mandag 31. august 2009

Kjøkkenkrok

Mitt blogge bidrag i dag, er noen bilder fra kjøkkenbenk kroken. Her henger det en ikea stang, hvor jeg henger opp ting som jeg er glad i. Jeg er veldig glad i fløtemuggen og kjøkkenhåndkle fra København, så de tingene får lov og henge her til pynt. Jeg er glad i kjøkkenhåndklær, og det er en av de tingene jeg sikkert har litt for mange av i skuffen.
Her må jeg flire litt når jeg ser at både malerkoster og støvler til tørk er blitt med på bildet. Jeg så ikke det før jeg lastet opp bildet, og tenkte at sånne ting kan jo også være med på et bloggebilde. Det viser bare at vi har litt "skrot" på benken vårt hjem. Jeg leste et sted på NIB at du er en ekte interiørblogger dersom du har malerkostene framme hele tiden, og det har jeg. Jeg tror de har stått der siden jeg malte noen lilla møbler. Det er jo ingen vits i å rydde bort ting som snart skal brukes. :))) (til dere som lurer, så er støvlene vasket gullende rene med såpe og skrubb, selv om det ikke ser sånn ut)
.
Nå drar jeg til vestlandet et par dager, og er tilbake i blogglandia til torsdag. Det som irriterer meg, er at jeg ikke får sett sesongpremieren av Greys Anothomy, og jeg får heller ikke med meg reprisen til helgen. Kriiiise. Dette er en av de seriene som jeg er hektet på, og jeg har gledet meg over at den kommer tilbake.

søndag 30. august 2009

Nytt kontor, pink celebration og blogging

Tusen takk for kommentarer og tips i forrige innlegg om Katvig stoffet. Jeg skjønte at jeg ikke kunne få tak i mer av det lilla Katvig stoffet, men det er mulig å bestille sengesett fra Katvig i en litt annen lillavalør. Av erfaring er det utrolig dyrt å bestille fra utenlandske web shopper, men hvis noen av dere vet om en norsk Web shop som selger Katvig sengetøy, tar jeg med glede i mot tips.
Det har dessverre ikke vært så mange innlegg fra meg i det siste. Tiden min er brukt på rydding på loft (gjør klart til å pusse opp loftsstuen) og klargjøring av nytt kontor. Det er ikke akkurat så mange spennende bilder å vise fra hverdagen i huset akkurat nå, men jeg skal prøve å ta litt bilder underveis.
På dette lille kontoret, skal det på plass en benkeplate i eik som skal gå fra vegg til vegg. Bredden er bare 2 meter, så her må alt planlegges for å utnytte plassen maksimalt. Vi hadde elektriker som la opp til lampepunkt rett under overskapene slik at lampe kan henges på veggen eller under skapene. I tillegg er det lagt opp til telefon/datauttak og en haug av stikkontakter langs gulvlisten.
I går bar jeg ned alle private papirer og prøvde og sortere litt bedre. Akkurat nå ligger forsikringspapirer, skatteligninger, regninger mm. i en stor haug. Sånne ting synes jeg er så kjedelig, og har lenge kviet meg for å gå i gang med dette.
Her er bilder fra barnebursdag som vi holdt på mandagen. Jeg hadde jo helt glemt å bloggifisere lille M sin barnebursdag. Det meste gikk i rosa, siden jeg vet at 5 åringer sin favorittfarge er nettopp rosa.
Jeg synes disse brusflaskene var så søte, så alle jentene fikk en hver med sugerør oppi. Når jeg åpnet dem skrev jeg navnet deres på slik at de ikke skulle blande dem.

Så til slutt, noe veldig morsomt. I Dagbladets Søndagmagasin er det en artikkel om blogging. Der er det et par av bloggerne jeg "kjenner", blant annet min gode bloggvenninne, Kardemomme. Artikkelen var veldig interessant å lese, og tar for seg hobby bloggere og profesjonelle bloggere. Anbefales.

torsdag 27. august 2009

Hjemmebakst og en etterlysning

I går kveld fikk jeg så lyst til å ha noen hjemmelagde knekkebrød i hus. Så etter å ha lagt ungene, gikk jeg igang med å bake. Jeg fikk en oppskrift av en venninne, og disse var kjempegode. Masse frø er det i dem, og det liker jeg.

Etterlysningen gjelder det lilla stoffet som ligger under knekkebrødene. Det er et lite nett fra Katvig som jeg fikk en gang jeg handlet tøy til barna mine. Jeg fikk et sort og et lilla, og det lilla er så flott, og jeg lurte på om noen av dere visste om dette stoffet selges løst noen steder?? Jeg kunne godt tenkt meg å bruke dette stoffet til noen småmøbler her hjemme.
Mmmm. Knekkebrødet ble veldig godt med gulost på....

mandag 24. august 2009

Gratulerer med dagen min venn

I dag er min minste datter fem år. For oss er det en stor dag, og hun har i våre øyne blitt en stor jente. Dette er siste året for henne i barnehagen, og til neste år skal hun på skolen.
Familieselskapet var på lørdagen. Vi er en nokså tallrik familie når vi samles. Denne gangen var det mange som ikke kunne komme, så vi ble "bare" 18 stk. tilsammen.
For å få tidskabalen til å gå opp, så måtte vi ha "brunch" selskap på formiddagen. Jeg startet dagen klokken åtte med å bake en haug rundstykker.
Til dessert var det kaker og kaffe. Jeg glemte å ta bilde av kakene før folk forsynte seg, så jeg måtte skyndte meg å ta bilder før de ble helt spist opp.
Muffinsene fikk denne gangen lilla smørkrem. Det er gøy å lage muffinser, men jeg er ikke en av dem som spiser dem. De er mest for ungene...
Ostekaken hadde også fått lilla pynt. Blåbærgele er lagt som topplokk, og det blir en fin effekt når man kan se det lyse gjennom.
Og se der ja, her er bursdagsbarnet. GRATULERER.
.
I ettermiddag blir det barneselskap med de små vennene hennes. Det er jo kjempegøy å holde fest synes jeg, men du store tid så mye jobb det er. Jeg har egentlig holdt på siden torsdag kveld med å bake, handle, vaske, fikse og trikse. Så når denne dagen er over, skal jeg legge meg flat i sofaen og forhåpentligvis komme meg rundt på litt bloggbesøk igjen. Jeg må jo ikke få helt bloggtørke. Savner dere alle, og takker så mye for koselige og herlige kommentarer.

tirsdag 18. august 2009

Litt av hvert: bilder og loppe plagg.

Er ikke dette mønsteret bare nydelig? Dette var et plagg jeg fikk tak i på fretex for å klippe det opp og lage noe av det...
Men datteren min falt pladask for plagget og ville gå med det. Så kult tenkte jeg, tenk at hun skal gå med et gjenbruksplagg. Jeg liker denne tanken jeg, så når jeg er innom gjenbruksbutikker hender det at jeg sveiper over kleskroken også på jakt etter fargerike plagg med fine mønstre.
Jeg tok også noen bilder av de siste bildene som har havnet på våre vegger. Min kjære svigerfar som døde i vår, var veldig glad i å male og likte å eksprimentere med litt forskjellige uttrykk og farger. Han ble til slutt veldig bra, og han lærte mye av andre profesjonelle kunstnere som han samarbeidet med.
Etter at han døde fikk vi lov til å plukke ut et bilde hver. Jeg valgte meg dette gule, og jeg synes det ble så flott inntil våre kritthvite vegger. Fargene og inntrykket er faktisk bedre i virkeligheten enn det er på bildene her.
Over sofaen i stuen har jeg hengt postkort collagen av Line Juhl Hansen. Siden bildet var så langt og smalt passet det fint mellom sofaen og de høye vinduene.
He he, her er et bedre inntrykksbilde av sofadelen av vår stue. Jeg bare hater å vise fram den sorte skinnsofaen, men nå har det seg slik at det er den vi har nå. Jeg jobber litt med å finne ti tusen grunner til å kjøpe en ny. Jeg har så utrolig lyst på en stor hjørnesofa, som fyller ut veggene og gir mange sitteplasser. Har kikket litt på noen modulsofaer, men det koster jo penger, så jeg hiver meg ikke over det på impulsen.
Dette bildet er også laget av svigerfar. Jeg var med den gangen han lagde det. Tidligere hang det på kjøkkenet, men nå har det fått plassen over den ene sofaen i stuen. Jeg er så glad for disse minnene som han har etterlatt seg, og han er i våre tanker nesten hele tiden.

lørdag 15. august 2009

Innredning i huset på en regnfull lørdag

I dag fikk jeg ånden over meg til å gjøre en av de tingene jeg lenge har tenkt på. Døtrene mine sine rom har vært rotete og ustrukturerte. Jeg har vært altfor lat til å henge opp lamper og hyller og knagger, så alle leker har blitt liggende på gulvet.
Jeg har jo nevnt tidligere at den største datteren min sitt rom skulla ha lilla og turkis tilbehør. I tillegg skulle hun bytte rom med lillesøsteren, så dette rommet ville jeg ha ferdig i dag. Dermed basta!
Jeg fikk skrudd opp ei av tallerkenhyllene jeg fant på loppis i vår. Det mangler litt innhold i den enda, men mer skal komme. Foreløpig er det Karsten og Petra bøker som får lov å stå i den.
Knaggrekken ble kjøpt inn for 1,5 år siden, og endelig kom den opp på veggen. På knaggene henger ting som ble kjøpt i København, en tre-delt hengekurv fra Rice og kjolen som ble kjøpt hos Liebe.
Denne lese-lampen ble også kjøpt i København i sommer og den ble også skrudd opp på veggen i dag. Jeg bare måtte henge det nydelige Kaspara hjertet på siden av den.
Puter er dandert på sengen. Sengeteppe og turkis pute fra Kid, og en Liberty-stoff pute fra Shabby i Oslo.
Den lille krakken gjør nytte som bord til "stereoen" og her kan hun også gjemme sine små ting i hulrommet under.
Shoppingen i København var som dere sikkert skjønner litt omfattende, og disse knottene ble kjøpt hos Lisbeth Dahl.
Dette rommet er det verre med. Får helt angst av tanken på å begynne her. Dette er den minste datteren min sitt rom. Siden det var rombytte i dag, lempet jeg bare alt midt på gulvet. Når jeg er ferdig med å lage dette innlegget, så skal jeg brette opp ermene igjen og stupe inn i rotet og ordne opp.
Denne sengen ble laget når vi flyttet inn i huset, og den er skrudd fast i veggene og er 120cm bred og det er god plass til en liten overnattingsgjest her inne.
Jeg tror mine barn har altfor mange leker, så jeg skal prøve og sortere ut noen av dem hvis jeg har hjerte til det.
Ok. Da er det fram med skrujern og ryddeånden. Ha det fint så lenge og en fin lørdag til dere alle.

torsdag 13. august 2009

Retrostoffer til meg....

I formiddag skulle jeg ut for å hente posten i postkassen. Jeg visste at det var en pakke på vei til meg fra Kardemomme, men jeg tenkte ikke så mye på det før jeg åpnet postkassen. Denne pakken med papirdekor lå og ventet på meg der, og jeg skjønte med en gang hvem det var fra. Dere som ikke har vært på Kardemommes blogg før bør skyndte seg inn med en gang. Dere finner henne her.
Jeg måtte jo bare rive den opp med en gang, og du store min for en overraskelse. Vel og merke sa du noen retrostoffbiter Kardemomme, men dette var over all forventning, så jeg skal love at nå blir det symaskin for meg i nær framtid. Jeg sier det bare: hvis verden fikk lov til å bli styrt av bloggere, ville den vært bedre å leve i.
Jeg har bare brukt symaskinen min til å sy hull i barnetøy, og noen gardiner i ny og ne. En gang for åtte år siden gikk jeg på Quilte kurs, så teknikken behersker jeg nok til å kunne sy meg en lappeting av et slag. Jeg har til og med skjærebrett og rulle for å dele opp stoffene med. Ja, da er vel ingenting i veien for å bare sette igang da......
Jeg er bare så veldig fan av gule retrostoffer at jeg kjenner at hjertet mitt gjør et hopp hver gang jeg ser på noen.
.
Det eneste jeg trenger nå er ti tonn med ekstra tid, og jeg lurer på om noen har oppskrift på hvordan døgnet kan bli lengere og husarbeid mindre???

Sommerens shopping i København

I går fikk jeg ånden over meg, og fant fram kameraet igjen, og tok meg en liten runde i huset på jakt etter ting som har blitt med meg hjem fra København. Det var mye å bli fristet av, så det jeg viser her, er bare noe av det som ble med meg hjem :) Denne lille lysestaken klarte jeg ikke å motstå. Den er fra Liebe. Jeg kjøpte også noen veggknagger der, men de må jeg vise senere.
En liten skjønn fløtemugge fra Grønlykke.
Den lille turkisgrønne thermosen fant jeg hos Akimbo, og den passet jo veldig bra til det "gamle" Rice servicet jeg har hjemme. Thermosen er akkurat passe størrelse for å ha et par-tre kopper med kaffe utover formiddagen. Men jeg kunne godt tenkt meg en stor en også.
Denne vasen er fra Girlie Hurly og kommer fra House Doctor. Jeg likte godt mønsteret og fasongen på den.
Lotusblomstene er også fra Girlie Hurly. I norge har jeg letet etter slike lenge, men bare funnet "triste" farger, så når disse fargebombene dukket opp måtte de bare ha de.
Tallerkenhyllen min er for tiden stappet med papir ruller og tapet ruller. Mange av tapetrullene til høyre er fra Akimbo. Disse er originale retrotapeter, og de gleder jeg meg til å finne et brukssted for. De andre rullene er kjøpt hos Grønlykke.
Rie Elise Larsen teppet i lilla og oransje er så skjønt, og det har jeg ønsket meg lenge. Det er fra Grønlykke. Det er jo ikke rart man går amok i danmark når de har så mye som ikke selges i Norge.
På kjøkkenbordet ligger nå en voksduk fra Susanne Scherning. Jeg likte best denne varianten med lilla, orange og røde farger. Den er jeg blitt skikkelig glad i, og den frisker opp vårt hvite kjøkken. Jeg er ikke noe glad i fargen på stolene, og har lyst til å få sprayet dem i en annen farge.
Jeg måtte ta et bilde av bordet fra en annen side også for å få med meg skoleplakaten som jeg er blitt så glad i. :)