torsdag 26. august 2010

I full fres


Livet går i full fres for tiden. Det er så mye som skjer rundt meg både privat og i jobb. Denne lille jenta mi som står her på trappen har begynt på skolen, og har nettopp fylt 6 år. Jeg kjenner morshjertet mitt hopper og jeg fryder meg over alt det spennende som skjer med henne nå.

Bursdagen hennes var med småvenner fra nabolag og skole. Jeg måtte lage disse sjokoladetrukne mashmellowsene. De er alltid suksess for de små.

Oppskriften er enkel: smelt kokesjokolade og ta i litt smør for at massen skal bli glatt og flytende. Tre mashmellows på grillspyd, og rull den rundt i sjokoladen. Ta på litt kakepynt. Jeg brukte en boks med oasis for å sette dem i etterhvert som de ble ferdige.

Jeg laget også en haug med muffinser.

Jeg fikk dessverre ikke knipset bilder av dem i ferdig tilstand. Det blir jo litt lett kaotisk når brursdagen holder på, så det er ikke lett å ta delikate bloggbilder i farta.

Mine muffinser blir alltid så flate på toppen. Jeg har lyst til å lage muffinser som får sånn skikkelig topp når de er stekt. Er det noen av dere der ute som har en grei oppskrift å gi meg?

8 kommentarer:

 1. Vilken söt liten tjej du har!

  SvarSlett
 2. Skjønne skolejenta!! Hun ser så stolt ut:)
  Gøy med bursdagselskap også - håper hun koste seg:)
  Muffins er alltid vellykket hos de små:)

  Jeg bruker så mye forskjellige slags muffinsoppskrifter - men rart at du får de flate?! Jeg er nok ikke noen bakeekspert, så håper andre har en fin oppskrift som gir høye, fine og fristende kaker:)
  Kjersti

  SvarSlett
 3. Hei søte Minmill! Gratulerer med både skolestart og lille frøkens bursdag! Hun var da veldig stolt, tror? Og moren ikke mindre, synes jeg :))
  Det var jo fint å lese fra deg! Klemmer fra PiPa

  SvarSlett
 4. Å store jente, også så fint hun hadde pyntet seg. De er så skjønne de små når de kommer så stolte med skolesekken som dekker nesten hele barnet.:)
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Så vakker hun er, og gratulerer med skolejente!!

  Marshmellowsene er alltid en suksess :)

  Ønsker deg en fin torsdag!
  Klem fra Livy

  SvarSlett
 6. Harliga, forventningsfulla tuttå :o)

  Og takker for tips, ser yummi ut :o)

  SvarSlett
 7. Hei Minmill!

  Så søt jente du har... gratulerer til henne med overstått bursdag.
  Jeg har en gutt som også har blitt 6 år og begynte på skolen nå. Det er spennende og følge dem nå fremover.

  Så bra at du likte vesken!

  Ang muffinser, så har jeg mange oppskrifter på ordentlige amerikanske muffinser, og de kommer du garantert til å få høy topp på. De er super-enkle å lage, og du kan blande i mange forskjellige ingredienser, som f.eks. sjokolade, bananer, tyttebær, squash, rosiner osv.
  Jeg er på jobb nå, men kan sende deg oppskrift på mail senere.

  Ha en fin dag!

  Klem, Sølvi

  SvarSlett
 8. Fantastisk blogg du har her, mange fristelser og fine inspirasjoner :D

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!