onsdag 30. september 2009

Privat snekkeren

Her om dagen fikk vi tak i en benkeplate til å ha på kontoret vårt. Det ble en billig Ikea eikeplate. I lokale kjøkkenbutikker skulle de ha kr. 2000,- pr. meter (???), og da var det bedre å betale bare kr. 1500,- for en lang plate fra Ikea.
Privat snekkeren min (les: mannen) dro til med sirkelsagen og tilpasset lengden på den. Nå ligger den ferdig oljet i garasjen og klar til å monteres på veggen, så snart jeg er ferdig med å male listverket litt.
Siden jeg har klaget og fortalt om nedturer her på bloggen, så kan jeg denne gangen fortelle noen positive historier: Husker dere mannen som syklet rett på vår nye bil? Vi fikk jo høre fra alle at syklister sto sterkt i alle slike saker, men for ikke så lenge siden fikk vi brev fra forsikringsselskapet at vi VANT!!!! Juhu.
*
En annen flott historie, er stuegulvet vårt. Vi fikk lagt nytt gulv i stuen for snart ett år siden. Vi har hatt problemer med knirk (mye mer knirk enn det gamle gulvet). Vi fikk en snekker (ikke mannen) til å rette av gulvet, legge nye sponplater, varmegulv og parkett. Det var en kostbar affære og vi har i lang tid holdt på å diskutere med alle leverandørene, og har ikke kommet noen vei. Etter mange befaringer hos oss fant vi ut at det var dempeplatene som gnisser mot sponplatene, og lager ulyd. Jeg var egentlig klar for å kjøre saken inn i retts apparatet, og hyre en uavhengig konsulent til å vurdere saken. Men snekkeren vår ble jo også lei av hele greia og konklusjonen ble at han gir oss gratis arbeidstimer, retter opp feilen, og legger alt på plass igjen. Hadde vi ikke hatt en så grei snekker ville vi vært tvunget til å gå den tunge veien inn i rettsapparatet. TAKK SNEKKER!!!

tirsdag 29. september 2009

Søte fløte

Søte fløte eller rettere sagt "Søde fløde " på Sørlandsk. Jeg tror jeg har en forkjærlighet for små fløtemugger for tiden. Historien begynte med at hver gang svigermor var på besøk, så lurte jeg hvorfor ikke vi har noe å ha "det hvite til kaffen" i. (Selv er jeg en dame som drikker svart kaffe, og på morgenen er den veldig svart og sterk). Det er ikke like stas å sette en melkekartong på bordet. Derfor skjønte jeg at jeg måtte begynne å kikke litt etter en fløtemugge som jeg likte. Jeg fant en liten søt Burleigh mugge med lilla dekor i København i sommer som jeg tror jeg har vist før.

I går var jeg innom Fretex en liten tur, og der fant jeg denne lille nusselige muggen med blomster og gullkant. Den var så søt, at den måtte bli med meg hjem. Så nå har Burleigh muggen fått selskap på kjøkkenveggen. De er jo flotte sammen da. Så når svigermor kommer på besøk, kan hun selv velge hvilken mugge hun vil bruke. :))))

mandag 28. september 2009

Filtsko til spisebordstolene

Hvem har vel ikke irritert seg litt over de harde stolføtter til rørstolene sine? Stolene lager etterhvert riper i gulvet, og i tillegg masse ulyd når de dras fram og tilbake. Jeg har forsøkt og feste vanlige filtputer til mine stoler, men de bare løsner. Jeg har i det hele tatt vært på jakt etter en smart løsning i mange år. Jeg har både syveren stoler og rondo stoler, og jeg liker stolene så godt at det har aldri vært noe alternativ å bytte ut disse. Denne knotteløsningen til rør stoler må jeg bare prate varmt om. Jeg leste i danske Bolig Magasinet om filtknotter til rør stoler. De henviste til et dansk firma som heter Kilde Consept. Du finner dem hos www.kilde.dk. Her ligger det liste over løsninger de de forskjellige stoltyper. Bolia i Norge er forhandler av disse.
Jeg måtte bruke tang for å få av de gamle knottene... Handy Minmill måtte virkelig gjøre et søk i verktøykassa, og fant fram en god rør tang.
På syveren stolen var det tilogmed en gjenstridig liten sak som måtte dras ut med knipetang. Handy Minmill holdt på helt til hun var svett i hendene.
Her er bilde av en original knott og en smart filtknott. Nå er det bare gøy å dra stolene ut fra bordet. Vi hører ingen ulyder og gulvet får en veldig pen behandling. Var dette et bra tips eller?

lørdag 26. september 2009

Høstens klesdrakt

Tusen takk alle dere for varmende kommentarer til meg i min tid med motbakker. Det er så godt å få oppmuntringer fra dere, selv om vi ikke er kjente i det virkelige liv. Men det føles likevel som vi er en liten familie her inne i blogglandia. Jeg kan gjerne være litt personlig innenfor visse rammer her inne. Jeg viser jo mitt private hjem, hva jeg driver med, og hva jeg liker, så da er det fint å kunne si fra når alt ikke er helt topp også.
Interiør og klær henger sammen til en viss grad synes jeg. Ofte er det slik at kleskolleksjonene har en touch av det som er in i interiørverdenen. Jeg har vært på en liten handlerunde og fått meg litt nytt til høsten. Jeg falt for denne kjolen fra Container. Jeg er jo innmari forelsket i Odd Molly, men lommeboken min har ikke råd til mer av det, så da er Container et rimeligere alternativ. Her er det også frodige møntre og rike detaljer.
Dette hekle skjerfet er også fra Container. Og her er jo virkelig hekletrenden som vi har blogget om så mye, kommet fram til klespodusentene også. Jeg kunne nok klart å hekle et skjerf som dette selv, men jeg har hverken tid eller lyst.
Så en liten reise tilbake i tid: Jeg har kjøpt meg Dr. Martens Boots igjen, men denne gangen i en høy variant. Jeg liker de røffe støvlettene som passer til alt. Jeg hadde Dr. Martens Boots på begynnelsen av 90 tallet (hvem hadde ikke det?) som var blytunge å gå med.....
.....men nå har de heldigvis gjort dem lettere. I tillegg er det en glidelås langs innsiden av leggen som gjør det lettere å få dem på.
Så passet de jo fint til Container kjolen da. Hi hi. God helg alle sammen. !!!!!!

torsdag 24. september 2009

Titt tei! Her er jeg......

Skygger, humper og dumper, la problemas, spøkelser eller kall det hva du vil. Noen ganger i løpet av livet, møter vi alle på noen av disse, enten store eller små. Jeg tror jeg har møtt på en av de store utfordringene. Jeg er et veldig emosjonelt menneske og min indre turteller stopper helt opp når jeg møter motgang. Blogglyst, kreativitet og nyskjerrighet er noen av de tingene som totalt blafrer med sitt fravær.Jeg har vært innom og tittet på mange blogger i de siste ukene, i håp om å få tent en gnist. Dere blogger så mye lekkert og kreativt og jeg kjenner selvfølgelig et drag. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre hjemme, så jeg gleder meg som bare det til å få satt igang igjen. I stedet for å sitte å sture, bruker jeg min tid til å prøve og løfte meg selv opp. Når negative tanker kommer, tvinger jeg meg til å tenke på andre positive ting. Jeg hiver meg ut på lange spaserturer eller tar en treningsøkt. For meg er det mental terapi og holde på med fysiske aktiviteter, og det virker. En annen sikker vinner er å være sammen med barna og gjøre gode ting for dem. Barn er takknemlige vesener, og jeg kjenner en uforbeholden kjærlighet til dem. Og det samme gjør de mot meg.
Hele familien min og en vennefamilie har vært på sydentur siden sist. Vi har nytt sol og deilig varmt badevann. Vi har snorklet blant fargerike fisker. Batterier er ladet opp, og jeg er full av solens vitaminer, og jeg ser framover……

fredag 4. september 2009

Fra sommer til høst

Det er vel ingen som er i tvil om at sommeren holder på å lukke døren. Det er en dør som blir låst med en stor nøkkel, og det er ikke mulig å få åpnet den igjen. Det eneste vi kan gjøre er å ha gode minner fra desom vi kan bære med oss til neste sommer.
Jeg blir litt vemodig med tanken på at det er lenge til neste gang vi kan sitte ute og å ha lystige lag sammen med venner. Nå er sommergarderoben pakket halvveis ned, høsttøy på plass i skapet. Sandaler byttet ut med sko og støvler. Litt tykkere jakker henger på plass i garderoben.
Hele familien er klar for høstlige aktiviteter. Jeg benytter sjansen til å ta fram noen bilder som gir meg veldig gode følelser, og det trenger jeg akkurat nå.
Dette servicet fra Rice som er på bildene, ønsker jeg meg så veldig, og det har stått på ønskelisten min helt siden jeg så det første gangen. Det er bare helt nydelig....Ikke sant?
Her i huset er det ikke mye å blogge om akkurat nå. Så det blir lite bilder fra hjemmefronten. Jeg driver bare og sorterer, arkiverer og kaster store mengder med papirer. I går kveld gikk jeg gjennom forsikringene våre, og fant ut at vårt forsikringsselskap har hatt noen store prisjusteringer det siste halvannet året. Derfor har jeg bestemt meg for å ta en ny runde med forsikringene våre. Det er ikke gøy å betale for mye....så innimellom kan det lønne seg å følge med litt.
-
Ønsker alle der ute en riktig god helg. Masse klemmer fra Minmill