onsdag 18. mai 2011

Nytt lerretsbilde


Ett stk. stoff kjøpt på Åhlens, ett stk. lerret og en haug av stifter og nennsomhet. Denne ideen fikk jeg via en bloggrunde for ikke så lenge siden. Jeg har latt meg inspirere. Jeg skulle gjerne oppgitt kilden til bloggene som har laget dette før meg, men vær så snill å ha meg unnskyldt for at jeg ikke husker hvem det var.

Jeg liker dette stoffet fra Åhlens med trær på, og jeg hadde noen lerretsbilder fra før som jeg følte hadde gått ut på dato. Så for en sum av ca. 150 kroner fikk jeg meg et helt nytt bilde her hjemme. Det frister å gjøre dette med flere av lerretsrammene her hjemme, men da med andre stoffer.

mandag 16. mai 2011

Sushi take away

Sushi er godt!! Her om dagen kom jeg over en facebook link som fortalte meg at det var åpnet en take away Sushi restaurant her i byen. O lykke!!!

Sushien var rykende fersk. Risen var myk og god. Fiskestykkene helt superferske. Dette var godt å sette seg ned med i sofakroken med sushi og et glass champagne.

For de som ikke har prøvd sushi eller ikke liker det, kan jeg si: Prøv!!! Sushi smaker jo ikke så mye i seg selv, men med tilbehør som soyasaus, pepperrot og wasabi, så blir det knallgodt. Ikke minst er det sunt.

For deg som bor i Kristiansand så ligger take awayen HER.

Ny lampe over spisebordet!

Well. Ny lampe er på plass over spisebordet. Det ble Tine K sin XL lampe som havnet over spisebordet vårt i denne omgang. Dere som har fulgt med har vel skjønt at jeg opprinnelig ville ha en industrilampe her, men det ble nedstemt av mannen min. Derfor fant jeg ut at Tine K var ok og henge her istedet. Husker dere bildet av min gulnede lampe fra Norman Copenhagen? Alt annet enn denne stygge lampen ville blitt bedre. Nå er den presset flat og stappet i en søppelsekk og kjørt til søppelfyllingen.

Sånn som dette var det før med en gulnet lampe med svimerke i. Dersom dere vil lese mer om det kan dere klikke HER.

onsdag 11. mai 2011

Blomster fra Danmark

I løpet av påskeuken var vi på en liten svipptur til Danmark. Etter badeland tur med ungene dro vi ned til et gedigent hagesenter ved byen Hjørring. Det var nytt for meg at blomster og krukker er rimelig i Danmark, og det kan jeg skrive under på at det er. Jeg tok helt av og kjøpte meg alle sommerblomstene og til og med nye betongkrukker der.

 Jeg er overbevist om at jeg sparte mange kroner på og handle der istedet for her hjemme. Og sommerblomster må man jo ha.


Blomstene har stått noen uker nå og de ser ut til å være av god kvalitet. Blomsterkrukkene er frostsikre og tåler og stå ute en norsk vinter. Jeg gleder meg til terrassen blir ferdig slik at jeg kan sette mye av dette ned der.

tirsdag 10. mai 2011

Vil dere se huset vårt og litt av vår nye hage?

Her er huset som meg og min familie bor i. Så nå vet dere hvordan det ser ut. Som kjent skjer det mye på renoveringsfronten hos oss for tiden. Det er uteplass som er i fokus akkurat nå. Hagen bak huset får en gressplen som rettes opp ved hjelp av ny støttemur

Dette blomsterbedet skal jeg bygge opp med steiner og sement. Hokus pokuset blir og få til å plante slik at det blomstrer fra vår til høst. Noen som har noen gode tips? Gjerdet på bildet ble malt i samme farge som huset i helgen. Det ble fint!

Her er utsiktsbilde mot sjøen. Her skal mannen min bygge et gjerde så ingen faller ned. Det er nokså bratt og langt ned over kanten, så gjerde er et must.

De rare firkantene i gresset er forskaling til fundamenter. Over denne grushaugen skal det nemlig bygges en stoooooor terrasse. De sorte ledningene er dreneringsrør fra takrenner og tomten vår som ligger høyere oppe.

Så sånn ser det ut hos oss nå. Nå vanner vi ferdig gresset hver dag så det skal gro. Som kjent så sliter vi litt med tørke her på sørlandet. Egentlig er det et luksusproblem. Jeg er ikke så glad i nedbør.