søndag 18. april 2010

Oliventreet mitt

Jeg glemte å nevne tidligere i dag at jeg fikk handlet meg et oliventre i går. Jeg har egentlig alltid hatt lyst på ett oliventre, men aldri tatt meg råd til å kjøpe ett. På en rask bytur i går, kom jeg over dette. Mine raske byturer pleier ofte og resultere i spontane innkjøp. Da har jeg ikke tid til å tenke, bare gjøre det før jeg må fly videre.

Det er litt for tidlig å sette det ut enda, men jeg tenkte jeg skulle mellomlagre det på loftsrommet siden det er litt kjølig og lyst der. Men..... jeg er litt usikker på hvordan treet trives i solys og hvordan det må vannes. Er det noen andre oliventre eiere som har erfaring med dette?

Ønsker dere iallefall en fin søndagskveld alle sammen....

20 kommentarer:

 1. Hei og hopp;)
  Oliventreet trives best i et lyst rom, men direkte sol-lys kan gjøre så det mister bladene sine.
  Det er først når den flyttes ut (som er i juni) at den "tåler" sol-lys. Den skal ikke vannes for mye, men den vil gjerne "dusjes" ofte, da også på stammen og bladene.
  Det kan også hende den burde pottes om dersom den vokser raskt, da den ikke liker det for trangt:)
  Lykke til med ditt nydelige oliventre, de er jp helt fantastiske:)
  Jeg har hatt mitt ute i skyggen på balkongen hele sommeren(og inne vinterhalvåret) og det trivdes godt med det:)

  SvarSlett
 2. Hei!
  Oliventre vil jeg også ha! Så tar med meg tipsene fra Ida Susanne jeg og:)

  Kos deg med treet!

  -E-

  SvarSlett
 3. Hallo!

  Så stilig, det er noko som står høgt på ønskelista mi.
  Supre tips frå Ida Susanne, dei skal eg også ta med meg :)
  Håpar at du får det til!
  Ha ein super søndag, kjære deg!
  Klemmen

  SvarSlett
 4. Hei Milmill

  Ville bare nevne at jeg ikke vannet mitt oliventre så mye i begynnelsen etter tips fra de som solgte det. Men treet mistet nesten alle blandene før en venninne kjente nedi molden og utbrøt: Du MÅ jo vanne det. Da hadde jeg vannet det forsiktig et par ganger i uken. Nå heller jeg så det nesten renner over pottekanten flere ganger i uken og mitt står i dirkelte sollys. Bladene blir litt brune på endene, men dette vil de gjør uansett når det settes ut. Ville bare dele min erfaring med treet, men tror nok at Ida Susanne har en veldig god bruksanvisning. Men i tilfelle du opplever at treet mister blad, så har jeg hatt god erfaring med å gi det mye vann.

  SvarSlett
 5. Så flott tre, ønsker meg selv et oliventre... Er jo så flotte og se på.... Og likte veldig godt terrassebeisen under, så vurderer den fargen selv på da den nye plattingen som skal opp nå i vår.....
  Ha en super søndag
  klem victoria

  SvarSlett
 6. Oliventre er nydelig! Gleder meg til jeg også har plass til slike herligheter! :)

  SvarSlett
 7. Så fint oliventre, et slikt et kunne jeg tenkt meg. Hvor mye koster et slikt tre?

  SvarSlett
 8. Spennende med oliventre! :)

  SvarSlett
 9. Det var kjempe fint! Lykke til, det går nok bra ;)

  SvarSlett
 10. Hei Minmill,
  Tusen takk for svar! jeg skal komme meg på en litt større blomsterbutikk og kjøpe en. Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 11. Ååååå nå ble jeg litt misunnelig - måtte nemlig kaste mitt oliventre tidligere i år da jeg ikke fikk helt dreisen på det. Men skal prøve på nytt om ikke lenge.

  SvarSlett
 12. Hei hei!
  Jeg har hatt mine oliventrær 3-4 år og de trives ganske godt!
  Om vinteren har jeg dem på soverommet hvor det er lyst og kjølig, de får vann av og til. + at de dursjes litt.
  Nå har de fått flytte ned i stua og på dagtid står de ute på verandaen - nå får de vann annenhver dag ca. Om sommeren står de ute mitt i solsteken !! Og de får vann nesten hver dag, det har gått bra hittil (og krysser fingrene for at det fortsetter slik..)

  Oliventrær er jo så fine/dekorative, ønsker meg et mindre et også :) Lykke til med ditt, det går sikkert fint!
  Klem

  SvarSlett
 13. Hei kjære Minmill :))) Tusen milliomer takk for at du undersøkte dette med lampene for meg! Og så moro at det virkelig VAR Luxo-lamper! De var så feilfrie of ledningen var så lys at jeg nesten tenkte at dette måtte være en ny modell. Men det er enda morsommere at de er gamle. Uansett likte jeg de så godt at de hadde fått en plass i huset uansett. Siden jeg blir mer og mer glad i blått skal de absolutt ikke røres med malerkosten heller :)
  Tusen takk igjen for at du tok deg tid til å undersøke dette!! :))
  Oliventrær er så nydelige! jeg hadde et i fjor sommer som ble satt ut på terrassen men så glemte jeg å ta det inn da vi dro på ferie og da tørket det dessverre helt inn. men jeg skal kjøpe meg et nytt. Herlig med størrelsen du har kjøpt! Det er noe så fredsommelig med olivetrær..Dessuten er de vakre, og jeg er en oliveelsker av rang dessuten. Oliven, fetaost og gode tomater er en kombinasjon jeg aldri går lei av. Ha en fortsatt fin kveld! Nå skal jeg ringe mannen min og fortelle om lampene :)Stor, stor klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 14. God ettermiddag du godeste og allergiske MInmill!
  Allergi er noe herk, og jeg har også snufset og hivd innpå med medisin i disse dager. Nå er jeg plutselig bedre noen dager.Håper du også får utkikk for snørr og tårer..
  Så flott oliventre! Null erfaring her. Er vel som deg; har alltid kunne tenkt meg det, men har ikke tatt meg råd til det.
  Her har jeg en gjeng gutter i huset og nå er pizza Grandiosa fortært og jeg har vært leksehjelper. Sniker meg til litt blogging, for nå fikk de lov til litt Wii-spilling.
  Ha en fin kveld, Minmill!
  Klem fra kaspara

  SvarSlett
 15. Kjære Minmill! Det ser utrolig stilig ut! Klemmer fra Pillepalle

  SvarSlett
 16. For en fin blogg! Hvorfor har jeg ikke vært her før? :)
  Nydelig bilde, elsker oliventrær!!

  SvarSlett
 17. Hei Minmill, vi legger oss til som følgere hos deg vi, for det er en spennende og inspirerende blogg du har!Herlige bruktfunn og fargeglade prosjekter!Trenger nesten ikke boligblader lenger når det fins sånne blogger som det her:)

  SvarSlett
 18. Hei!
  jeg har 2 oliventre...det ene er ganske stort, så har jeg et lite...begge har stått i stua i vinter(det store ved et vindu og det lille i en mørk krok)det kan bli kanske kaldt og veldig varmt i stua...fyrer bare med ved...jeg plantet det store med ny jord (kaktusjord)og det vokste så mye i hele vinter( det nye skuddene mistet ikke bladene)jeg vannet masse hver uke...det lille trodde jeg kom til å dø, siden det ikke fikk noe lys og nesten ikke vann( det vokste det også...nå har jeg satt dem ut og dem vokser fortsatt :-)lykketil! Tone

  SvarSlett
 19. Hej flott oliventre ønsker meg et slikt =)Fin blogg du har her tar eg turen innom igjen =) ha en fin kveld videre klem fra Monica

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!