torsdag 28. mai 2009

Lille frøken super trøtt

Lille frøkenen var så trøtt her om kvelden. Hun satt foran barne-tv og spiste litt kveldsmat og jeg surret rundt i huset. Etter barne-tv ropte jeg på henne, men fikk ikke noe svar. I følge disse bildene er det jo ikke så rart at hun ikke svarte. Stakkars liten har vært så trøtt at hun bare har lagt seg rett ned og lukket øynene.
Sånne øyeblikk og slike bilder som dette får det til å sitre i mitt morshjerte. Jeg blir helt myk og rar jeg. Og sovende barn er vel noe av det mest uskyldige og vakreste som finnes.
Samme kvelden etter at jeg hadde fått på henne pysj og lagt henne under dynen. Har gjort henne rosa, for jeg er sikker på at hun hadde en drøm om noe rosa.

onsdag 27. mai 2009

Ny pip har flyttet inn

Jeg må innrømme at jeg er meget svak for disse papirfuglene til Rie Elise Larsen. Nå er det lenge siden jeg har laget noen, og de fleste er også gitt vekk. Denne gangen måtte jeg prøve meg på en fugl med ståltrådfeste. Det som er genialt med festepatenten er at det er dekorativ, og at man kan feste fuglen hvor man vil. Pipen på bildet er festet på peisen.
Jeg tror denne lille pipen skal få lov å bo hos meg en stund. Vi er blitt skikkelig gode venner nå. Mulig den må få noen søsken etterhvert :)
Original pip'en til Rie Elise Larsen (bildet er lånt fra hennes nettsted) Jeg satt i går og kikket på bilder inne hos henne, og lot meg inspirerere til å finne fram saks, papir og lim.

tirsdag 26. mai 2009

Blomster dekor

Dette er 17. mai blomstene våre som begynte å henge med hodet nå. Jeg skar av stilken og puttet dem oppi bitte små dessert skåler.
Da slo det meg at det er jo en kjempeide til neste gang bordet skal dekkes til fest her i huset. Hvis man for eksempel har 10-20 stykker av disse, så vil det jo bli kjempefin bordpynt.
Neste gang jeg dekker bord, vil jeg gjøre dette, og garantert komme tilbake med et blogginlegg om det. Da blir det slike, ispedd noen serviettbelagte kubbelys. :)))

mandag 25. mai 2009

Hekleprosjekt - teppe

Det er ikke bare papirbretting og papirklipp jeg er opptatt av for tiden. I vinter begynte jeg på dette hekleteppet. Filosofien bak det, er at det skal bestå av store ensfargede ruter. Hver rute her er 20x20 cm og jeg har snart 11 ruter. Så det går ikke akkurat fort. Jeg hekler bare litt innimellom når jeg har lyst, og jeg har jo ikke alltid lyst. Men nå fant jeg ut at jeg ville begynne litt igjen, og jeg fant ut jeg hadde nok ruter til at jeg kunne blogge teppe ideen min.
Jeg lurer på om jeg skal ha grønt og gult også i det for å freshe det opp litt mer. Jeg kommer nok ikke til å begynne å sy det sammen før jeg har bestemt meg for fargene og for hvor stort det skal bli. Skal jeg tippe, så er det ferdig kanskje til neste sommer. Det høres lenge ut, men plutselig så er vi der.
Store ensfargede lapper kom som en ide etter å ha sett dette bildet fra boken Home som jeg kjøpte i vinter. Jeg har et innlegg om den her.

søndag 24. mai 2009

Stjerner

Heisann på dere. Dette har vært en helg som er er helt uforglemmelig. Det har vært fint sommervær. Vi har spist is, ordnet hagen, solt oss og kost oss masse. Her er et aldri så lite innlegg om hva jeg har puslet med nå i kveld. Jeg holder jo på med dette papir bretteriet mitt enda. De stjernene som henger i kvisten har jeg nå laget en haug av. Noen av disse hang jeg opp i en liten kvist, og jeg synes det ble så dekorativt og enkelt at bildene måtte blogges.
Jeg sliter litt med blogge lysten for tiden. Jeg føler meg litt tom, men forhåpentlig vis er det noe som går over. Men jeg er mye rundt og kikker, men har ikke kommentert så mye rundt forbi heller. Uansett, ingen grunn til å tro at jeg er helt bloggtørr. Den dagen det skjer, da sier jeg fra.
En fin kommende uke ønskes alle som er innom på besøk.

tirsdag 19. mai 2009

Boken til Pia Jane Bijkerk

Som nevnt tidligere, har jeg blitt så fasinert av denne Pia damen nede i Amsterdam. Etter Decor8 sin anbefaling kjøpte jeg boken som heter Paris: Made By Hand.
Jeg har hatt den her hjemme i godt over en uke, og jeg har sittet med den på kveldene og lest og levd meg inn i den parisiske verden hun tar for seg.
Boken er rett og slett en reise i Paris sine butikker, hvor det lages og selges varer som er håndlagede. Kan nevne klær, paraplyer, keramikk, møbler mm.
Butikkene hun har bilder fra er alt annet enn det jeg er vant til. Vi har jo så mange streamline butikker i Norge, men disse her er sånne koslige, litt slitte, med masse sjarm og sjel. Pia har i boken sin et lite stykke og bilder fra 50 butikker, og beskriver alt fra hvordan det ser ut, varene de selger til hvordan eieren av butikken er.
Så da jeg sitter med boken i hånden og blar og leser, klarer jeg å leve meg inn i det, så jeg føler nesten jeg er der. Og hvis jeg skal til Paris en gang, så vil jeg ta med meg denne boken, og prøve og finne noen av disse lekkerbisken butikkene.
Bildene i boken er tatt av Pia selv, de er så nydelige å se på. Hun har klart å få fram den rette stemningen med bildene. Tekst og bilder passer så fint sammen, og jeg synes denne Pia damen har gjort en god jobb. Jeg er iallefall fornøyd.
Det som overrasket meg mest var at den var så liten, men et utrolig hendig format. Den koster kr. 134,- hos Capris, og er slett ingen dyr bok.

mandag 18. mai 2009

Lys trikset

Nå har jeg også endelig prøvd meg på å lage lys med mønster av servietter. Første gangen leste jeg om det hos Lindas Skattkammer. Og vet du hva? Det var virkelig moro, og enkelt, og ikke minst effektfullt.
Her kan du gå til butikken, og kjøpte billige hvite lys, gå hjem igjen, og få på dem favorittmønsteret og favoritt fargen din. Tenk deg dette, du skal ha selskap hjemme, dekke et imonerende bord for å gjøre inntrykk på gjestene. Så lager du rett og slett lys, med mønste og farger, som passer midt i blinken, og som gjestene aldri har sett før. Og da kan du jo også unnlate og fortelle hvordan du gjør det, bare for å virke litt hemmelighetsfull.
Jeg har laget meg en grønn/gul gruppe og en rosa/grønn/turkis gruppe.


Her er oppskriften til dere som ikke har gjort det eller hørt om det før:
  • Ta av det ytterste laget av servietten.
  • Klipp til i passelig størrelse for kubbelyset som bør være hvitt.
  • Sett på strykejernet på lav temperatur. (litt mer en ca. nylon på mitt)
  • Bruk bakepapir mellom lyset og strykejernet hvis du vil beskytte jernet for stearin.
  • Så stryker du til du ser at papiret blir gjennomtrukket av stearin.
  • Da henger papiret ordentlig fast, og blir en del av lyset.
  • Når lyset brenner, vil dette tynne papiret ikke ta fyr siden det er lang vei inn til flammen.
NB! om det er et lys som dette, eller et helt annet, så forlat lyset aldri alene i lengere tid. Vis brannvett.

Den store dagen

Plutselig har 17. mai vært, og nå er festen over. Jøss for en dag, den gikk jo sååå fort.
Da er det bunadsstas, tog, lykkelige unger, venner og familiesammenkomster. Ungene får lov til nesten alt, får så mye pølser og is som de overhode klarer å putte inn i munnen.
Jentene våre sprudlet som en champagne fra morgen til kveld. De la seg veldig sent, men de sto jammen med opp i dag morges med et stort glis rundt munnen. Praten gikk i ett rundt frokostbord, om hvor gøy de hadde hatt det i går.
Og jeg må jo bare skrive at jeg så på MGP for første gang på mange år, og så gøy det var. Gratulerer Alexander, gullgutten, nå sitter nok Jens Stoltenberg og teller penger.

fredag 15. mai 2009

Bergen by og litt orgami

Hei igjen. Nå var det på tide med et blogginnlegg fra meg igjen. Jeg har vært lite på PC'en de siste dagene fordi jeg sliter så med synet. På kveldene må jeg bare hvile øynene og ikke holde på med oppgaver som irriterer øynene. Så i dag har jeg besøkt legen, og blitt henvist til øyespesialist. Så la oss håpe at dette er noe som går over.
Jo, så til det jeg egentlig skulle blogge om. Jeg knipset noen bilder med mobilen på mitt Bergens besøk. Pga. endringer i planene fikk jeg et par timer på byen likevel. Jeg prøver alltid å finne koselige gater og butikker der ikke alle andre turister er. Torvallmenningen er jo fin den, men det er så kjedelige butikker der. Inn mot fjellsiden, er det et koselig område, med mange gøye butikker. Litt second hand, antikk butikker, koselige kafeer. Det ble ikke så mye shopping på meg, men jeg nøt å bare gå rundt og titte. Det er noe spesielt med de trange rare gatene i Bergen.
He he, her er et bilde av meg. Litt diffust, men det var jo det som var meningen. Så nå har dere sett bilde av meg uten store solbriller foran øynene.
Jeg har begynt med tredimensjonal papirlaging nå. Etter oppskrift fra en orgami bok, fikk jeg prøvd meg på å lage gamle orgamistjerner. Uff, så mye jeg styrte med den første, men når jeg fikk dreisen på det tok det bare fem minutter å lage den neste. Jeg vil lage meg en liten haug i forskjellige farger og henge opp i trollhasselkvisten i stuen.

Dette er en annen stjernevariant, og den er laget bare med å brette papir. Det er ikke brukt noe lim i det hele tatt. Fantastisk gøy. Siden denne var en test-stjerne ble den laget i vanlig skrivepapir, neste stjerne skal bli laget i mønsterpapir.
Jeg var en tur i papirbutikken i går, og fant nydelige papirmønstre som denne vintage blomster mønsteret som ligger under den hvite stjernen.

tirsdag 12. mai 2009

Bare Odd Molly

Meg og Odd Molly har i løpet av det siste året blitt veldig gode venner, og jeg har latt meg friste av disse plaggene i år. Måtte bare ha de... Her i byen er det kun en butikk som har dette tøyet, og jeg tror de var heldige som skaffet seg dette agenturet, for det er en salgssuksess. Denne rosa tunikaen er så forseggjort med detaljer, så den er nesten som et kunststykke.

Denne hvite lette toppen har masse broderier.
Min Odd Molly dille startet i fjor sommer. Da fikk jeg tak i en kjole på salg, som jeg forelsket meg i.
Om ikke mange timene sitter jeg på et fly på vei til Bergen. Det er bare en ren jobbtur, og jeg er tilbake i morgen kveld. Så om du ikke hører fra meg, så vet du hvorfor.... Hei og hopp.

søndag 10. mai 2009

Papirklipp og Noa Noa tøy


Søndag er en deilig dag. Vi har bare sust rundt og gjort akkurat hva vi har følt for. Vi har vært ute og stekt lapper på takke. Vi har laget skikkelig søndagsmiddag. Ungene har vært fornøyde og glade. Og når alt er så fint, blir jo jeg også glad. Nå i ettermiddag tok jeg saksen opp og klippet noen Rie Elise Larsen inspirerte gave fra/til kort (bladene) og noen små babushkaer. Det er jo gøy å gi vekk gaver som har litt hjemmelaget preg.
Jeg har en annen lidenskap som jeg kan dele med dere, det er tøy, og nå i vår har jeg kjøpt meg nye plagg. Noa Noa har mye som frister, sånn som dette. Etter en del år med små barn og lite tøy til meg selv, har jeg i løpet av det siste året begynt å la det dryppe litt på meg også.
Jeg måtte ta et bilde av denne søte kleshengeren. Den og en haug av andre fant jeg på Fretex her om dagen. De kostet bare 10 kr. stk.
På sommeren er det deilig å gå i buksedress. Det er et plagg, og vips, så er man ferdig kledd. Gjett om ikke jeg gleder meg til å ta på meg denne? Det må bare bli litt varmere først, og kanskje en anelse mer brunfarge på kroppen. ;)))

fredag 8. mai 2009

Ny veske

Endelig fredag. Fredager er den deiligste dagen i uken. Jobben pleier alltid å være lekende lett og gøy, og jeg sprudler fordi jeg vet at nå skal vi roe oss ned og kose oss i helgen. Akkurat nå sitter jentene på gulvet og leker og småprater. Jeg har lovet dem pizza til kveldkose mat. Det er så hyggelig å ha noen kvelder som man har god tid til dem og gjøre litt ekstra for dem.

Bildene er av en sommerveske/nett jeg kjøpte for ikke så lenge siden. Jeg likte fargene så godt, litt lette og passer godt på en vakker sommerdag sammen med lett sommertøy.

Den kommer fra Aspegren i Danmark (alt bra kommer fra Danmark, virker iallefall sånn). For de av dere som bor i Kristiansandsområdet, kan jeg fortelle at den er kjøpt på Den Blaa Dør. Den butikken er en av mine favorittbutikker, og de som jobber der kjenner meg jo nesten nå. Hi hi.
God helg til alle sammen.