og kose oss. Men det er alltid fint å sette sitt eget preg på hytten, så jeg har vært der med puter, sengetøy og annen pynt for at den skal bli litt mer koselig.

Men nå prater jeg meg helt bort. Tilbake til det egentlig skulle blogge om, nemlig farsdag. Jeg var en snartur innom byen i dag for å kjøpe pakke til far i huset. Jeg kommer ikke til å vise fram innholdet, men jeg har veldig lyst til å vise fram selve pakken. En mann tåler vel ikke for mange sløyfer og farger, så derfor ble det innpakking i gråpapir, hyssing og japansk tape. Litt sånn maskulin pakke blir det på far i morgen.

Så husk å gjøre litt stas på far i morgen folkens, noe jeg egentlig ikke er i tvil om at dere vil gjøre. 

Nå må jeg hive meg videre i dagens program. Ha en fin lørdag ettermiddag og kveld. 

fredag 11. november 2011

DIY adventlys med tall

Jeg har laget meg en ny vri på kubbeadventslysene i år. Jeg slår meg aldri til ro med å ha samme løsning hver år. Det kribler i meg til å forandre og fornye. Sånn er jeg bare. I år blir lysene hvite og store og med svarte tall. Tallene er laget i word, skrevet ut på skriveren, klippet ut og limt på lyset. Jeg synes det ble fint med de sorte tallene mot det hvite lyset. Jeg kommer nok til å lage litt mer stemning rundt lysene når advent nærmer seg, men nå var det bare om å gjøre å få tatt noen bilder og blogget dem.

Nå skal jeg løpe avgårde på en haug av ærender. Det blir en hektisk helg og jeg regner med at neste gang jeg får tid foran dataen blir på søndag. Det minner meg på at det er farsdag til søndag, så jeg må vel ut og ordne noe til far i huset også. :-) God helg bloggers.

onsdag 9. november 2011

Sort, hvitt og grått

Det slår meg at jeg har mye sort, hvitt og grått i interøret her hjemmet. Og det stemmer det. Bildet til venstre er ikke gjort sort/hvitt, det er bare sånn. Bildet til høyre derimot har jeg gjort sort/hvitt. Dere må jo tro jeg er helt ferdig med farger. Jeg er ikke det. Det er bare det at jeg trives godt med sort, hvitt og grått. Det gir meg en viss sjelefred. Ton i ton.....

tirsdag 8. november 2011

Liv & Lys

Her kommer en aldri så liten interiør bok anbefaling fra meg. Jeg har kjøpt meg noen forskjellige interiørbøker den siste tiden, blant annet Liv & Lys.

Det er fotograf Morten Holtum som har tatt seg av fotograferingen og bildene skuffer ikke. Bildene er store, delikate og lyse og boken har reportasje fra 11 danske hjem, i forskjellige stiler. Danske hjem skuffer aldri meg iallefall. Danskene er og blir flinke på interiør synes jeg. Dette er en sånn bok man bare setter seg godt tilrette i sofaen med og bare nyyyyyyter, gjerne med en kopp god te ved siden av.

Her er en liten smakebit....

... og en til. 

Jeg kjøper alle bøkene mine hos Capris.no. De har stort sortiment og bra priser og sender for en rimelig penge eller fraktfritt dersom man handler for et visst beløp.

PS! Hjertelig tusen takk for søte kommentarer om bok puten. Dere er så søte som sprer om dere med gode ord. Det varmer. Takk og takk og takk. 

Bok pute

Jeg er håpløs gal etter puter med trykk. Jeg ble så forelsket i denne bok puten første gang jeg så den. Godeste Hviit butikken har den i sortimentet sitt, og en kveld jeg var litt myk og lommeboken vid åpen, tok jeg sats og handlet den. Jeg trodde den kom med innerpute, men det gjorde den ikke. Målene var litt ukurante og jeg fant ikke noe her i byen. Derfor måtte jeg inn på HM.com og handle innerpute før jeg kunne ta den i bruk.

Puten har en fantastisk god kvalitet. Tykt stoff og krystallklart trykk. I am in love. 

For en gangs skyld har vi hatt blå himmel her på sørlandet og det kjennes godt etter mange dager med tåke. Ha en fin fin tirsdags aften.

søndag 6. november 2011

Pepperkake bake dag
























I formiddag laget vi pepperkaker, av Ikea pepperkakedeig. Det var litt rart at det luktet pepperkaker i huset så tidlig i november....









..... men du verden så koselig det var. Barna koste seg med mel og kjevler og pepperkakeformer.




















































Nå skal jeg ut i hagen og legge vårløkene i jorden. Jeg må benytte sjansen i dag siden det ikke regner for en gangs skyldt. Håper det varer.... Ha en fin søndag alle sammen.

lørdag 5. november 2011

Flette M



Jeg måtte teste en ny flette-sveis på min lille M i kveld. Jeg har gått lenge og lurt på om jeg kunne klare å lage en flette-sveis ala Valentino etter at jeg så innlegget HER på Minmote.no. Lille M ble jo riktig så  fin og fjong, og jeg ble overrasket over hvor lett det var å lage denne flette-sveisen.


Bildene ble tatt på badet sent i kveld, ergo litt kornete bilder. Det er ikke lett å gjøre bra foto i dårlig lys.




Etterhvert som tiden gikk kom det lekne lille mennesket frem i lille M. Det er ikke lett å sitte stille lenge av gangen. Det kribler i alle ledd  og muskler og etter å ha sittet stille lenge måtte hun bare riste litt løs og le litt. He he. Det er det som er så morsomt med barn.

Ha en fin kveld videre alle sammen.

fredag 4. november 2011


Det ligger et grått teppe over sørlandet. Det er så dunkelt lys ute. Jeg håper på litt blå himmel i helgen jeg. Jeg har hjemmekontor i dag og sitter inne på kontoret og hører på radio samtidig som jeg prøver å bli ferdig med ukas jobb prosjekter. Det er litt koselig det.

Jeg tok litt bilder av min lunsj tallerken. Jeg har kjøpt meg nytt objektiv til kameraet, og måtte bare nødt til å teste det. Jeg er helt imponert over lyssttyrken i objektivet, og jeg gleder meg til å fotografere masse. Objektivet heter Canon EF50mm f/1.8mm og koster ikke mer enn en 1000 lapp.