onsdag 29. september 2010

Oppbevaring

Jeg er alltid på jakt etter et sted å putte ting oppi. I gangen vår har lommebøker, mobiler, post, småleker og alt mulig slags rusk en tendens til å bare flyte rundt forbi. Derfor gikk jeg til innkjøp av to litt romslige kurver som står på hyllen i gangen vår. Når jeg skal rydde i full fres, hiver jeg alt oppi her.

Jeg har brukt merkelapper fra hobbybutikken og min høyt verdsatte dymomaskin til å merke med.

I have bought two baskets to put in the hall to store keys, cell phones, post etc.. The labels are marked with a DYMO machine.

tirsdag 28. september 2010

Enda en pute og glidelåsoppskrift

Well, det går i grått for tiden. Enda en lysegrå heklepute så dagens lys i kveld. Jeg hev meg over prosjektet med iver. Siden jeg nå vet hvordan en glidelås skal sys på plass, så skal jeg også driste meg til å gi dere en liten oppskrift på det. Jeg dro på Kid butikken og kikket på hvordan glidelåsene var festet, og prøvde meg hjemme med godt resultat. So here it goes....


*Dampstryk heklestykket. Heklestykket er heklet med staver i en størrelse som passer innerputen.  Jeg brukete 35x50 innerpute.
*Klipp opp stoffbakstykket med gode marginer (trenger ikke være helt nøyaktig fordi det skal klippes til etterpå.)
*Lag ca. 1 cm brett på den ene delen. Lag en større brett på den andre delen som er bredere enn glidelåsen. Det er denne fliken glidelåsen skal gjemme seg bak.
*Plasser glidelåsen i midten av arbeidet og sy den fast på begge sider.

*Sånn ser arbeidet ut bakfra.
*Sy forsterkningssøm på tvers av hver side av glidelåsen.
*Så legges heklestykket og bakstykket mot hverandre. NB! Rett mot rett. Pass på at glidelåsen er sentrert i heklestykket. Fest med mange nåler slik at arbeidet ikke forskyver seg når det skal sys sammen med symaskin. Sy med rette sting. Klipp kantene rundt, og avslutt med sikk sakk sting. 

Sånn her blir puten seende ut bakfra. Skulle uhellet skje, og puten trenger en vask, så er det bare å vippe ut innerputen i en fei. Håper jeg har klart å inspirere noen der ute til å prøve seg på glidelås-pute, kanskje med et heklet forstykke.

I made another pillow and have posted recipe for how to install a zipper back. I'm happy .....

mandag 27. september 2010

En pute blir til

Endelig fikk jeg trang til å sette meg ned å gjøre ferdig en av putene jeg startet å lage i sommer. Som tidligere nevnt, så startet jeg å lage fire puter da vi ferierte i Danmark. Jeg oppdaget at jobb og andre sysler tok den kreative futten fra meg. Men det er jo trist å bare la prosjekter ligge slik at man til slutt ikke liker det man har laget.

Puten er rund og heklet i lysegrått bomullsgarn. Som bakstykke har jeg brukt vanlig bomullslerret fra Stoff og Stil. Jeg startet med å lage en glidelåsåpning i bakstykket. Deretter ble hekledelen og bakstykket sydd sammen med symaskin.

Det ble kun dette ene bildet av puten i dag, men jeg skal komme med flere bilder senere, og oppskift på heklingen....hvis dere vil.

tirsdag 21. september 2010

Litt høstlige bilder fra sofakroken

Jeg knipset noen bilder her hjemme fra sofakroken i ettermiddag. Solen skinner ute, og da blir lysforholdene inne også nokså bra. Tenkte jeg ville vise dere hva jeg handlet med meg fra Kremmerhuset sist gang jeg var der. Jeg har forelsket meg i puter med billedtrykk, så denne bilputen fikk plass i sofakroken i stuen vår.

Siden jeg er litt mettet på friske farger, har jeg kastet dem ut for en liten stund, og erstattet det med mer nøytrale ting. For tiden går det mye i grått og lyst. Disse lotusstakene er også fra det siste Kremmerhusbesøket. De er kjempefine om kvelden med lys oppi.

Lyng er vel noe de fleste har tatt inn i huset for tiden, og jeg er en av dem. De koster jo ikke så mye å kjøpe og er med på å lage litt god høststemning innendørs.

Ha en fin høstkveld dere!!!!

søndag 19. september 2010

Om å legge sola på glass

Tidligere i sommer plukket vi rips og solbær og lagde litervis med saft av det. Det ble dessverre ikke blogget om det. Nå i helgen har vi vært masse ute i hagen og gjort den klar til vinteren og neste vår. Trær er beskjært, hekker er trimmet, bøttevis med plommer er plukket.

Resultatet av plommesankingen er litervis med plommesaft. Saften ble helt på flasker og merket med dymo-sttriper. Tilfeldigvis fant jeg ut at flaskene passet som hånd i hanske i en Ikea kurv jeg hadde stående i stuen. Ble det ikke flott?

Jeg tror aldri jeg har smakt plommesaft tidligere, og det ble faktisk godt.

Men plommesyltetøy er jeg vant til fra mitt barndomshjem, så det har jeg smakt mange ganger. Nam!


Her er oppskrift på plommesaft og plommesyltetøy dersom dere har lyst til å prøve:

(et fellestrekk er at stenene bør fjernes fra plommene før de kokes for å unngå bitter smak fra stenene, jeg tok en liten skarp kniv og skar kjøttet fra stenene. Det tar litt tid, men det bør gjøres)

PLOMMESAFT
Plommene helles oppi saftkoker. Saften tappes ut etterhvert som den kokes ut av frukten. Avfallet blir liggende igjen i saftkokeren. Kok opp saften i en stor gryte og tilsett den mengden sukker du mener skal til. Jeg hadde ca. 11 liter råsaft og brukte ca. 3 kg sukker. Det er bedre å ha den for søt synes jeg for da vet jeg at ungene vil like den. Safen kjøles ned og helles i plastflasker som settes i frysen. Det finnes metoder for å ha den stående i glassflasker, men da må du i gang med konserveringsmidler og tette flasker mm. Når saften står i frysen tar man bare fram ved behov.

PLOMMESYLTETØY
Bruk den mengde plommer du ønsker å lage syltetøy av. Putt dem oppi en gryte. Kok opp og rør hele tiden så det ikke svir seg. Etterhvert kommer saften ut av plommene, og da er det ikke fare for sviing mer. Ta oppi sukker og Certo (1/2 kg sukker og en pose Certo pr. 2 liter frukt). Rør og kok helt til du har oppnådd ønsket konsistens. Kjøles ned og helles i små bokser, og putt det på frysen.

Lykke til!!

søndag 5. september 2010

Hopp og sprett

Hei på dere! Her er det ikke så mye å melde fra interiør og inspirasjonsfronten. Jeg har vært to dager i København på kurs som ikke medbringer noe bloggmateriell. Jeg har også vært to dager på fjelltur med mammaer og 4. klassinger i fantastisk solrikt høstvær. Men denne turen medbringer heller ikke noe bloggmateriell.

Denne kommende uke blir mye farting, så jeg tror jeg må melde at det blir lite blogging herfra, så bidraget for denne uken er en hoppende liten M som koser seg med hoppetau.

Ha en fin kommende uke alle bloggere og alle som er innom, så kommer jeg nok med noe nytt når jeg er på plass hjemme igjen.

onsdag 1. september 2010

Maling av benk og speil

En av sommerens oppussingsprosjekter var å pusse opp en gammel skjenk som vi hadde fått av noen i familien. Denne har tidligere tilhørt min manns mormor, og den er ufattelig bra laget. Det er heltre tvers gjennom og skikkelig sammenskrudd. Sånne møbler må man bare ta vare på. Den måtte sparkles etter at jeg hadde saget av noen store knotter som var limt fast i dører og skuffer.

Nå er den ferdig malt med en herlig grønnturkis farge som jeg første gang så på bloggen til Ida Susanne. Hun var behjelpelig med å gi meg fargekoden, så da var det bare å sette i gang.

Skjenken skal stå på lille M sitt rom, og jeg synes barnerom må ha litt friske farger. Jeg var spent på om hun ville like denne fargen, og det gjorde hun....heldigvis.

Et speil som ble kjøpt på loppis tidligere i år fikk også et strøk. Når jeg har montert knotter og ordnet rommet hennes, så skal jeg knipse noen bilder og legge ut her.