mandag 21. juni 2010

Bursdagsfest her også


Bake kake søte, dyppe den i fløte.... Det er ikke ofte jeg baker kaker, bortsett når det er noe å feire. Hvis jeg baker kaker bare for moro skyld, kan du være sikker på at det er jeg som spiser opp mesteparten av det. Jeg er som en narkoman når det kommer til søtsaker. Jeg hiver i meg helt til det er tomt, og sitter med verdens dårligste samvittighet etterpå. Selv om jeg spiser sjokolade nesten hver dag, er ikke det nok til å bremse meg dersom det ligger kaker eller godteri hjemme. Er det noen som kjenner seg igjen?

Vel, jeg har prøvd meg på å lage en oreo kake. Denne kaken har jeg bare lest om men aldri prøvd meg på selv. Det er jo spennende og lage noe nytt for en gangs skyld. Dersom dere er interessert i oppskrifter, skal jeg blogge dem i morgen. Bare legg igjen en beskjed i kommentarfeltet dersom du er interessert. Kaken ble forresten spist opp, så den falt tydeligvis i smak. Jeg fikk snappet til meg en liten bit jeg også før den forsvant.


Nå er det lenge siden langbordet har vært dekket her i huset. I min dvale tilstand har jeg ikke hatt lyst til å ha særlig storbesøk. Men nå ”måtte” jeg innkalle troppene siden jeg er født i stjernetegnet Tvilling, og har bursdag denne juni måneden. Jeg fylte 21 år på hvert lår :-) forrige lørdag. Stønn, det er et tall jeg ikke forstår, men tross alt er det bare et tall. Alderen skjemmer ingen, og heller ikke meg. Det viktigste for meg er at jeg har det bra, og det har jeg. Her er forresten gulrotkake med kandiserte stemorsblomster på. Ble det ikke lekkert?

Jeg er visst ikke det eneste junibarnet i bloggsammenheng. Jeg synes jeg ser det ene bursdag innlegget etter det andre her omkring. Jeg har hevet meg på Kardemommes gode ide om å lage små vimpler til å stikke i kaken. Jeg lagde noen litt større varianter, og brukte grillspyd-pinner som ble delt i to som vimpelstang.


Jeg fikk dessverre ikke tatt noen heldekkende bilder av bordet før folk kom så det får bli med bilde av kaffekopper og fat med blomster og lys.

Så til slutt et lite bilde av en liten bursdagsgjest som sovnet foran boken i kveld. Det tar på og spise pølser og kaker og bare løpe rundt og leke.

14 kommentarer:

 1. Så nydelig kaken ble altså!! Stilig med vimpler på kaken og. Ja jeg kjenner meg desverre altfor godt igjen i det du sier.
  Så søt som sovnet med boken, i det skjønne sengetøyet :)

  SvarSlett
 2. PIIIIIP
  Jeg vil kjempe gjerne lese oppskriften på den kaka..
  Å guri malla den så fantastisk god ut..
  Krysser fingrene for at du legger ut oppskriften imrg eller iløpet av uka :)

  SvarSlett
 3. Så fin gulrotkaka di ble - den glinser jo i kremen :) Tipper den er god - og jeg krever en oppskrift.. hihi.. ;)
  Ser ut til at dere hadde en fin dag :)
  Kos dere i det nyyydelige været nå Ü

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen!
  De kakene så helt nydelige ut!
  Klem

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Så flotte kaker du har laget, synes stemorsblomst kaken ser ut som et lite kunst stykke. Gratulerer med vel overstått bursdag:)

  Hilsen
  Stina

  SvarSlett
 7. Gratulere med 21 år på hvert lår ; ) Jeg hadde og bursdag i forrige uke har sett mange bursdags barn her inne i det siste ja : D
  Nydelige kaker- jeg pleier å bake begge sortene ; ) Veldig godt med både oreo og gulrot kake ; ))
  Klem Tove

  SvarSlett
 8. Mm vilka läckra tårtor du visar upp! Oreo-tårtan såg extra god ut ;-) Ett stort grattis till dig oxå i efterskott! Hoppas att du blivit firad ordentligt...

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 9. Ja, det ser ut til å være mange juni-barn i blogglandia;) Kjempelekre kaker. Selv sliter jeg med å få til annet en lett sammensunkne halvtørre kaker:(

  SvarSlett
 10. Neeej, da.
  Jeg genkender slet, slet ikke det der med at spise kage eller chokolade. Her går det mest i gulerødder og agurkestænger.

  NOT!

  Den der kage... YUMMY!

  Den ser så god ud, at jeg da enormt gerne vil have opskriften. Så kan den supplere gulerødderne ;)

  Gratulerer med dagen. Dejligt at blive fejret (eller fejre sig selv).

  Klem fra Frau Putz

  SvarSlett
 11. å jo da jeg kjenner meg igjen både i det ene og det andre du skriver - selv om jeg har en god medhjelper på kakespisinga - er en halv kake på a mor LITT vel mye - så vi har begynt å invitere gjester på besøk når vi har lyst på kake vi ( i spania er ikke det vanlig å invitere på BARE kaffe liksom) Ellers går det i bursdager her i huset også, men de samles ikke til stor feiring av bursdagene her - og jeg er lei av å organisere ( svoger har bursdag 2 dager etter minimum mannen) Vesla kan vi ikke feire før ferien, for vi har ikke vann i svømmebassenget og eldstemann som har bursdag på lørdag har vi ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre ennå - vi får ta det i Norge i stedet DER blir bursdagene feiret!

  SvarSlett
 12. Gratulerer :)))

  Klemmer fra Pillepalle (uten nett)

  SvarSlett
 13. HEI!

  Gratulerer med dagen =0)
  Kjempeflotte kaker du laget. De kandiserte stemorsblomstene var jo bare fantastiske!! Hvordan gjør du det??

  Hilsen en sjokoman
  TUSSI

  SvarSlett
 14. Hei igjen

  Ser jo nå etterpå at du har forklart hvordan du gjør med blomstene, sorry... Ble så ivrig, for det var super fint, dermed skrev jeg før jeg leste videre....

  Hilsen Tussi

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!