fredag 16. juli 2010

Litt bilder fra siste innkjøp

Det har vært litt stramt grep rundt lommeboken den siste tiden, og jeg har vært flink til å holde meg borte fra butikker og alle de fristelsene som er der ute. Men noe har fått lov til å kommer over dørstokken her i huset, og siden jeg har hatt bursdag, så har jeg fått noen gavekort som måtte bli brukt.

En av favoritt butikkene mine her i byen er Hansen & Co. De har en veldig nøytral linje i vareutvalget, men har en del smakfulle ting synes jeg. Dette hjertet falt jeg pladask for og det skal henge på kjøkkenveggen for å brekke opp alt det hvite og lyse grå her inne.

Et mer fornuftig innkjøp er disse glassene fra samme butikken. Her har det vært utbytting av Ikea glass, som jeg har blitt veldig lei av. Jeg liker så godt disse glassene, og prisen på dem er ikke helt avskrekkende. Tidligere i dag var jeg nede igjen og fikk med meg store kafe kopper og langs skjeer. Men de fikk jeg ikke tatt bilde av nå.

Tallerkenhyllens om tidligere han over skrivebordet i stuen, er nå flyttet inn på kjøkkenet. Her står det fargerike kokebøker, tegninger fra ungene og litt annet dill dall.

Så da pakker jeg snippsekken og drar på en aldri så liten ferietur. Jeg takker så mye for alle koselige kommentarer de siste dagene. You make my day, må jeg jo si da. Og en annen ting som passer å si er PÅ GJENSYN.

Kjøkkengulvet ferdig malt

Dette ble mye bedre enn det ekle furufargede gulvet vi hadde før. Nå er tre strøk med gulvmaling på plass. Jeg har pusset og malt her mens resten av familien min har vært på hyttetur. Fargen ble lys grå med kode S-2000N, en helt nøytral gråfarge uten fargebrekk.

Listverket rundt gulvet skal males hvitt når vi kommer hjem fra ferie. Bord og stoler skal ikke inn her før det er gjort. Så da ble jo kjøkkenet litt triveligere enn før og har fått et gulv som er mye lettere å holde rent.

torsdag 15. juli 2010

Her har vi vært i sommer

Jeg har så lyst til å vise disse bildene fra en hytte vi var på tidligere i sommer. Vi har venner som eier stedet, og når jeg får lov til å knipse bilder for å legge ut på bloggen, er jeg ikke sen med å sette i gang. Jeg likte veldig godt den Hellas blå døren inn til soverommet i loftsetasjen.

Disse to lekre stolene sto plassert i et hjørne, og jeg elsker sånne gamle stoler med slitt patina.

Dette bildet er fra stuen. Hytten var rimelig nedslitt for noen få år siden, og jeg synes hytten var blitt flott med lyse vegger og nye møbler. Så her er det lagt ned mange arbeidstimer, og forvanlingen er veldig merkbar. Dette er et flott sted hvor man lett faller til ro og kan nyte lange sommerdager.

Nede på bryggen er det sol til langt på kvelden. Her ble vi sittende å grille og kose oss helt til solen gikk ned. Sukk, jeg er veldig glad for at vi har fått lov til å være på besøk her.

tirsdag 13. juli 2010

Velkommen inn i mitt kjøkken

Hvis det er noen som lurer på hva jeg holder på med for tiden, så kan jeg fortelle at jeg ble veldig lysten på å male kjøkkengulvet. Kjøkkenet vårt er egentlig ikke særlig flott. Det er et kjøkken fra tidligere eiere, men det er helt greit og det fungerer. Om noen år til kommer vi nok til å pusse det opp mer, men i sommer blir det ny farge på gulvet. Vekk med furufargen...

Jeg skal selvfølgelig vise dere bilder når gulvet er ferdigmalt. Nå er gulvet ferdig vasket med salmiakk, møbler flyttet vekk. Nå er det fram med rulle og kost og malerbrett, og jeg bretter opp ermene og setter i gang.

Til slutt må jeg ta med et bilde av en blomst som står på kjøkkenbenken. Det er min største datter som hadde med seg noen spirer hjem fra skolen, og nå har den jammen begynt å blomstre.

Opprkrift på Oreo Kake


Bedre sent enn aldri.....iallefall her er oppskriften på Oreo kaken slik jeg lovte å dele med dere. Det er lenge siden, jeg vet, men sommer og sol tok meg med storm. Jeg ble faktisk litt mumie igjen. :-)


O R E O  K a k e

• Ca. 450 g Oreo Kjeks
• 100 g smeltet smør (fungerer bra med Melange)
• 1 pk Phildelphia (225 g)
• 2,5 dl melis
• 3,5 dl kremfløte
• 3 spiseskjeer sukker
• 1 pose sjokolademousse (jeg brukte Freia sin med melkesjokoladebiter. Yummi)
• 3 dl melk (til moussen)

Lag 1:
Smuldre 3/4 av kjeksen til en fin masse. Resten av kjeksen brekkes i store biter og settes til side. Smelt smør, og hell det over den finkornede kjeksen og bland det godt. Smør massen i bunnen av en bakepapirdekket springform (ca. 24 cm).

Lag 2:
Miks kremosten med melis til det blir en luftig og kremete masse. Pisk fløte og sukker, bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag 3:
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.

lag 4:
Legg et lag med krem på toppen. Pynt med flere kakesmuler eller lag et mønster med smeltet sjokolade.

Kaken blir bedre om den får stå en stund, så dette er en passende kake og lage helt ferdig dagen før et selskap, eller å lage de forskjellige trinnene over flere dager. Den kan også fryses. Husk å skjære rundt kanten i springformen før den løsnes fra kaken. Bilde av kaken jeg lagde ligger litt lenger nede i bloggen...

B O N  A p p e t i t