Endelig har jeg forsøkt meg på å lage kandiserte stemorsblomster. I hagen har jeg hele fire krukker med forskjellige stemorsblomster, som til nå har vokst seg store og fyldige, og om jeg kniper bort noen blomster gjør det ikke noe. Kandiserte stemorsblomster brukes som dekor på kaker. Du kan selvfølgelig bruke ferske stemorsblomster også. Jeg må jo ikke glemme og si at de er spiselige.
Det var utolig enkelt å få det til etter at jeg fant en teknikk.
Oppskriften er sånn: En eggehvite oppi en skål. Ta ut den hvite klumpen i eggehviten. Jeg har brukt litt små stemorsblomster, fioler går også greit. Så dypper du blomsten i eggehviten. Du vil oppleve at eggehviten ikke fester seg så godt på bladene, men da bruker du fingrene og smører eggehviten på. (Jeg presset fronten av blomsten mot kanten av skålen mens jeg smørte baksiden av bladene.) Så strør du farin på begge sidene av blomstene. De legges til tørk på bakepapir helst med fronten ned så fasongen blir fin og rett.
Som dekor på kake synes jeg de med blåtoner er finest.
Ta da, jeg synes sukkerkornene blir lekre på stemorsblomstene.
Snart skal Bakeren Minmill bake kaker som smaker. Nam nam. Hvorfor baker jeg kaker midt i juni? Er det noen som klarer å gjette seg til det? Jeg skal fortelle mer om det i morgen.
Oi, takk for godt tips. Det må jeg prøve når kjøkkenet er oppe å går igjen.
SvarSlettStemorsblomster er jo så vakkert, de er nok en av mine sommerfavoritter.
Kos deg i regnværet du også.
Klem fra meg.
Dette må jeg og prøve!
SvarSlettHa en deilig junihelg.
: ) fra meg
Smart, dette skal jeg se og få prøvd i løpet av sommeren. Er slike kandiserte stemorsblomster holdbare en stund..eller? Og jeg er også litt nyskjerrig på hvilke kaker du bruker dem til pynt på, sukkerbrødskaker?! Kanskje kommer det et bakeinnlegg;-)
SvarSlettSå ut som et herlig spaopphold under her!
Ha en fin fredag videre!
Ååå, det var utrolig dekorativt! Og det så jammen godt ut også!!!
SvarSlettMå prøves en dag.
Klem fra Stine
Skikkelig lekkert- gleder meg til å se de på kaken(e)- du har kanskje bursdag snart? Det er jo mange som fyller år i juni.. Så heldig du er som har drivhus- det begynner jeg å ønske meg også- jeg var veldig glad i hagearbeid som barn- og nå kommer den interessen tilbake igjen. Jeg skjønner du har peil på oliventrær- det som du pottet om -er det et som du hadde fra før? De vokser jo sakte- så jeg har ikke tenkt å gjøre noe med det før til neste vår- takk for tipset om at de liker sand i jorda;) Lykke til med bakinga;)Og takk for koselig kommentarer inne hos meg;) Ha en herlig helg!!
SvarSlettFor ein flott idé. Dette vil eg også prøve til ein bursdag i juli. Takk for tipset!
SvarSlettså flott!! det fikk jeg lyst åprøve også! Nydelig!
SvarSlettKjempelekkert! Jeg har hittil bare brukt dem friske, men dette er jo enda mere delikat. Har drøssevis av dem i hagen så dette skal jeg definitivt prøve.
SvarSlettTakk for kommentar på bloggen min:)
SvarSlettDette var jo berre eit supert tips, skal jammen prøve ut dette:) Nydelig dekor!!
Klem Anita
Så lækkert! Fikk jo lyst til å bake nå, sånn at jeg får prøvd dette :) Takk for tips
SvarSlettHa ei god helg:)
Synnøve
Hei!
SvarSlettSer nydelig ut!
Har forsøkt dette engang men da bare krøllet blomstene seg og så ikke bra ut i det hele tatt! Skal forsøke denne metoden! Kanskje til sommerens bursdager?
God helg!
Hilsen Kristin på Akeleiegården
Så fint det ble!Stemorsblomster har jammen vakre farger også, det blir jo så bra!Har aldri prøvd å gjøre det, men jeg blir jo fristet nå kjenner jeg...Fantastisk idè til bursdager eller sommerfester:)Ha en finfin helg:)
SvarSlettNydelig & fristende!
SvarSlettEr det noe spesiell smak på stemorsblomster?
Oi! dette så jo helt fristende ut.... hmm, må prøve dette mens de blomstrer for fullt her ute:-)
SvarSlettEr litt bursdager pågang her i juni:-)
Ha en fin helg!
Så spännande det ser ut...kan man äta dom?
SvarSlett