tirsdag 31. august 2010

Nye klær og sko til høsten


Jeg er ingen fashionista, men jeg liker og kjøpe meg noe nytt både på våren og høsten. Jeg leser et og annet moteblad, men ikke så veldig ofte. Veldig ofte avspeiler klesvalgene seg i forhold til hva man liker i interiøret. Hos meg så regjerer lune farger akkurat nå, og høstens kleskjøp er nettopp i lune farger. Plagg jeg ofte faller for er litt vide, myke og behagelige å gå med. Jeg kler meg sjeldent i noe som strammer, og grått og beige er gjengangere for tiden. Hvis jeg skal sprite opp et antrekk, tar jeg gjerne en detalj i knasj farge som f.eks skjerf eller et smykke. Toppen oppe til venstre er fra Gina Tricot, bootsene er fra Samsøe & Samsøe, den lange tunikaen er fra St. Tropez.

Grå flate boots med litt stasj er fra Bianco, og de er knallgode å gå med. De passer greit nå i overgangen til kaldere dager. Den lange stikkejakken er fra Noa Noa, og den gleder jeg til å surre rundt meg når det blir kaldt. Den lange grå tunikaen er fra H&M

mandag 30. august 2010

Ikke så mye som skal til

Jeg har vært litt i tenkeboksen når det gjelder fremtiden til kjøkkenstolene. Jeg har bestemt meg for at de skal forbli sorte, iallefall inntil videre. Jeg kom over noen grå puter på Kid her om dagen, og synes det ble litt mer innbydende med dem på stolene. Litt mykere å sitte på også...

Putene kostet 50,- kroner stykket, så da går det jo an å være litt impulsiv. Jeg synes både gulvet og putene kler hverandre. Hvis fargetrangen blir stor igjen, skal jeg heller vurdere å få omlakkert stolene i en friskere farge.


Jeg merker jeg trekkes mot lunere toner i interiøret nå som høsten er her. Det er kaldere ute, og jeg liker å omgi meg med varme valører. Akkurat nå er jeg vel midt i en grå fase her hjemme. Det var vel derfor jeg kjøpte denne grå vasen fra Liebe i sommer. Jeg liker den så godt.

fredag 27. august 2010

Party triks


Da jeg var i en 40 års fest tidligere i sommer, fikk vi som bordkort navnelapp med et tau på. Meningen er at navnelappen skal festes på glasset slik at man kan beholde glasset sitt hele kvelden.

I neste 40 års fest jeg skulle i, brukte vi ideen videre. Jeg klippet ut firkanter i tykk kartong, laget hull med stiftemaskin, laget navnene i dymo, og tredde på litt rosa glittertau.

Dette fungerer veldig bra. En annen fordel, er at hvis man ikke kjenner alle, kan man jo bare lese av navnet på lappen.

torsdag 26. august 2010

I full fres


Livet går i full fres for tiden. Det er så mye som skjer rundt meg både privat og i jobb. Denne lille jenta mi som står her på trappen har begynt på skolen, og har nettopp fylt 6 år. Jeg kjenner morshjertet mitt hopper og jeg fryder meg over alt det spennende som skjer med henne nå.

Bursdagen hennes var med småvenner fra nabolag og skole. Jeg måtte lage disse sjokoladetrukne mashmellowsene. De er alltid suksess for de små.

Oppskriften er enkel: smelt kokesjokolade og ta i litt smør for at massen skal bli glatt og flytende. Tre mashmellows på grillspyd, og rull den rundt i sjokoladen. Ta på litt kakepynt. Jeg brukte en boks med oasis for å sette dem i etterhvert som de ble ferdige.

Jeg laget også en haug med muffinser.

Jeg fikk dessverre ikke knipset bilder av dem i ferdig tilstand. Det blir jo litt lett kaotisk når brursdagen holder på, så det er ikke lett å ta delikate bloggbilder i farta.

Mine muffinser blir alltid så flate på toppen. Jeg har lyst til å lage muffinser som får sånn skikkelig topp når de er stekt. Er det noen av dere der ute som har en grei oppskrift å gi meg?

fredag 13. august 2010

Ferie handelen

Tusen takk alle dere for kommentarer om kjøkkenet og stolene. Jeg skal gå litt i tenkeboksen om stolene, så ser dere med en gang her på bloggen når det skjer noe. Jeg må innrømme at jeg er veldig fristet til å gi dem en runde med en annen farge. :-)

Da vi var i København var jeg selvfølgelig innom Susan Liebe sin lille søte butikk i Strædet da vi var i København. Selv om keramikken hennes selges overalt i København, synes jeg det er stas å handle det hos henne. Butikken i seg selv er jo et syn, og Susan selv er så hyggelig. Denne gangen ble det en liten grå vase med meg hjem, og jeg er forelsket i den. Det var mye mer der jeg kunne tenkt meg, men jeg regner med at jeg skal ta turen innom en annen gang også.

En annen ting som ble med i kofferten var denne puten med løvetann trykk fra  By Nord. Det var en liten nyåpnet butikk som hette Kaiku som lå i Kompagnistræde som hadde mye fint innen nordisk design. Hvis du titter nøye nok på bildet, ser du et grått strikket pledd som ligger over sofakanten. Det pleddet ble også handlet der og er også fra By Nord. Litt annet småtteri og noe tøy ble handlet, men det er ikke blitt avbildet enda, så da kommer det vel flere innlegg i denne sjangeren senere.

Så må jeg ikke glemme å nevne at jeg vant et blogglotteri hos Sølvi i bloggen En støvel og en sko. Dette hjemmesydde nettet kom i postkassen for ikke så lenge siden, og jeg har ikke brukt det i påvente av at jeg skulle få tatt et bilde og si at jeg er kjempeglad for gevinsten. Jeg er glad i nett, og dette kommer til å bli brukt mange ganger.

torsdag 12. august 2010

Sånn ble kjøkkenet

Med en gang jeg kom i land fra danskeferjen, hev jeg meg over gulvlistene, og fikk malt dem hvite. Kjøkkenet ble jo noe annet enn før, og jeg er fornøyd med resultatet. Jeg angrer ikke ett sekund på at gulvet ble grått. Selv om skitt og støv synes mye lettere, så vasker jeg det med et smil om munnen. Det samme gjelder den hvite trappen som må sviffes sånn omtrent annenhver dag. Og hvis jeg ikke gidder å gjøre rent har jeg et velsignet støvfilter foran øynene som gjør at jeg overser støvet.

En annen ting som kanskje står på programmet er å få omlakkert disse stolene. Jeg er så lei av å ha dem svarte, og vurderer om jeg skal få lakkert dem i en annen farge. Grønnturkis er jo en farge jeg er veldig glad i for tiden og jeg er sikker på at det ville passet fint inn her hvor det er så nøytrale farger på gulv og vegger. Hva synes du?

onsdag 11. august 2010

Ferierapport

Jeg har min siste ferieuke denne uken. Jeg prøver å kjede meg slik at tiden skal gå ekstra sent, men det er ikke mulig å få det til. Jeg tenker over alt det vi har gjort, og hvordan tiden har flydd. Så da er det vel på tide med et aldri så lite blogginnlegg igjen. Skal se om jeg kommer helskinnet gjennom dette, fordi jeg har en kranglete pc som stopper opp og må restartes hele tiden.

Vi har vært to uker på reisefot. Denne gangen valgte vi å reise alene. Jeg var litt spent på om ungene holdt ut med hverandre, men de var verdens beste venner hele tiden. Bare se bildet over.

Første uken av ferien var vi på Marielyst på Falster. Det er en øy syd for København. Den uken var ren rekreasjon og avslapning for oss. Der var vi hver dag på stranden og badet og solte oss. Stranden er kjempelang og fin, og badevannet var også greit.

Hytten vi leide lå 75 meter fra stranden, så det var bare å ikle seg badetøy og spasere avgårde uten å sette seg i bilen. Hytta var ikke den lekreste på denne jord, så det får holde med et utenfra bilde. Interiøret var ikke sånn som får interiørfrelste sjeler til å dåne. Men siden vi la vekt på avstand til sjøen og at vi var sent ute med å bestille, var dette det vi fikk.

I løpet av ferieuken begynte jeg på hele fire strikke og hekleprosjekter. Jeg er snart ferdig med dem, og skal vise dere hva dette er senere. Du verden så produktiv jeg blir når jeg har god tid. Skulle gjerne holdt på med slikt hele tiden jeg. Det er så moro å skape og lage.

Etter strandferien gikk ferden videre til Berlin. Vi startet første dagen med et market på Strasse des 17. juni. Det er et fast marked som arrangeres hver lørdag og søndag. Jeg angrer bittert på at jeg ikke kjøpte en Kaiser Dell lampe som var til salgs der. Det var mye rart og gammelt å se på, prisene relativt høye, så det ble bare et bilde av et utstillingsdukkehode med hårpynt.

Siden vi dro på tur med barna våre, var vi mange timer i Zoologischer Garten. Denne elefanten ville så gjerne spise trærne på andre siden av sperregraven. Jeg har aldri opplevd maken til mangfold av dyrearter på ett sted, og kan selvfølgelig anbefale andre et besøk her.

Da min mann studerte i Berlin, dro han hit til Operncafe på Unter den Linden. Det var de gangene han skulle flotte seg å kjøpe ekstra gode kakestykker. Det var iallefall metervis med kakedisk her, så vi fant alle noe vi likte.

Brandenburger Tor var en selvfølge å besøke. Titt tei, her er vi....

Jeg må bare nødt til å nevne Sea Life og Aquadom. Sea Life er en vannvittig stilig akvarieanlegg. Det var skikkelig gøy å være der. Aquadom er en glass sylinder fylt med en million liter vann, og i midten av den går en glassheis hvor man kan titte på alle fiskene som svømmer rundt en. Alt dette er bygd midt i ett hotell, så de som bor på hotellet kan kikke på denne gigantiske glassylinderen som er fylt av fisk.

Vi besøkte masse restauranter, men her ble det bare et bilde fordi jeg synes lampene i taket var så kule.

Det var mange drikkepauser underveis for å klare å holde svev i to småtroll.

Denne kafeen gikk i mintgrønn og rosa, så her ble det en is og en liten rast.

Etter tre dager i Berlin dro vi nordover igjen for å være tre dager i København. Det var nesten som å komme hjem syntes jeg etter alt kaoset i Berlin. Velkjente Strædet. Det ble ikke så mange bilder i København. Hehe, jeg var vel lei av å fotografere etterhvert, og siden jeg hadde vært der før, var det liksom ikke noe nytt. Siden det ikke ble så mye shopping i Berlin, så tok jeg det igjen her i København. Her visste jeg jo hvilke butikker jeg ville gå i. Det må vel nevnes at vi var en hel dag på Tivoli for å gi de små en opplevelse de sent vil glemme. Til og med jeg som er en pyse, måtte prøve alle attraksjonene, og jeg synes det var gøy.

Fikk knipset et bilde av disse putene fra DuNord i en butikk i Strædet. Jeg kan fortelle mer om hva som ble handlet i et senere innlegg. Nå får det være nok for denne gang.