tirsdag 28. september 2010

Enda en pute og glidelåsoppskrift

Well, det går i grått for tiden. Enda en lysegrå heklepute så dagens lys i kveld. Jeg hev meg over prosjektet med iver. Siden jeg nå vet hvordan en glidelås skal sys på plass, så skal jeg også driste meg til å gi dere en liten oppskrift på det. Jeg dro på Kid butikken og kikket på hvordan glidelåsene var festet, og prøvde meg hjemme med godt resultat. So here it goes....


*Dampstryk heklestykket. Heklestykket er heklet med staver i en størrelse som passer innerputen.  Jeg brukete 35x50 innerpute.
*Klipp opp stoffbakstykket med gode marginer (trenger ikke være helt nøyaktig fordi det skal klippes til etterpå.)
*Lag ca. 1 cm brett på den ene delen. Lag en større brett på den andre delen som er bredere enn glidelåsen. Det er denne fliken glidelåsen skal gjemme seg bak.
*Plasser glidelåsen i midten av arbeidet og sy den fast på begge sider.

*Sånn ser arbeidet ut bakfra.
*Sy forsterkningssøm på tvers av hver side av glidelåsen.
*Så legges heklestykket og bakstykket mot hverandre. NB! Rett mot rett. Pass på at glidelåsen er sentrert i heklestykket. Fest med mange nåler slik at arbeidet ikke forskyver seg når det skal sys sammen med symaskin. Sy med rette sting. Klipp kantene rundt, og avslutt med sikk sakk sting. 

Sånn her blir puten seende ut bakfra. Skulle uhellet skje, og puten trenger en vask, så er det bare å vippe ut innerputen i en fei. Håper jeg har klart å inspirere noen der ute til å prøve seg på glidelås-pute, kanskje med et heklet forstykke.

I made another pillow and have posted recipe for how to install a zipper back. I'm happy .....

10 kommentarer:

 1. Du är verkligen flitig du!
  Kram Malin

  SvarSlett
 2. Oisann, dette var imponerende og veldig motiverende! Kjempefin pute :) Veldig fin blogg du har som gir oss ferskinger litt ekstra arbeidslyst. Jeg har en haug med gamle olabukser jeg tenkte å sy putetrekk av, så da kom oppskriften din som sendt fra himmelen :) Ønsker deg en god natt! Hilsen Yvonne

  SvarSlett
 3. Du har ne så fantastisk innbydende blogg! Utrolig delikat! Flott pute du har heklet, jeg må nok drøye litt og øve før jeg klarer å få til noe sånt :))) Takk for koselig kommentar, koselig å "snakkes" igjen. Klem, Irene

  SvarSlett
 4. flott pute, og takk for oppskrifta på glidelåssying:-) Det trengte jeg:-)

  Heklaputer er jammen også fint!!!!

  Fin onsdag ønskes fra Trine, klem:-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk - nå er dette innlegget lagret på favoritter :)
  Kjersti

  SvarSlett
 6. Dette ble jo kjempefint. jeg har sydd i glidelåser før, men ikke på den måten. nå skal jeg prøve det jeg også! Du er veldig flink til å hekle:-)

  SvarSlett
 7. Nydelig heklepute! Så flink du er! Og så med glidelås bak, jeg er imponert! :)

  SvarSlett
 8. hei. Ja vi har laget dørene selv - av glass fra riis og foringslister. :) Bra du spurte, hadde glemt å skrive det inn, men nå har jeg tilført det.

  Nydelige puter forresten! Love.

  SvarSlett
 9. så fin den ble.:-) glidlås er min skrekk.:-) men når du viser det her ser det lekende lett ut.:-)

  enig, det er mitt "PROBLEM" med pellisene, plassen å ha de på:-)

  flott "profil" bilde av deg.:-)

  ha en strålende kveld.:-)

  SvarSlett
 10. Juhu! Gleder meg til å prøve! Likte de tagsene på kurver, skikkelig lurt:O)

  SvarSlett

Jeg er avhengig av tilbakemeldinger fra dere lesere for at bloggen skal drives og være interessant. Gi meg gjerne ris og ros, alt tas imot med stor takk. Ha en fin dag!!!